Ruptura intinsa labrum interior

25-03-2011
hellscreamr
Nu este medic/terapeut
hellscreamr
Buna ziua,

Am efectuat un examen RMN din cauza unei dureri la anumite miscari ale umarului stang.
Rezultatul explorarii evidentiaza urmatoarele:
- ruptura intinsa a labrumului anterior, asociind atat leziune de tip SLAP(V), cat si leziune de tip BANKART
- ligamentele gleno-humerale mijlociu si inferior ingrosate, asociind un bloc fibros ce intereseaza si capsula
anterioara, aspect ce sugereaza o ruptura veche la acest nivel (mentionez ca am neglijat durerea timp de aprox. 9 luni)
- tendoanele coafei rotatorilor cu morfologie si semnal normal.
- calcificare periarticulara de aprox. 6mm, localizata in proximitatea insertiei pe capul humeral a tendonului muschiului supraspinos.
- fara acumulari intraarticulare.

Documentandu-ma despre tipul leziunilor suferite, am aflat ca se poate incercat remedierea lor atat cu, cat si fara
interventie chirurgicala. Nu imi aduc aminte sa fi fortat umarul in mod special, sa fi cazut, etc.

Aveti sfaturi pentru mine in aceasta privinta?

Va multumesc anticipat,
Marco.
1 comentarii
0
25-03-2011, ora 17:51
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cautati un chirirg care se ocupa cu artroscopia umarului, daca aveti aceasta leziune, aveti un umar instabil (deobicei aceasta leziune se asocieaza cu luxatii de umar), nu cred ca se poate vindeca fara operatie insa succes.
ideal ar fi daca ati gasi cineva care sa va refixeze labrumul artroscopic, nu stiu daca este cineva care sa se ocupe cu asa ceva in romania
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul