Sanse de recuperare ??????

29-08-2012
Freud
Nu este medic/terapeut
Freud
Caut ajutor din partea doctorilor neurologi si a persoanelor care s-au confruntat cu urmatoarea problema.
Verisorul meu a suferit in 25.03.2012 un accident de motocicleta in urma caruia a fost dus la ATI din spitalul Municipal Bucuresti; diagnosticul la internare a fost urmatorul: GCS 3 puncte, edem cerebral, hematom intracranian, coasta fisurata pe partea stanga si fractura inchisa antebrat stang cu deplasare. Nu a necesitat operatie la cap, hematomul si edemul s-au retras singure.Dupa 3 zile de spitalizare l-au operat de pneumotorax pe partea stanga. Mana stanga a avut-o pusa in atela ghipsata timp de 3 saptamani jumate. A stat in coma 1 luna si o saptamana timp in care avea momente cand deschidea ochii si misca mai mereu degetele mainii drepte ( era un fel de scarpinat motiv pt care i-au legat-o ca sa nu-si faca rani pe burta), simtea cand era gadilat la ambele picioare deoarece le misca iar degetele mainii stangi erau si ele usor miscate cu toate ca avea fractura de antebrat. Dupa ce i-au pus tija la antebratul stang si i-au scos ghipsul nu isi mai simte deloc mana de la cot in jos spre degete, insa umarul stang il misca si simte rece/cald, durere/ciupire/intepatura de la umar pana la cot.
In prezent are shunt cranio-peritoneal deoarece a facut hidrocefalie comunicanta post-traumatism si are tija la antebrat.

Au trecut 5 luni de la accident si a facut 2 luni recuperare ( la spitalul Sf. Luca si Centrul N. Robanescu din Bucuresti). In prezent este acasa si face in continuare recuperare dar ambulator.

Pe biletul de iesire din spital de la Sf. Luca si N. Robanescu scrie ca are tetraplegie ( iar la mana stanga pareza de plex brahial). I s-au facut RMN si CT cerebral si cervical, radiografii la umarul stang, cotul stang si genunchuil drept. Mentionez ca la externarea de la Municipal era spastic pe partea dreapta ( insa misca mana si piciorul drept) motiv pt care i s-a facut injectie cu toxina botulinica in piciorul si mana dreapta si la gat deoarece si pe acela il tinea putin indoit spre dreapta.

Eu nu inteleg de ce i-au dat diagnosticul de tetraplegie atat timp cat el misca ambele picioare ( mai incet dar le misca deoarece face gimnastica la bicicleta intins pe spate si parcurge minim 4.5 - 5 Km avand o rezistenta variabila de 11-12), mana dreapta este si ea miscata in sensul ca o intinde ( desi il doare cotul ) poate duce alimentele la gura (se poare scarpina la ureche si nas cu ochii inchisi). Poate sta singur asezat in fund si isi mentine gatul destul de drept. Simte cand isi face nevoile fiziologice. Este destul de depresiv in prezent.

Medicatia in prezent este urmatoarea:Ederen (pt hidrocefalie deoarece shuntul nu prea functioneaza cum trebuie)Cerebrolizyn, Neuromultivit, NeuroOptimizer, antibiotice pt infectie urinara si alte medicamente pt diareea datorata administrarii de antibiotic, iar pt depresie Zoloft 125 ml/seara.

Problema cea mare este ca deocamdata nu se poate intoarce singur de pe o parte pe alta si nu are stabilitate pe picioare. Va intreb daca diagnosticul pus este corect si care ii sunt sansele de recuperare.
2 comentarii
0
29-08-2012, ora 16:22
nik77
Nu este medic/terapeut
nik77
A avut mare noroc, si sa recuperat foarte bine
GCS 3 e critica
sub 7 inseamna coma profunda, asa ca e norocos
dacda simte pisacturi la brat cred eu ca cu recuperare se va reusi ceva
dar inca o data foarte norocos
0
01-02-2013, ora 16:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa va indreptati pentru aceasta intrebare la sectiunea Neurochirurgie sau sa discutati cu un neurochirurg. Problema nu tine de Ortopedie-Traumatologie (ce se ocupa de afectiunile membrelor, ale aparatului locomotor).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul