Ruptura LIA si menisc
In urma cu cateva luni (9-12) mi-am rupt LIA jucand fotbal, in urma cu cateva zile (joi 18 ianuarie) am simtit o pocnitura si nu mai puteam intinde piciorul a ramas blocat, mi-am facut RMN (am sa scriu detaliat jos rezultatul), dupa acest rezultat am mers pentru o consultatie si mi-a spus ca : ruptura LIA, ruptura in toarta de cos menisc intern) Marti 30 ianuarie sunt programat pentru operatie (ligamentoplastie +/- sutura menisc) ideea e ca astazi s-a desumflat tot dintr-o data si nu mai am dureri deloc si pot intinde piciorul normal, care este explicatia ? Vreau macar sa stiu, operatia va costa in jur de 3500$ si macar sa stiu de ce acum nu mai simt durere si pot face intinderea normala a piciorului. Va multumesc
IRM genunchi stang nativ:
Ligamentele colaterale, medial si lateral, tendonul patelar si cel al cvadricepsului sunt fara modificari patologice. Usoara deviere laterala a patelei.
Mica/medie colectie lichidiana la nivelul bursei suprapatelare si intraarticular.
LIP - este in limite normale.
LIA - nevizualizabil - mai probabil ruptura completa.
Menisc intern - important hipersmenal la nivelul corpului si cornului posterior - leziune menisc de tip "bucket handle"
Menisc extern - fara hipersemnal.
Fara modificari de structura osoasa decelabile.
Fara chist Baker.
CONCLUZII:
Leziune menisc intern de tip "bucket handle". Mai probabil ruptura completa a LIA.
IRM genunchi stang nativ:
Ligamentele colaterale, medial si lateral, tendonul patelar si cel al cvadricepsului sunt fara modificari patologice. Usoara deviere laterala a patelei.
Mica/medie colectie lichidiana la nivelul bursei suprapatelare si intraarticular.
LIP - este in limite normale.
LIA - nevizualizabil - mai probabil ruptura completa.
Menisc intern - important hipersmenal la nivelul corpului si cornului posterior - leziune menisc de tip "bucket handle"
Menisc extern - fara hipersemnal.
Fara modificari de structura osoasa decelabile.
Fara chist Baker.
CONCLUZII:
Leziune menisc intern de tip "bucket handle". Mai probabil ruptura completa a LIA.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3care sunt simptomele ruperii meniscului?
- 5Operatie de menisc si tendon incrucisat
- 2ruptura de menisc
- 1Care este urmatorul pas in ruptura de menisc?
- 1Informatii ruptura de menisc operatie
- 3Problema genunchi
- 6Operatie menisc, operatie menisc + lia - interpretare rmn dupa cazatura
- 5ruptura menisc
- 2Ruptura LIA si menisc intern grad 3
- 1Dureri după operatie LIA in spatele genunchiului operat
- 0Ruptura de menisc
- 2operatie de menisc
- 0Intrebare - se poate face transplant de menisc sau se poate inlocui cu un material asemanator?
- 1Ligament incrucisat anterior
- 3Ruptura de menisc și ruptura cronica de ligament!
- 2Ruptura menisc
- 0Ruptura de ligamente incrucisate veche și de generare a meniscului intern
- 1Ligament încrucișat, îmi fuge genunchiul în față sau în spate
Mai multe informații despre: ruptura de menisc ruptura ligament incrucisat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: