scoatere tija femur
Buna ziua.Numele meu este Savu M Eugen.In anul 2012 August mi-am rupt piciorul, femur stang, am fost operat la targoviste.so mi-a fost introdusa o tija tip K..totul a decus binisor, am putut merge binisor dupa scurt timp.In iulie 2013 mi-au fost scoase suruburile, iar pe 15 ianuarie 2014 mi-a fost extrasa si tija.Problema principala acum incepe.Astazi suntem in 21 februarie 2014 iar eu nu pot merge fara sprijin.Cand merg cu o carja ma sprijin f putin pe picior pentru ca nu pot, am dureri f mari pe toata lungimea osului., medicul mi-a spus ca sa am rabdare ca o sa-mi treaca, dar nu spune cat mai dureaza, de aceea va rog sa-mi spuneti ce este de facut si cat trebuie sa mai suport aceste dureri.pot indoi piciorul aproape normal.iar cand stau pe loc si nu ma deplasez nu ma doare.nu am putere in picior deloc.VA MULTUMESC SI SPER SA MA AJUTATI CU UN SFAT.
16 comentarii
aveti radiografiile de dupa extragerea tijei? puteti sa le postati?
nu nu mai am radiografiile, mi-au fost oprite de domnul doctor...am omis sa specific unde anume este rupt femurul...zona 1/3.Cand stau cu piciorul intins nu pot sa-l ridic decat daca ma ajut cu mana, de indoit pos la-l indoi fara prb, doar ca nu pot sa ma sprijin, mai ales la urcarea scarilor chiar daca ma ajut de carja...oricum arata rau, nu cred ca a fost alineat corespunzator pentru ca si dupa extragera tijei osul se vedea pe margini nesudat, doar pe jumatate este bn calusat, iar la genunchi mi-a ramas pe partea interioara a piciorului un sfert din surub rupt.mentionez ca operatia de extragere a tijei a dura o ora si jumatate si s-a folosit o dalta din ce auzeam ptr spargerea osului pe unde s-a introdus tija ptr ca a zis ca s-a calust prea rau osul.si a mai folosit si un burghiu, nu stiu pentru ce, decat auzeam ca gaureste ceva ca nu se desprinde tija..Va multumesc frumos!
primul lucru care trebuie clarificat este: de ce nu puteti sa ridicati piciorul? din cauza durerii sau din cauza fortei musculare insuficiente?
evident o tija in mod normal poate fi indepartata in momentul in care osul s-a vindecat. la tije de femur 17 luni nu este mult.
daca osul s-a vindecat sau nu fara radiografii este imposibil de apreciat.
surubul rupt nu va crea probabil probleme, folosirea daltei este iarasi ceva ce se intampla deseori la asemenea operatii
evident o tija in mod normal poate fi indepartata in momentul in care osul s-a vindecat. la tije de femur 17 luni nu este mult.
daca osul s-a vindecat sau nu fara radiografii este imposibil de apreciat.
surubul rupt nu va crea probabil probleme, folosirea daltei este iarasi ceva ce se intampla deseori la asemenea operatii
Multumesc pentru raspuns.Piciorul nu il pot pune in pamant cu greutatea corpului fara sprijin, daca incerc sa fac un pas fara sprijin, simt ca mi se rupe piciorul.Incerc sa pun radiografia facuta cu doua zile pana la extragerea tijei...nu stiu cat de bn o sa se vada...va mai spun ca ma doare foarte rau si zona de sub si de deasupra genunchiului..Nu ma dor muschii, ma doare osul, cel mai rau in zona rupturii.astept raspuns...Va multumesc...va mai adaug o fotografie la doua zile dupa operatie.nu stiu cum sa adaug fotografii!
fotografia de la profil este cea facuta pana in scoaterea tijei cu doua zile.
buna ziua.CHIAR NU DORESTE NIMENI SA-MI SPUNA CAT DUREAZA RECUPERAREA DUPA SCOATEREA TIJEI?Va multumesc!
trimiteti-mi pe adresa mea de mail toate radiografiile fotografiate intr-o calitate acceptabila. cele de dupa operatie ar fi importante,
adresa mea de mail il veti gasi in profilul meu
durata recuperarii este imposibil de apreciat, fiecare caz e aparte, in mod normal ar trebui sa dureze 2-3 saptamani
adresa mea de mail il veti gasi in profilul meu
durata recuperarii este imposibil de apreciat, fiecare caz e aparte, in mod normal ar trebui sa dureze 2-3 saptamani
Buna ziua.
Discutia legata de forta musculara sau de recuperare sunt inutile in acest moment pentru ca daca inainte de operatie puteati sa mergeti fara probleme, si postoperator ar fi trebuit sa fie la fel, in conditia in care osul era consolidat, si nu a existat o fractura iterativa odata cu scoaterea tijei. Ca sa intelegeti mai bine: daca preoperator nu durea coapsa la mers, urcat - coborat scari, cred ca osul consolidase, mai ales ca erati fara suruburi, si montajul format doar din tija era unul dinamic. Asta inseamna ca fara suruburi, logic, osul este supus la forte rotationale si de compactare, care pot genera durere daca fractura nu consolidase. Deci eu cred ca preoperator fractura era consolidata. In timpul operatiei de extragere a tijei, cred ca fractura a cedat si s-a produs o alta fractura, probabil incompleta, care genereaza durere. Va sfatuiesc sa nu mai asteptati sa treaca simptomele prin recuperare, ci sa va duceti de urgenta sa faceti un CT (computer tomograf) in vederea elucidarii diagnosticului. Numai bine!
Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
Discutia legata de forta musculara sau de recuperare sunt inutile in acest moment pentru ca daca inainte de operatie puteati sa mergeti fara probleme, si postoperator ar fi trebuit sa fie la fel, in conditia in care osul era consolidat, si nu a existat o fractura iterativa odata cu scoaterea tijei. Ca sa intelegeti mai bine: daca preoperator nu durea coapsa la mers, urcat - coborat scari, cred ca osul consolidase, mai ales ca erati fara suruburi, si montajul format doar din tija era unul dinamic. Asta inseamna ca fara suruburi, logic, osul este supus la forte rotationale si de compactare, care pot genera durere daca fractura nu consolidase. Deci eu cred ca preoperator fractura era consolidata. In timpul operatiei de extragere a tijei, cred ca fractura a cedat si s-a produs o alta fractura, probabil incompleta, care genereaza durere. Va sfatuiesc sa nu mai asteptati sa treaca simptomele prin recuperare, ci sa va duceti de urgenta sa faceti un CT (computer tomograf) in vederea elucidarii diagnosticului. Numai bine!
Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
va multumesc fffff mult ptr raspunsuri.Chiar acum am sosit acasa de la control, m-i s-a recomandat sa nu fortez si sa merg intr-o carje.Nu a vrut sa-mi mai faca alta radiografie ca mi-a facut acum trei saptamani.eu aproape mi-am pierdut si speranta ca o sa mai fiu ca inainte.Mi-a mai dat o luna de medical.altceva nimic.NU STIU DACA SE POATE FACE TOMOGRAF PTR CA MI-A RAMAS UN SFERT DE SURUB RUPT IN PICIOR.Se poate vedea in fotografia de la profil.Radiografia veche mi-a oprit-o domnul doctor.
intrebarea lagata de forta musculara este prima si cea mai importanta daca imi permiteti.
daca apar complicatii in prima faza trebuie excluse cele care sunt cele mai importante si anume leziuni de vase si de nervi. cum nu a aparut ischemia piciorului, leziunea de vase majore este practic exclusa
insa o leziune de nervi poate sa produca atat durere cat si scaderea fortei musculare. nu trebuie sa fie taiata nervul femoral, este suficient ca in timpul operatiei unul sa striveasca cu un Hohmann sau un Langenbeck - nici nu este atat de rar (de ex un studiu despre sansa acestei leziuni la protetizare de sold: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9462348) si pacientul flexia soldului este slabita "Cand stau cu piciorul intins nu pot sa-l ridic"
daca cu ajutorul mainilor poate sa-si ridice piciorul inseamna ca osul poate ca are o fisura, o fractura incompleta insa nu este fracturat, altfel evident nu l-ar putea ridica.
daca acesta poate fi exclusa atunci evident putem sa trecem la leziuni ale muschilor si oaselor.
daca leziunea osului este cel mai probabila atunci evident acesta poate fi clarificata printr-o radiografie sau CT.
P.S. radiografia din profil este de slaba calitate si nu poate fi interpretata, faceti o fotografie de o calitate mai buna despre toate radiografiile recente si incarcati-o pe un site pentru poze
daca apar complicatii in prima faza trebuie excluse cele care sunt cele mai importante si anume leziuni de vase si de nervi. cum nu a aparut ischemia piciorului, leziunea de vase majore este practic exclusa
insa o leziune de nervi poate sa produca atat durere cat si scaderea fortei musculare. nu trebuie sa fie taiata nervul femoral, este suficient ca in timpul operatiei unul sa striveasca cu un Hohmann sau un Langenbeck - nici nu este atat de rar (de ex un studiu despre sansa acestei leziuni la protetizare de sold: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9462348) si pacientul flexia soldului este slabita "Cand stau cu piciorul intins nu pot sa-l ridic"
daca cu ajutorul mainilor poate sa-si ridice piciorul inseamna ca osul poate ca are o fisura, o fractura incompleta insa nu este fracturat, altfel evident nu l-ar putea ridica.
daca acesta poate fi exclusa atunci evident putem sa trecem la leziuni ale muschilor si oaselor.
daca leziunea osului este cel mai probabila atunci evident acesta poate fi clarificata printr-o radiografie sau CT.
P.S. radiografia din profil este de slaba calitate si nu poate fi interpretata, faceti o fotografie de o calitate mai buna despre toate radiografiile recente si incarcati-o pe un site pentru poze
multumesc foarte mult pentru tot.Vreau sa va arat tot la fotografia de profil cat de mult am fost taiat pentru scoaterea tijei.mie mi se pare foarte mare taietura.Sa fie o cauza la ceea ce suport si acest lucru?
trebuie sa vedem radografia in prima faza ca sa putem aprecia leziunea
revin sa va anunt ca, nu exista nici o imbunatatire in mersul meu.In dreptul rupturii simt cum imi trozneste osul...fara carja nu pot merge nici la doua luni si o saptamana de la extragerea tijei.
buna seara.am reusit sa fac o radiografie noua chiar astazi.va rog frumos daca ati putea sa-mi spuneti cum arata si cam ce ar mai trebui sa fac, am pus-o la fotografia de profil.eu zic ca este destul de clara.de doua zile am inceput sa merg destul de greu in baston.
Buna ziua.Dupa cum se vede din radiografia cea noua pusa pe sait, va cer f mult sa-mi explicati si mie ce ar trbui sa fac in continuare, ptr a ma recupere corespunzator si ce sanse am sa mai fiu ca inainte.Va multumesc pentru intelegere !
buna ziua! revin dupa cateva luni cu rugamintea de a-mi explica si mie ceva despre cazul meu.
dupa opt luni de la extragere tijei merg ffffrau, schiopatez f rau si inca am dureri maricand merg.cand stau pe scaun cu picioarele lipite, se vede clar ca mi-a ramas femurul stang mai scurt.mi-am terminat si somajul si nu pot inca sa-mi gasesc de lucru deoarece nu ma angajeaza nimeni
am 28 de ani de munca dintre care 24 grupa 1, oare as putea sa ies la pensie pe caz de boala pana la vindecarea piciorului, daca s-o mai vindeca ! Am 47 ani fara doua luni..Va multumesc!
dupa opt luni de la extragere tijei merg ffffrau, schiopatez f rau si inca am dureri maricand merg.cand stau pe scaun cu picioarele lipite, se vede clar ca mi-a ramas femurul stang mai scurt.mi-am terminat si somajul si nu pot inca sa-mi gasesc de lucru deoarece nu ma angajeaza nimeni
am 28 de ani de munca dintre care 24 grupa 1, oare as putea sa ies la pensie pe caz de boala pana la vindecarea piciorului, daca s-o mai vindeca ! Am 47 ani fara doua luni..Va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Operatie la calcai cu placuta si suruburi
- 3Strambare Tija femur
- 2glezna cu un surub
- 1Fractura femur /scoatere tija
- 4Ce se intampla daca nu iti scoti placuta si suruburile dupa vindecarea osului?
- 2Tibie, peroneu fracturat - Tija metalica
- 0Tija femur
- 0Ablatie de tija
- 1Tija femur - trebuia sa o scot acum 2 ani
- 0Nodul la pulpa picior stang
- 1Scoaterea suruburilor la o fractura de col femural
- 5Ce efecte poate avea daca calcă pe piciorul ce nu are încă șurubul scos?
- 0După operație de clavicula cu placa și șuruburi la cate zile pot zbura cu avionul?
- 5Fractura multipla astragal
- 1Fractură maleola și epifiză distală cu deplasare discretă fixată cu șurub
- 0Extractie tijă centromedulară tibie
- 1Operație de extracție a tijei din tibie
Mai multe informații despre: tratament fractura cu tija, suruburi, placute tija femur