Riscurile extractiilor de premolari in scop ortodontic

09-09-2017
Bogdan 95
Nu este medic/terapeut
Bogdan 95
Buna ziua! In urma discutiei cu medicul ortodont, s-a decis ca am nevoie de 4 extractii (2 premolari de sus si 2 premolari de jos) pentru a se aplica aparatul dentar. Am 22 de ani si am ingramadiri de dinti jos si sus, inclusiv incisivii laterali superiori sunt iesiti in afara care ofera o proeminenta buzei superioare. In repaus, cei doi incisivi centrali superiori ii acopera pe cei 4 incisivi inferiori care sunt putin mai inauntrul gurii. Caninii inferiori nu stau chiar pe arcada, ei trebuie trasi pe arcada. M-ar interesa sa stiu ce riscuri pot aparea in urma acestor extractii in scop ortodontic asupra aspectului facial si de sanatate. As dori un raspuns sincer, va rog. Multumesc!!
8 comentarii
1
10-09-2017, ora 09:21
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Nu exista nici un risc daca va extrageti premolarii. Este o tehnica care se practica in ortodontie.
De obicei tratamentul ortodontic se incepe cu extractia molarilor de minte maxilari si mandibulari.
Daca nu sunteti multumit de planul de tratament puteti cere mai multe opinii de la mai multi medici ortodonti si sa alegeti solutia care va satisface.
O zi buna.
0
10-09-2017, ora 09:43
Bogdan 95
Nu este medic/terapeut
Bogdan 95
Ok, multumesc pentru raspuns, dar de ce unii medici ortodonti sunt contra extractiilor?
1
10-09-2017, ora 10:11
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Fiecare medic ortodont are schema lui de tratament. Aceasta schema se alcatuieste pe baza consultatiei clinice si a dosarului ortodontic( radiografii, modele de studiu).
La 22 de ani cresterea osoasa s-a oprit, deci arcada dentara nu mai creste, toate modificarile vor fi obtinute cu ajutorul aparatului orodontic.
Daca inghesuirea dintilor este mare se poate recurge la extractii.
0
10-09-2017, ora 11:57
Bogdan 95
Nu este medic/terapeut
Bogdan 95
"Extractiilor dentare sunt devastatoare pentru aspectul facial. De exemplu, la 30 de ani, fizionomia este ca la 40 de ani”, spune un medic ortodont si ortopedie maxilo faciala.

In urma extractiilor, spatiile libere sunt ocupate prin migrare de catre ceilalti dinti prin "tragere". Alti dinti nu pot suplini, din nici un punct de vedere, dintele extras si se modifica aspectul masticatiei, vorbirii, articularii cuvintelor (apar dificultati in vorbire sau de exprimare) si implicit schimbari la nivelul fetei, care pot varia de la caz la caz, dar ele sunt considerabile si de multe ori dramatic negative, spune un anonim.

Ce parere aveti despre aceste afirmatii?
1
10-09-2017, ora 12:26
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Dupa cum va spuneam si intr-o postare anterioara, puteti sa consultati mai multi medici ortodonti. Cu siguranta veti gasi unul care nu face extractii de premolari, foloseste o alta schema de tratament.
0
10-09-2017, ora 12:45
Bogdan 95
Nu este medic/terapeut
Bogdan 95
Pot sa consult, dar banii mei nu sunt nelimitati si nici nu locuiesc intr-un oras ca sa pot vedea mai multi medici. Incercam sa caut niste raspunsuri prin intermediul acestui forum care este facut pentru asa ceva. Eu nu am cerut niciun plan de tratament, doar informatii pe care nu le pot gasi 100% sigure de pe internet si sunt sigur ca sunt mai multi in situatia mea. Eu inteleg, prin absurd, dupa raspunsul dat de dumneavoastra ca afirmatiile specificate mai sus de mine sunt adevarate intr-o oarecare masura ceea ce ma nelinisteste. Multumesc si asa. O zi buna!
Poate este si altcineva care are rabdare sa-mi raspunda?
1
10-09-2017, ora 16:50
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Buna ziua,
"Raspunsul sincer" il obtineti de la medicul care v-a facut planul de tratament si cunoaste cazul, nu de pe internet.

Multa bafta!
0
10-09-2017, ora 19:25
Bogdan 95
Nu este medic/terapeut
Bogdan 95
Buna ziua, DR. Sandita Dan, multumesc pentru raspuns. Multumesc si doamnei dr. Geanina Miu. Eu am vrut doar sa stiu daca acele afirmatii sunt false sau adevarate si o eventuala explicatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •