Rinoadenoita... copil de 3 ani si 4 luni

105 comentarii 1 2 34 Înainte ›
0
11-03-2014, ora 19:11
Duca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Duca Ana Maria
Buna seara,
Doresc si eu un raspuns din partea dlui dr Flueraru,
Baietelului meu in varsta de 3 ani si jumatate are nasucul infundat de vreo 2-3 sapt si niste mucozitati incolore si mai aparea si tusea de 3-4 ori pe zi.
Am citit raspunsurile dvs date altor mamici si i am facut aerosoli cu ceai de musetel impreuna cu un amestec de uleiuri volatile ( menta, pin, eucalipt., asta am gasit in farmacie), in alte seri i am pus ser fiziologic cu ceai si ulei, alte dati i am pus si cate un ml de betabioptal. Toate acestea nu au dat nici un rezultat, mucisorii nu dispar. Ma gandesc ca deja i am facut prea mult timp aerosoli si imi este frica sa nu se agraveze, va rog sa ma invatati ce as putea sa ii fac, mai continui cu aerosloii??
La dr nu dorecs sa ajung ca sigur ii va administra sumetrolim, ibalgin.si nu mai vreau sa ii dau antibiotic.

Astept raspunsul dvs!
0
11-03-2014, ora 21:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mucozitatile incolore.. NU necesita antibiotic.. este o reactie alergica la unii factori externi, mirosuri de la spreiuri.s.a sau de la factori alimentari, euri, coloranti, condimente la plic.., mezeluri..s.a
cititi despre produsele alimentare producatoae de MUCUS.. le excludeti
faceti tratament cu Colargol
0
12-03-2014, ora 09:22
Duca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Duca Ana Maria
Va multumesc pt raspuns,
1 mai continui cu aerosolii sau nu isi au rostul in acest caz??
2 daca devin galbui ce ar trebui sa ii dau, de dimineata cand i am suflat nasul mi s au parut ca sunt putin mai vascosi si parca si au modificat putin culoarea,. I am luat niste picaturi cu apa salina si propolis...

O sa ii iau si colargol astazi, nu i am luat ca din cate am citit din posturile dvs intelesesem ca trebuie sa ii pun la 10 zile dupa ce ii trece raceala, ori daca a tot avut muci m am gandit ca nu e bine sa ii pun, dar de azi am sa ii dau.

Va multumesc!
0
12-03-2014, ora 14:53
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da..se continua cu aerosoli...
daca secretiile devin vascoase se adauga la aerosoli 1 fiola de fluimucil sau pliculet de fluimucil diluat...
0
12-03-2014, ora 17:37
Duca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Duca Ana Maria
Ok, va multumesc pentru raspusurile date.
0
14-03-2014, ora 13:30
crist13
Nu este medic/terapeut
crist13
Buna ziua. am o fetita de 7 sapt, de o saptamana are mucisori albi, pun ser si ii aspir, azi erau galbeni. sa continui? pot folosi colargol sau este prea mica? ce as mai putea face
multumesc!
0
15-03-2014, ora 20:41
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu e cazul de colargol
continuati cu aspiratiile si atat
toate persoanele care intra in casa de afara.. tre sa mearga direct la baie.. unde curata mucoasa nazala cu apa de mare sprei, , si fac gargara cu orice.. inclusiv apa de gura.. pentru a elimina micorbii adusi de afara
e valabil si pentru toti copii care vin de la Gradinita sau de la scoala.
0
15-03-2014, ora 22:53
crist13
Nu este medic/terapeut
crist13
Va multumesc foarte mult! Dureaza cam de o saptamana si nu vad niciun rezultat. Poate dura si mai mult? saptamana viitoare ar trebui sa facem vacinul :( trebuie amanat?
0
16-03-2014, ora 08:18
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
daca copilul nu face febra.. nu trebuei sa afceti alceva nimic
daca aveti dubii copilul trebuei vazut la ORL
0
16-03-2014, ora 08:24
crist13
Nu este medic/terapeut
crist13
Multumesc!
0
16-03-2014, ora 11:26
GCCtm
Nu este medic/terapeut
GCCtm
Buna ziua,
bebele meu de 11 luni are probleme cu mucozitatile de mai bine de 1 luna. totul a inceput dupa o saptamana de cresa, cand ne asteptam la raceli si muci, insa totul e din ce in ce mai rau. primul diagnostic rosu in gat, febra maxim 39 rectal, tratament ibalgin, vibrocil si curatat nasucul. insa nicio ameliorare. la un moment dat mucii au devenit galbui asa ca am administrat augmentin 5zile, humex pt ca a inceput sa tuseasca. nu au trecut. acum cateva zile ne-am trezit cu o ureche plina de secretii. medicul ORL-ist ne-a recomandat zinnat. ibalgin, vibrocil, aerius. vad ca nu se mai trage de urechi, probabil s-a ameliorat, saptamana viitoare mergem la control. febra nu a mai facut de 2 saptamani, insa problema este ca nu reusim sa scapam de mucisori. indiferent ca stam cu zilele in casa sau iesim la aer nu se vede nicio ameliorare. ce as putea sa mai fac? noaptea la somn e cat de cat ok, are o respiratie calma, inceata asa cum ar trebui sa fie.
0
16-03-2014, ora 20:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cititi despre produsele alimentare producatoare de MUCUS is le excludeti complet din alimentatie
local.. inhalatii, aerosoli, spalaturi nazale, tratament cu Colargol...
0
17-03-2014, ora 21:34
Duca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Duca Ana Maria
Buna seara din nou dle dr,
Baietelul meu (3 ani jumatate) a ragusit ff tare si se aude pe piept un harait urat :(( nu face febra, mai tuseste din cand in cand, mucozitatile sunt galbuie.
Ii fac aerosoli cu 1 ml dexa, 3 ml fluimucil plus ser, si apoi aspirat ff bine... I am mai dat cu spray bioparox in gat, mi a spus ca il doare si gatul...

Va rog un sfat?? Ce sa ii administrez pt ragusala si haraiala din piept??
Trebuie sa merg la dr sa il asculte la plamani??
Astept rasp dvs!!!

O seara placuta!
0
18-03-2014, ora 20:36
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
neaparat trebuie investigat la plamani
NU se administreaza Bioparox.. mai bine sprey tantum verde
0
19-03-2014, ora 09:20
Duca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Duca Ana Maria
Va multumesc pt raspuns, am fost la dr pediatru si l a ascultat la plamani si nu are nimic, in gat nu este rosu, insa ia administrat pentru ragusala, nasul infundat si mucisorii galbui sumetrolim, ibalgin, aerius si niste picaturi de nas preparate in farmacie, gen betabioptal.

Dvs ce ma sfatuiti sa fac? Sa renunt la schema de tratament care o fac acum ( aerosoli cu acc plus dexa, tantum verde si homeogene) in favoarea tratamentului cu sumetrolim?? Ca sa va faceti o idee de starea copilului va spun ca se mai aude in gat mucozitati care le tot haraie cand tuseste, nu le poate da afara atunci cand tuseste, le inghite din nou :(, de gat nu se vaita, mai este ragusit si nasul este infundat, iar dimi eata mucisorii sunt galbui, peste zi sunt incolori. Nu face febra nu ar nici un alt simptom.

Va multumesc din suflet pt timpul care mi l acordati!
0
19-03-2014, ora 20:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
schemele pot sa mearga impreuna fara probleme.. cu 1 singura exceptie
se scoate Dexa..din aerosoli, se face numai cu ACC
0
19-03-2014, ora 20:58
Duca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Duca Ana Maria
Acum am ridicat rezultatele la exsudatele nazale si farinigiane:
Ne a iesit si noua si copilului stafilococ auriu:
Copil: sensibil la chloramphenicol, gentamici
Mama chlotamphenicol cefaclor azitromycin
Tata cefoperazona, clarithromycin cefadroxil

Eu si tatal nu avem nici un simptom, copilul are simptomele de vi le am spus: ragusit, mucisori, nas infundat tuse productiva.
Marea mea problema este ca noi am mai luat tratament in luna feb pt acest stafilococ, practic acum am mers sa refacem analizele, cei drept au trecut 3 sapt de atunci, in mod normal trebuia la 7 zile refacute.

Cum sa procedem sa ne sterilizam si sa nu mai luam unul de la altul?? De ce nu dispare si ne tot iese in analiza??
2. Daca noi nu luam antibiotic, ca nu avem simptom, il transmitem copilului??
0
20-03-2014, ora 21:37
Duca Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Duca Ana Maria
Buna seara,
Mai revin cu cateva amanunte care m au bagat de tot in ceata, am fost astazi cu rezultatele la medic si nu este multumit de antibioticele la care este sensibil in cazul copilului si mau pus sa il refac, nu mai vb de bani cat vb de nervi cu care se joaca :)))

Va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac?? Tratamente naturiste, ceva ca sa scapam toti 3 de el, fara sa mai refac copilului si sa si scape de el:))
Astept raspunsurile dvs cu mareee interes

