ruptura lia

09-11-2012
danielboncota
Nu este medic/terapeut
danielboncota
se poate sta cu lia rupt?ce se poate intampla daca nu faci o operatie de reparare a ligamentului incrucisat anterior?in timp se poate deteriora si altceva legat de articulatia genunchiului?am facut o artroscopie unde sa constatat ca am avut ruptura de menisc intern, a spus doctorul ca a scos putin din menisc, dar ca am si lia rupt, nu sa vazut pe rmn.Doctorul spune ca pot sta asa cu lia rupt daca nu doresc neaparat sa fac o ligamentoplastie.sa-mi intaresc musculatura piciorului foarte bine si nu o sa fie nici o problema, acum sunt bine, genunchiul nu a fugit niciodata cum se spune, dureri nu sunt, vreau sa stiu daca se mai poate face macar alergare usoara.va multumesc.
2 comentarii
0
10-11-2012, ora 14:34
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
LIA nu este necesara pentru a trai, insa este importanta in stabilitatea genunchiului. fara ea genunchiul are o instabilitate anterioara, care pote fi compensata o vreme cu o musculatura foarte dezvoltata a coapsei, insa este dovedit ca sansele unei artroze precoce a genunchiului sunt mult mai mari la cei care nu au acest ligament. de acea noi recomandam o ligamentoplastie la pacientii care sunt activi si au sub 50 de ani
0
10-11-2012, ora 18:24
danielboncota
Nu este medic/terapeut
danielboncota
mutumesc frumos ptr raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul