Rinita cronica hipertrofica

203 comentarii 1 2 ..... 6 7
0
15-04-2016, ora 20:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. se poate face orice tratament naturist dspre care ati citit pe forum la Rinita hipertrofica
inhalatii, aerosoli, aromoterapie, tratamentul cu colargol local
intern se folosesc tratamente pentru problemele cronice.. digestive si de circulatie
dati clic pe fvaleriu si gasiti adresa mea personala pe hotmail
0
02-05-2017, ora 21:14
GabiAle
Nu este medic/terapeut
GabiAle
Buna seara!vroiam sa va intreb domnule doctor..(citind toate mesajele anterioare.in care dvs dadeati sfaturi si tratamente pe forum.ajuntand astfel oamenii), de ce la un moment dat.ati incetat s-o faceti?chemandu-i la consultatie contracost
0
03-05-2017, ora 09:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sunt zilnic 20-30 de raspunsuri pe forum gratuite.. ca si sfat !
dar sunt pacientii cu probleme complexe.. unde doar un sfat la distanta NU ajuta
pacientul trebuie si operat..., pentru asta se vine la cabinet
0
03-05-2017, ora 19:08
GabiAle
Nu este medic/terapeut
GabiAle
am inteles!nu am vrut sa fiu rautacioasa, doar ca mi se parea ca faceati un gest "uman" raspunzandu-le...ceea ce intalnim foarte rar..O seara buna!
0
13-05-2017, ora 09:41
Tuta
Nu este medic/terapeut
Tuta
Buna ziua, d-le doctor,
Va scriu din nou, cu rugamintea de a primi un sfat.
Am avut secretii nazale care imi veneau in gat, o perioada lunga de timp. Mi se spunea ca am o rinita alergica. In urma mai multor investigatii, am facut si un CT de sinusuri, a reiesit sept nazal deviat, rinita cronica hipertrofica. Am suferit o interventie chirurgicala, in Bucuresti, in data de 20.04.2017, care a constat in : rezectia - repozitia septului nazal deviat, mucotomie inferioara partiala bilateral. A urmat o perioada de aspiratii nazale. Mi s-a spus ca refacerea mucoasei nazale dureaza 6 - 8 saptamani si sa am rabdare. Eu mai am secretii care imi vin in gat (mai putine, este adevarat). Am discutat cu medicul care m-a operat si mi-a spus sa am rabdare. Este normal sa mai am aceste secretii ? Acum urmez un tratament cu Sinomarin si Rhinoil, de 3 ori pe zi.
Va multumesc anticipat.
0
13-05-2017, ora 15:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 la CT nu ai nimic in sinus..deci acele secretii NU vin din sinus..ce se formeaza pe mucoasa faringelui
2 asa ceva au doar persoanele cu probleme gastro-intestinale...
citeste pe google despre alimente producatoare de MUCUS si le excluzi complet din alimentatie
0
13-05-2017, ora 19:14
Tuta
Nu este medic/terapeut
Tuta
Multumesc de raspuns. As vrea doar sa va spun ca am lucrat in mediu toxic (rafinarie) timp de 33 de ani, nu am probleme gastro-intestinale. In urma investigatiilor (endoscopii, CT), a reiesit rinoree posterioara persistenta, obstructie nazala si deviatie de sept. Mi s-a spus ca numai prin interventie chirurgicala pot scapa de aceste secretii. Voi tine cont de ceea ce mi-ati indicat. In ceea ce priveste alimentele producatoare de mucus, in afara de carnea de porc (gratar), pe care voi incepe sa o scot din alimentatie, restul alimentelor le consum in cantitati mici, produse lactate aproape deloc.
Intrebarea mea este : Nu trebuia facuta interventia chirurgicala ?
Multumesc mult si aveti tot respectul meu pentru sfaturile utile pe care le acordati celor care va solicita ajutorul.
0
13-05-2017, ora 20:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ba, da
respiratia nazala perfecta este obligatorie pentru oxigenare si pentru somn odihnitor
0
17-01-2018, ora 14:50
Teadorotea
Nu este medic/terapeut
Teadorotea
Buna ziua!

Domnule doctor Valeriu, va rog sa-mi spuneti daca Sinupret picaturi orale solutie poate avea ca efect lacrimarea ochilor si din cauza lacrimilor, o usturime moderata dar foarte deranjanta.
Am racit, poate o viroza, mi s-a infundat nasul si stiind de Sinupret ca este pe baza de plante, am luat de 3 zile, 50 pic/3 ori pe zi in apa.Si au inceput sa-mi lacrimeze ochii si aveam si senzatia ca pe sub pleoape parca am o bobita de nisip.Acum ma deranjeaza lacrimile care imi produc usturime si uscaciune a ochilor.Plantele din compopzitie par destul de pasnice si totusi imi provoaca aceasta lacrimare, ma gindeam sa renunt dar am vazut comentariile dumneavoastra si poate imi puteti da un sfat.

Mai am o intrebare ref la o ureche (dreapta) care este infundata de citiva ani.Am fost la 2 medici orelisti, ambii mi-au facut audiograma si a iesit bine, ambii mi-au spus ca poate e nasul de vina si sa fac spalaturi cu sare de mare.Nu s-a imbunatatit nimic, am revenit la un alt consul la acelas medic (al doilea la care am mers dupa o perioada fata de primul consult) si mi-a facut citeva zile un tratament mecanic pompind aer in nara si eu trbuind sa pronunt Jak.Pe moment se desfunda dar atit.Amm renuntat sa mai merg la alt consult.Am citit un raspuns pe care l-ati dat in 2008 unui domn Cernat, cu aceiasi problema.
Nasul meu e destul de desfundat de obicei, am senzatia ca respir ca si cu cealalta nara dar urechea e infundata.Uneori, la dus, cind aplec capul, parca se desfunda.Ma gindeam ca poate si un tendon care apasa ceva.Daca aveti un sfat si pentru mine, m-as bucura sa scap de acest disconfort care enerveaza si pe altii...Multumesc!
0
14-02-2018, ora 12:27
Simonett
Nu este medic/terapeut
Simonett
Buna ziua!De ceva vreme mi se tot infunda nasul si atunci cand se intampla simt ca ma dor oasele si se strange nasul cumva.In acel moment se si umfla zonele infundata adica mi se umfla fata.Aud cum pacanituri in nas ca si cum se desumfla ceva trosnesc oasele nasului cand inspir mai tare si imi pacane urechile de parca am popcnorn in ele asta de fiecare dara cand inspir.Am un catelus in casa.Nu stiu de la ce poate fi.Eu am si o deviatie de sept dar ma descurc cumva cu ea insa acum simpomele sunt grave.Ma trezessc si cu fata umflata si ploapele la fel.
0
14-02-2018, ora 14:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
obligatoriu radiogarfie SAF si consult ORL
0
01-04-2018, ora 12:58
Iulix
Nu este medic/terapeut
Iulix
Bună ziua! Am 45 de ani si în urmă cu 6 săptămâni a inceput o „răceală” cu tuse seacă, nas înfundat (nu mai aveam „miros”) și fără febră. Deoarece era sezonul răcelilor am tratat-o cu vitamina C 1000, eferalgan și vibrocil pentru nasul înfundat. După o săptămână, când am văzut că nu-mi trece am mers la medic care mi-a recomandat nurofen, sirop de tuse și inhalații pentru nasul înfundat, spunându-mi că-mi va reveni mirosul când se va desfunda nasul. După o lună, pentru că nu-mi trecea tusea am luat aerius și tusea a dispărut. Săptămâna trecută am făcut un exudat nazal și rezultatul a fost „Pe mediile de cultura s-au dezvoltat colonii de Staphylococcus aureus meticilino-sensibil (MSSA) (+)”. Acum, după șase săptămâni, nu am miros, iar nasul încă îl simt înfundat cu foarte puține secreții clare. Pentru stafilococul auriu pun Bacroban unguent nazal (adus din Germania). Mă îngrijorează lipsa mirosului. Ce este de făcut?
1
01-04-2018, ora 16:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ce am scris si mai sus
Radiografia SAF si consult ORL
deasemenea trebuie analizata problema din alta perspectiva.. daca atunci cu 6 saptamani in urma..nu sa grest cu alimentatia si acele simptome, asa zisa raceala sa nu fost provocate de un reflux gastro-esofagian sau de intoleranta la anumite alimente cu reactie alergica
0
18-04-2018, ora 10:55
FlorinSCH
Nu este medic/terapeut
FlorinSCH
Buna ziua, domnule doctor!
De mult timp urmaresc articolele dumneavoastra si in disperare de cauza m-am hotarat sa va scriu, in urma cu 5 ani m-am operat de deviatie de sept...dupa ce mi s-au scos mesele din nas am observat ca eu de fapt respiram mai rau ca inainte, la care doctorul mi-a spus ca e ceva normal si sa nu-mi fac griji ca totul va reveni la normal in 2...3 saptamani.A trecut timpul dar eu nu ma simteam mai bine...eram tot mai sensibil la mirosuri, nasul infundat tot timpul...senzatia de miros diminuata.La 3 ani dupa acea operatie, la sfatul unui medic ORL...sub diagnosticul de rinita hipertrofica, am decis sa ma operez, operatia constand in micsorarea cornetelor cu LASER.Am simtit o imbunatatire a starii de sanatate dupa aceasta operatie dar tot nu puteam sa respir noaptea.Acum dupa aproape doi ani, ma simt foarte rau...am nasul infundat si ziua...dar mai ales noaptea, medicul la care ma duc tot imi face injectii cu diprofos dar ma simt foarte rau de la ele si nu m-am mai dus, sfatul lui fiind de a nu se mai interveni chirurgical.Va rog sa ma ajutati, chiar nu mai stiu ce sa fac!
0
18-04-2018, ora 11:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 pe forum gasiti cum se face tratament in nas cu Colargol..e unica sansa de a evita operatia ( posibil sa fie recomandat cu radiofrecventa) dar tre sa vad si nasul...
2 analizati daca nu cumva faceti reflux gastro-esofagian in somn..si acidul gastric inflameaza faringele pana sus in rinofaringe si mareste coada de cornet
0
30-04-2018, ora 22:25
Ardelean Daniel
Nu este medic/terapeut
Ardelean Daniel
Domnule doctor, as avea rugaminte sa-mi raspundeti la intrebare daca binevoiti. In urma cu vreo 5 saptamani am tras o raceala zdravana. Am fost la ORL si am facut SAF, unde mi-au spus ca sinusurile sunt libere, e doar o raceala buna. Cand am ajuns acasa insa, m-a durut tare capul si ochiul drept. Am luat eu un antibotic, (AMOKSIKLAV parca), pt ca doamna doctor nu mi-a prescris. Dupa cateva ore de la antibiotic, mi-a iesit puroi pe la ochiul drept si m-a lasat durerea, iar raceala a trecut in cateva zile. Insa tot mai simpteam deranj la ochi. De doua saptamani, am inceput sa simpt tensiune la nivelul capului, cre o simpt pana astazi sa ma distruge, chiar daca nu e durere si nu e nici foarte mare.Am fost de o sapt. la un cabinet ORL particular si in urma unei endoscopii nazale, mi s-a spus ca am rinita hipertrofica si o deviatie de sept. Am primit tratament cu Nazorex, care nu are nici un efect, Sinupret si ceva aerius. Vreau sa va spun insa ca eu nu am avut alergii niciodata. De respirat, mai respir pe gura si sforai daca dorm pe spate, insa de dormit dormeam bustean, fara sa am probleme din cauza asta. Ce ma sfatuiti sa fac? Pot sa folosesc Colargol?
0
30-04-2018, ora 22:51
Ardelean Daniel
Nu este medic/terapeut
Ardelean Daniel
Precizez ca eu nu simt ca as avea nasul infundat si ca tot simt nevoia sa inghit, eliminand ceva secretii, dar nu pe nas. Simt insa ca fluxul de aer e micsorat.
1
01-05-2018, ora 12:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
poti sa faci tratamentul ci colargol 10 zile
daca ta rezultat..te.ai salvat
daca nu tarezultat.. internare in clinica ORL si operezi deviatia de sept sau rinita..ce zice medicul de acolo ca impedica la respiratie
Cu varsta aceste simtome se agraveaza asa ca nu e de asteptat
0
01-05-2018, ora 15:03
Ardelean Daniel
Nu este medic/terapeut
Ardelean Daniel
Presiunea pe cap e datorita insuficientei oxigenari? Am 26 de ani. Cand eram mic, pana la veo 7 ani, am avut multe probleme respiratorii. Dupa aceea insa m-am calit. Singurele probleme au ramas sforaitul si vocea puternic nazala. Totusi, nu aveam alte probleme dina cauza asta, capul durandu-ma o data la vreo 2-3 ani. Acuma insa ma deprima puternic. Deci e bine sa fac chestiile astea cat mai repede, nu? Va multumesc pt raspunsuri. Dumnezeu sa va binecuvinteze!
0
13-08-2018, ora 23:51
lory76
Nu este medic/terapeut
lory76
Domn Valeriu buna seara ma numesc Ludmila 37 de Ani si in urma cu 2 luni am dormit cu geamul deschis si mam trezit cu o raceala nas infundat si dureri in piept...Atunci am zis cai bronsita...am tot facut tratamente naturiste cu inhalatii calde Cu ukeiuri volatile...dupa 2 luni parca era putin mai bine doar ca nasul era mereu infundat...acu 2 sapt am facut baie si era putin geamul deschis afara fiind 24 grade noaptea si sa agravat iar nasul...mi se infunda si e plin de secretii care nu le pot elimina...daca se scurg pai in git..am dureri de sinusuri de ochi ceafa..mi se infunda si urechile, pocnesc si ma si dor..sunt inflamate toate sinusurile la diferenta de temperatura se agraveaza de la cald la frig... ales la aer conditionat si ma apuca asa un oftat cind intru intro capere cu aer mai rece...am facut radiografie cica nu rste sinuzita ca Nu sar vedea inca.am luat ampicilina si mai tare sa agravat...acum picur sulfacil de natri in nas dupa el elimin putin mucus si dupa iar se infunda si ma ustura tare mai ales cind aplic spray cu apa de mare..ce o fi?rinosinuzita?sau doar o sinuzita acuta?nu am mai patit asa...antibiotic intern Nu mai pot lua am o dezbacterioza urita...ACC la fel. Nu pot lua intern am o ptrombina joasa de la alte probleme...ce sa fac Domn Doctor ?ce sa mai incerc nu stiu...apropo la inhalatii calde mai tare se infunda cred ca asa am agravat situatia...mai tare sa facut mucus parca...mersi mult anticipat
0
14-08-2018, ora 22:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Faci radiografie SAF. sa vezi ce e în sinus
Consult la stomatolog tratezi tot..
0
15-08-2018, ora 22:13
lory76
Nu este medic/terapeut
lory76
Mersi de raspuns..cred ca e rinosinuzita...dar nu mai scap de ea deloc...nu stiu ce sa mai eau...o sa fac o alta radiografie mersi mult Domn Valeriu
0
18-11-2018, ora 17:58
V@ly
Nu este medic/terapeut
V@ly
Buna ziua, ma numesc Vali am 31 de ani 175 cm și 85 kg de-3 săptămâni mă luptam cu strănuturi și nas care curgea dimineata la trezire f mult, specific că lichidul este transparent, bineînțeles și pe timpul zilei stranutam și curgea nasul dar nu la aceeași intensitate ca la trezire. Seara aveam nasul înfundat.ori o nara ori amândouă, depinde de zi, am rupt bixtonimul in doua, era singurul care avea efect la mine, dar dupe 2 ore trebuia să le folosesc iarăși. Dim mă trezeam obosit, fara chef, ochii injectați așa cu venisoare roșii pe albul ochiului și parcă cu o presiune in ei, dar nu de fiecare data, erau Zile și zile...Am fost la alergologie crezând poate că e și o alergie la mijloc dar nu e cazul, iar la ORL am fost diagnosticat cu rinita cronica hipertrofica, mi s-a prescris aerinaze 1 tableta pe zi 5 zile, betabioptal 3x2 picături tot 5 zile și biorinil 2x2 picături 15 zile... De când am început tratamentul in urma cu 3 zile mă simt super ok, nu am mai avut nici un stranut, nasul nu mai curge, îl suflu o dată pe zi, mai mult se umezește de la frig, întrebarea mea este daca când termin aerinaze și betabioptal și biorinil ce se întâmplă? Am fost diagnosticat corect? E un tratament specific pt diagnosticul meu? Eu pe prospectul picăturilor și tabletei de aerinaze mai mult am văzut că se folosesc pt rinite alergice.. dar vb aia nu sunt eu in măsură să decid asta... Domnule dr. Flueraru va rog sa mi răspundeți, am toată stima pt dumneavoastră, am citit indicațiile și sugestiile pe care le dați. Stima și respect!
Adaugă un comentariu / răspuns
203 comentarii 1 2 ..... 6 7

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.