Va multumesc
0
22-03-2014, ora 21:48
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
in acest caz.. Va dau dreptate DVs.
nu trebuie refacut analizele.
nu trebue sa luati nici unantibiotic. pntru acesti microbi acum
un purtator de stafilococ..se trateaza cu antibiotic.. NUmai in faza acuta,.. cand face febra si microbii sunt activi in rest nu ese eficient
faceti scemele de tratamet pentru copil. DVs..faceti tratamente locale
spalaturi nazale si gargara..cu apa cu bicarbonat + 5 pc de alcool iodat
puteti sa schimbati medicul de familie
0
08-05-2014, ora 13:22
anda-anca
Nu este medic/terapeut
anda-anca
buna ziua, am si eu o problema cu baietelul meu de 2 luni jumatate, cam la o sapt de la nastere a inceput sa aiba mici probleme de respiratie in sensul ca atunci cand respira parca e pisica si toarce, dar nu e mereu asa, sunt dati cand nici nu ii aud respiratia, si cam de la o luna a inceput sa aiba multi muculeti, i-am facut aerosoli cu fluimucil si acc cam 4 zile dar tot nu s-a vindecat complet, acum de duminica dim.( de 5zile ) are foarte multe secretii albicioase si in cantitate mare, l-am dus la medic si a zis sa ii trag cu batista bebelusului, fac asta de 6-7 ori pe zi si nimic, ce este de facut? va rog mult sa ma ajutati ca mi se rupe inima cand il vad ca se chinuie sa respire.va multumesc anticipat
0
08-05-2014, ora 21:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. conteaza alimentatia
daca este de la san.. este important sa aveti grija ce mancati..sunt multe alimente Ne tolerate de copil
daca este alimenttai artificala e si mai grav.. posibil sa nu tolereze acel lapte
2 facet exudat faringian si secretii nazale.. la toti adultii si copii care intra incontact direct cu copilul.. posibil un purtator de microbi virulenti
3 local.. intradevar se aspira secretiile cat de des posibil , in prealabil se poate administra ceai cald de musetel in nas
0
09-05-2014, ora 06:13
anda-anca
Nu este medic/terapeut
anda-anca
va multumesc mult pt raspuns, nu il alimentez la san, ii dau laptele de la maternitate, saptamana viitoare am sa ii fac exodat, ii pot face aerosol cu ceai de musetel sau doar ii pun in nasuc cateva picaturi? o zi buna va doresc
0
09-05-2014, ora 21:04
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Exudat.. NU copilului.. ci adultilor din jurul lui
da se poate si aerosoli
0
10-05-2014, ora 08:06
anda-anca
Nu este medic/terapeut
anda-anca
va multumesc din suflet, si va doresc mult succes in continuare, o zi buna
0
26-05-2014, ora 02:14
kamy5
Nu este medic/terapeut
kamy5
Buna ziua, in primul rand vreau sa va multumesc ca existati si va doresc multa sanatate si satisfactie profesionala! In al doilea rand indraznesc sa va prezint si cazul fiicei mele in varsta de 4 ani si jumatate, incepand cu urmatoarele detalii:
1.S-a nascut cu talasemie minora, mostenita de la mine;
2. La o luna i s-a descoperit BRGE, (tratat apoi cu succes cu nexium), dupa o criza atonica (noi crezand initial ca a fost o convulsie);
3. In jurul varstei de un an a avut o raceala mai puternica si a trebuit sa ii facem aerosoli cu adrenalina. In rest nu a mai avut mari probleme, dar de la varsta de 3 ani jumate cand a mers la gradi tot avem probleme cu ea. In noiembrie am operat-o de polipi si de atunci a racit intr-una, tusea productiv, febra, nas infundat, mergeam din 2 in 2 sapt la medic, luam in fiecare luna antibiotic. Mergea 3 zile la gradi, facea otite, iar 2 sapt pauza, pana in ianuarie cand dupa spusele unui medic orl, a facut o sinuzita maxilara si pneumonie nespecifica, nu se auzea nimic la plamani, s-a vazut doar la radiografie. A facut antibiotic injectabil, ca pe gura parea sa nu-si mai faca efectul. De imunitate i-am dat si lantigen b, si broncho vaxom ( dar mie mi se parea ca ii inrautatea starea), apoi isoprinosine si alvytil. Ultima oara cand am fost la medic ni s-a dat singulaire, nexium( ca poate tusea provenea de la reflux) si un spray cu coticosteroizi (imi cer scuze, imi scapa numele). Am retras-o de la gradi din luna martie dupa a 3 a otita cand mi s-a spus ca polipii s-au refacut si ar avea si amigdalele inflamate. De atunci nu a mai avut nevoie de antibiotic si doar cu nasul infundat si un pic de rosu in gat am avut probleme. tratamentul cu nexium si singulaire nu i l-am administrat pt ca nu a mai tusit decat ocazional cand a stat mai mult pe afara sau a mancat inghetata dar i-am dat tantum verde si a doua zi nu a mai avut nimic. Mentionez ca intr-adevar i-a iesit un ige 208, dar nu mi s-a parut suficient sa ii dau singulaire al carui prospect m-a ingrozit pur si simplu. La final imi cer scuze ca am fost atat de explicita dar am vrut sa aveti toate datele pt un sfat cat mai avizat. Intrebarile mele ar fi:
1.pot face ceva pt a evita a doua op de polipi? pt ca daca o mai tin mult probabil ca se vor mari asa incat nu mai am incotro
2.la fel si cu amigdalele, nu as vrea nici in ruptul capului sa le scot, pot evita cumva, se pot micsora cu vreun tratament?
3.singulaire, acel spray cu corticosteroizi si nexium, chiar daca nu mai tuseste, ar trebui sa i le dau? stiu ca rinita aceasta pe care a capatat-o de cand a facut op de polipi este in stransa legatura cu astmul care poate aparea mai tarziu, dar nu as vrea sa mai bag medicamente in ea, fara sa fie chiar nevoie, dar pe de alta parte imi doresc sa fie un copil normal, sa poata merge la gradinita, la scoala, fara asa multe absente.
Va multumesc mult si inca o data imi cer scuze ca v-am retinut atentia poate mai mult decat trebuia, (sper ca macar m-am facut inteleasa si am fost coerenta)dar chiar am nevoie de sfatul si raspunsurile dvs!
0
26-05-2014, ora 13:51
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. gasiti aici tratamentele cu Colargol.. 10 zile lunar 3 luni.. si restul tratamentelor locale.. inhalatii, aerosoli, spalaturi nazale, aromoterapie, salinoterapie. si regimul corect alimentar fara Alergenii din alimente
2 si pentru amigdalele se evit alerenii alimentari dar se evita si tot ce este acru, citric, sucuri, otet..s.a care irita mucoasa
3. daca copiul este alimentat corect.. NU face reflux si nici nu se ajunge la astm.
0
26-05-2014, ora 23:11
kamy5
Nu este medic/terapeut
kamy5
va multumesc din suflet pt raspuns, o sa ma documentez mai mult despre tratamentele locale, spalaturi, aromoterapie, etc. Ma bucur enorm sa aud ca exista cai de a ocoli operatiile si voi fi si mai atenta la alimentatie. Va multumesc inca o data, numai bine!
0
10-01-2015, ora 16:47
vio1234
Nu este medic/terapeut
vio1234
Buna ziua, am un copil de 6 ani, cu secretii nazale urat mirositoare, de culoare galbui, cu care ne luptam de ceva vreme. I-am administrat colargol, fluimucil, cu ameliorare doar pe timpul administrarii, dupa care revenind. Fiind la gradinita nu putem face aerosoli decat seara. Putem administra schema de aerosoli cu ser efedrinat+fluimucil+prospan+ceai musetel?, cat timp si ce sa ii mai dau in afara de colargol. Nu tuseste, nu face febra, doar secretii si nas infundat. Multumesc.
0
10-01-2015, ora 18:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
a fost vazut de un medic ORL
uneori secretiile permanente sunt simptom a unui corp strain in nas
in rest se fac toate tratamentele locale
aerosoli, inhalatii, spalaturi nazale, aspiratii secretii, aromoterapie
0
12-10-2015, ora 09:31
AncaE
Nu este medic/terapeut
AncaE
Buna ziua,

Stiu ca aceasta conversatie este destul de veche, dar incerc sa va scriu si eu pentru un sfat. Copilul meu are 3 ani si 9 luni, si am inceput de doua luni gradinita. In prima saptamana mi-a facut febra mare fara vreun alt simptom. Ne-am dus si i-am facut toate analizele inclusiv exudatele si antibiograma, si i-au iesit toate analizele bune mai putin exudatele unde i-a iesit stafilococul auriu. Pediatrul ne-a dat tratament cu antibiotic (augmentin), tantum verde pentru gat si floxal picaturi de nas. A trecut perioada respectiva copilul si-a revenit, dar dupa nici o spatamana au aparut mucii (foarte multi si albi) si tusea din cauza lor. I-am dat Nasic si sirop de tuse Greentuss, si dupa o saptamana si-a revenit. La nici trei zile iar au aparut mucisorii, de data asta am folosit Olinth fara sa stiu ca are aceeasi substanta ca si Nasic-ul. Dupa o saptamana si-a revenit.
Acum iar are mucisori si nu doarme noaptea pentru ca se inneaca cu ei prin urmare si tuseste (o tuse seaca). Spuneti-mi va rog de ce tot revine aceasta rinoree, si ce sa mai folosesc? Precizez ca nu a facut febra decat atunci la inceput si in rest deloc, el este vioi dar mai face figuri la mancare (presupun ca din cauza nasului infundat), si nu sta deloc la aspirat, deci nu pot sa-i scot mucii cu absolut nimic pentru ca urla de zici ca-l tai (drept car folosesc multa apa de mare ca sa-i dizolv si sa i se scurga din nas).
Adaugă un comentariu / răspuns
105 comentarii 1 2 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.