ruptura lia
se poate sta cu lia rupt?ce se poate intampla daca nu faci o operatie de reparare a ligamentului incrucisat anterior?in timp se poate deteriora si altceva legat de articulatia genunchiului?am facut o artroscopie unde sa constatat ca am avut ruptura de menisc intern, a spus doctorul ca a scos putin din menisc, dar ca am si lia rupt, nu sa vazut pe rmn.Doctorul spune ca pot sta asa cu lia rupt daca nu doresc neaparat sa fac o ligamentoplastie.sa-mi intaresc musculatura piciorului foarte bine si nu o sa fie nici o problema, acum sunt bine, genunchiul nu a fugit niciodata cum se spune, dureri nu sunt, vreau sa stiu daca se mai poate face macar alergare usoara.va multumesc.
2 comentarii
LIA nu este necesara pentru a trai, insa este importanta in stabilitatea genunchiului. fara ea genunchiul are o instabilitate anterioara, care pote fi compensata o vreme cu o musculatura foarte dezvoltata a coapsei, insa este dovedit ca sansele unei artroze precoce a genunchiului sunt mult mai mari la cei care nu au acest ligament. de acea noi recomandam o ligamentoplastie la pacientii care sunt activi si au sub 50 de ani
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Interpretare Radiografie si CT Glezna Stanga cu concluzie Fractura Trimaleolara
- 0Clavicula - Disjunctie acromo-claviculara, fractura distala 1/3
- 3Chist sinovial in talpa
- 0Proteza genunchi
- 1Fractura Calcaneu
- 2Formatiune osoasa care ma deranjeaza la mers, pe laterala externa la laba picior
- 2Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI
- 1Fractura ischio pubiana cu deplasare
- 1Rog părere la aceasta radiografie după operație
- 3Fractura humerus