ruptura LIA si menisc gradul 2

11-07-2014
EliasTaf
Nu este medic/terapeut
EliasTaf
Buna ziua.

In urma unei cazaturi la fotbal 'mi.am trosnit' genunchiul. Dupa cateva ore mi s.a umflat, si nu mai aveam stabilitate in el, (dureri si incapacitate de indoire totala). Mentionez ca pot articula piciorul intre 10 si 90 de grade, far dureri. Iar dupa accident am putut merge in el inca aproape 2 ore insa cu dureri.
Am mers in consult la un medic ortoped, acesta m.a sfatuit sa fac un RMN pentru a vedea exact problema.
Atat in rezultatul RMN cat si in diagnosticul medicului a reiesit ca am (**RUPTURA LIA si hipersemnal PD la nivelul cornului posterior al meniscului intern ce nu intereseaza suprafetele articulare meniscale ( leziune meniscala gradul 2) mici arii de edem osos, condropatie gradul 2, fisuri radiare cu mici acumulari de lighid **) reiesind din RMN, iar medicul specialist mi.a spus asemanator doar ca nu necesita interventie chirurgicala si se poate trata prin repaus, antiinflamatori, fizioterapie si o orteza..
Va rog sa.mi spuneti daca aceste diagnostice se pot intradevar rezolva nechirurgical ?... va condriopagire, o zii buna
2 comentarii
0
11-07-2014, ora 16:25
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna ziua
In primul rand as vrea sa va intreb daca ruptura este completa sau nu, in tarile occidentale ruptura de LIA si leziune de menisc intotdeund necesita tratament chirurgical artroscopic mai males daca aveti instabilitate si dureri.
Daca aveti cum sa trimite-ti RMNul as putea sa va raspund mai concret, aveti datele de contact di. Profilul personal
Dr Tarek Nazer
Medic specialist Ortopedie ai traumatologie
0
15-11-2017, ora 19:02
Olteanu 1923
Nu este medic/terapeut
Olteanu 1923
Buna seara!Am varsta de 28 ani si va spun pe scurt povestea mea dupa care va adresez o intrebare!La o partida de footbal genunchiul stang mi a trosnit urat, am cazut jos secerat de durere dar si de teama acelei trosnituri!!M am dus direct la spital pe data de 19.10.2017 iar pe data de 23.10.2017 mi a fost pus piciorul intr o atela ghipsata cu tratamentul adecvat, si sfatuit sa fac RMN!In data de 27.10.2017 am facut RMN ul si acolo a iesit:LIA rupt total si menicul exterior rupt partial!!In acel moment am luat hotararea de a ma opera, iar pe data de 30.10.2017 m am operat!!In mom de fata am 16 zile de la operatie, exercitiile data de domnul doctor le fac..mi e greu la incordarea muschiului de deasupra genunchiului dar cu putin efort le fac si pe acelea!!Mentionez ca in aceste 16 zile am facut singur exercitiile la sfatul doctorului..Intrebarea mea catre d-voastra este : "In cat timp efectiv de la operatie pot sa merg?Ma por deplasa pe piciorul operat?" Dm Doctor mi a dat un rasluns 2-3 luni poti merge..dar as vrea sa stiu si o alta parere!Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: