Sange îngroșat+helicobacter pylori

16-07-2016
Allexa29
Nu este medic/terapeut
Allexa29
Săptămâna trecută am primit rezultatul analizelor:
- trombocite 461
- leucocite 12, 4
- glucoză 88
- trigliceride 95
- colesterol 207
- helicobacter pylori pozitiv
Doctorul spune ca am sângele foarte gros și deși nu fumez, nu am antecedente în familie de paralizie și nu sunt însărcinată, nu știe de unde am sângele atât de gros. Mi-a dat tratament pentru 3 luni cu Thrombo ASS și sa revin după ce îl termin sa vedem cum a evoluat.
Pentru bacterie mi-a dat amoxicilina 1000mg+claritromicina 500 mg+pantoloc.

Întrebarea mea este ce pot face suplimentar fata de tratament, ca sa pot subția sângele?
2 comentarii
0
19-07-2016, ora 09:34
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Pentru a evalua daca este sau nu trombocitoza va trebui sa dati si valorile de referinta ale laboratorului, in special la trombocite.
Erati hidratata cand vi s-a recoltat sange?
Va recomand sa refaceti analiza (hemograma) pentru a va asigura ca aveti intr-adevar un numar mare de trombocite.
Nu cred ca tratamentul cu Thrombo ASS este recomandat in cazul dvs. Nu cred ca este indicat in trombocitoza (si nu stiu daca dvs aveti intr-adevar trombocitoza). Thrombo ASS (Aspirina) inhiba agregarea trombocitelor - prima etapa a coagularii. E recomandat celor cu risc crescut de agregare plachetara - tromboza in antecedente (infarct miocardic) sau care au suferit interventii pe vase.
Mergeti si la un consult la hematologie. Daca este trombocitoza ar trebui cautata si cauza. Si cautati eventual si markeri ai hipercoagulabilitatii.

Legat de intrebarea dvs: intotdeauna este o idee buna sa va hidratati bine - sa beti minim 2 litri de apa plata pe zi. Atunci cand suntem dezhidratati scade volumul plasmatic si apare o crestere relativa a numarului de elemente figurate, inclusiv trombocite. In termeni populari vorbind...subtiati sangele cu apa. In rest nu prea aveti ce sa faceti.

Repet: refaceti analiza sau, mai bine, consultati un hematolog si va dirijeaza el analizele. Trebuie gasita cauza daca intr-adevar exista trombocitoza.
0
21-01-2022, ora 19:38
Sergiu b
Nu este medic/terapeut
Sergiu b
Bună seara miam făcut niște analize de singe și am hemoglobina 18.10 ce inseamna mi-o zis de la hematologie ca am singele prea gros sa confruntat cineva cu asa cv aștept un răspuns
Adaugă un comentariu / răspuns