ruptura de calcai
buna ziua, pe data de 26 decembrie 2012 am suferit o ruptura de calcai la piciorul stang.a fost imediat pus in ghips, am stat pana pe data de 30 ianuarie cu el asa, apoi a fost scos ghipsul.in tot acest timp m-am folosit de carje si mi s-a interzis sa pun piciorul in pamant pana cand nu imi vor spune medicii.in aceasta perioada nu am avut nici un discomfort sau durere la piciorul accidentat...pana acum cateva zile cand din intamplare mi-a alunecat o carja iar eu am dat cu piciorul rupt de pamant, mai exact cu partea afectata.calcaiul.au inceput dureri usoare in zona oului piciorului, iar cand ridic usor laba picirului, exercitii recomandate de catre medic, simt o durere atat in zona de care spuneam cat si deasupra calcaiului.se poate sa se fi desprins osul...sa merg la control mai repede..?.sau sa astept inca 2 saptamani pana la urmatoare visita, mai exact pe data de 26 februarie?imi este foarte frica sa nu apara complicatii, de aceea sunt speriata!nu stiu cum sa procedez...poate fi durerea un rezultat al impactului cu pamantul.sau poate fi ceva mai grav.va multumesc anticipat
1 comentarii
Buna ziua!
Exista foarte multe tipuri de fracturi calcaneene, avand tratamente si prognostice profund diferite.
Ce fel de fractura a fost, a existat o participare articulara subtaliana (deplasare-infundare a fragmentului talamic)?
Ati facut un Computer-Tomograf in momentul fracturii (absolut obligatoriu)??
Raspunsul depinde si de datele D-voastra personale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational/sportiv, antecedente traumatice, vasculare, metabolice, reumatologic-inflamatorii etc.
Asteptam precizari relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Exista foarte multe tipuri de fracturi calcaneene, avand tratamente si prognostice profund diferite.
Ce fel de fractura a fost, a existat o participare articulara subtaliana (deplasare-infundare a fragmentului talamic)?
Ati facut un Computer-Tomograf in momentul fracturii (absolut obligatoriu)??
Raspunsul depinde si de datele D-voastra personale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational/sportiv, antecedente traumatice, vasculare, metabolice, reumatologic-inflamatorii etc.
Asteptam precizari relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alte subiecte recente din această secțiune: