Se mai găsește Zyprexa (olanzapina originală)?!

03-11-2023
ZacuscaVesela
Nu este medic/terapeut
ZacuscaVesela
Bună ziua!Am fost internată 5 săptămâni în vară, din iulie pana în august, la spitalul de psihiatrie din Cluj, timp în care mi s-a schimbat tot tratamentul. Astfel, am trecut de la Neurotop, Solian și Famotidina la Leponex de 300 mg, 0-0-3 Leponex 100 mg, și mi s-a scăzut din doza de Xeplion de la 150 mg la 100 mg. Astfel, timp de trei luni, pana 1 noiembrie, am fost pe tratament cu Xeplion de 100 mg și Leponex de 300 mg. M-am internat pentru control si analize în 30 octombrie. Din păcate, din cauza ca leucocitele mi-au fost în scădere din cauza Leponexului, ceea ce însemna pericolul de a face leucemie, chiar și după scăderea dozei la 200 mg de Leponex, doamna doctor a hotărât să-mi înlocuiască Leponexul cu Olanzapina 10 mg 0-0-1. În spital, mi-au dat olanzapina Actavis și de la farmacia din Cluj Olanzapina Teva. Știu ca scria xtreme la un moment dat pe forum ca genericele de olanzapina nu sunt la fel de bune ca Zyprexa(olanzapina originală), așa că azi, după ce am ajuns acasă, am sunat la farmacia din județul meu sa întreb dacă au Zyprexa și mi-au spus ca nu se va mai comercializa aceasta marca și ca nu se mai găsește Zyprexa.
Deci chiar nu se mai găsește?!
Mi-au dat aseară în spital o singura pastilă de olanzapina de 10 mg, si deocamdată mă simt bine, deci nu as putea sa mă pronunț încă asupra efectului pe care-l are genericul asupra mea, ca să știu daca e la fel de bun decât originalul.
Am fost foarte mulțumită de Leponex. Cat timp am luat Leponex, am citit 16 volume de cărți de beletristică, printre care și Război si pace de 900 de pagini un volum. Citeam 100 de pagini(3 ore) pe zi. Nu m-am îngrășat după Leponex, din contra, mi-a scăzut pofta de mâncare după el și îmi făceam igiena, mai ales cea orală.
Din păcate, a trebuit schimbat, din cauza efectului de scădere al leucocitelor.
Vă urez multă sănătate tuturor!

P.S.: La internarea de 5 săptămâni, mi-au făcut endoscopie la gastro și mi-au găsit Helycobacter Pylori, așa că mi-au dat tratament pentru el și acum nu mai am probleme cu stomacul.
9 comentarii
1
04-11-2023, ora 17:10
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Se mai gaseste la Catena, cel putin in Bucuresti, de 5 si de10 mg.

Si la Tei, de 5, dar doar in cateva farmacii.
0
04-11-2023, ora 20:43
ZacuscaVesela
Nu este medic/terapeut
ZacuscaVesela
Bine. Mulțumesc frumos!
1
04-11-2023, ora 20:46
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Intreaba-l pe vcc. El ia Olanzapina de 5mg.
1
11-11-2023, ora 14:11
Vernusio
Nu este medic/terapeut
Vernusio
E originalul, ar trebui sa se găsească peste tot însă cred ca din cauza ca trebuie sa plătești ceva în plus la el se prefera de către farmacii aducerea genericelor.
El nu a dispărut de nicăieri.
Leponex e cel mai sedant neuroleptic, eu nu l-as mai încerca nici dacă mi s-ar da bani sa îl iau, după ce îl iei după vreo ora te simti sedat și "beat" de zici ca ai combinat bere, vin și whisky în aceeași seara:))
Plus ca e și printre cele mai nocive afectând major analizele de sânge.
Zyprexa e mult mai ok din punctul asta de vedere.
Nu mai acceptați neuroleptice foarte sedante ca va zăpăcește de sunteți somnolent 24 h din 24.De ce ar trebui sa i se dea unui om astfel de tranchilizante (ca asta sunt neurolepticele) puternice?
Cel mai ok sunt injecțiile alea nu sedeaza deloc și poți sa îți faci treaba fără sa fii tranchilizat, tot ce se ia pe gura și e neuroleptic tranchilizante mult ori noi nu avem nevoie de tranchilizante puternice ca nu suntem ursi sau tigri furiosi, salbatici si agitati scăpați prin oraș sau de la zoo.Pentru asta e facit un tranchilizant.Neuroleptice/antipsihotice=tranchilizante.
Cea mai buna soluție sunt injecțiile pentru schizofrenie si atât.
Eu nu știu unii cum puteți sta sedati de porcăriile astea de neuroleptice.
Avem nevoie sa functionam nu sa fim tranchilizanti toata ziua ca asta deja nu mai e medicina sau e medicina expirata din trecut când nu existau soluții și se proceda asa, din păcate.Dar acum sunt soluții.Din fericire.
1
12-11-2023, ora 13:25
ZacuscaVesela
Nu este medic/terapeut
ZacuscaVesela
Pe mine Leponexul ma seda doar peste noapte, atât doar cât sa pot dormi bine. Peste zi eram fresh. Puteam citi, eram calmă, ma puteam spăla pe dinți, eram responsabilă, nu plângeam, nu mă crizam, și ma certam foarte rar. Ce m-a nemulțumit la el era că mă constipa foarte tare și că mi-a dat peste cap analizele de sânge (mi-au ieșit leucocitele scăzute).
Nu mai influențați negativ oamenii! Nu toate lumea se simte la fel după un anumit medicament! Ce ne-am face fără neuroleptice? Ar fi vai de capul nostru, am fi ca acum 100 de ani când nu existau medicamente psihiatrice! Orice pădure își are uscaciunile ei.
Eu am fost foarte mulțumită de Leponex și la fel sunt și de olanzapina, chiar dacă iau genericul.
Nu toți suntem la fel.
Eu iau 2 antipsihotice si nu am nu știu ce reacții adverse. În timp ce altora și cu unul le e greu. Repet, nu metabolizam toți medicamentele la fel.
1
12-11-2023, ora 13:47
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, foarte bine zici ZacuscaVesela. Nu toti metabolizam medicamentele la fel. Cred ca mai mult se plang cei care au probleme de la ele.
1
12-11-2023, ora 19:11
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
*Inclusiv eu. :)) Acum m-am trezit cu usoara (deocamdata) rezistenta la insulina de la Abilify.. Dar asta e. Iau Metformin sa contracarez pre diabetul. Doar ca acesta la randul lui imi scade B12-le.. Asa ca trebuie sa iau si din acela si tot asa..
1
12-11-2023, ora 23:35
Vernusio
Nu este medic/terapeut
Vernusio
La prediabet doctorul diabetolog mi-a spus ca nu îmi trebuie și nu îmi poate da pastile.
Cu puține ajustări în dieta și cateva exerciții fizice poți sa rezolvi cu prediabetul fata acel păcătos de metformin.Daca la prediabet dai metformin tu ca doctor la diabet avansat câte pastile dai?
Chiar nu e ok sa iei pastile la prediabet, repet asta mi-a zis un doctor diabetolog și a zis ca nu îmi poate da legal pastile fiindcă prediabetul nu e diabet în nod oficial si mi-a dat un regim dar nu foarte drastic.
2
14-11-2023, ora 07:05
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Doxi, da dar eu am ajuns la 105kg de la Abilify, am inceput sa am si probleme cu inima si senzatii de sufocare din care ma trezesc noaptea, din somn.

Eu nu am reusit sa tin regim, lucrez si abia imi duc la capat sarcinile de serviciu apoi sa mai si gatesc. De mers pe jos merg cam intre 7000-10000 pasi zilnic dar nu slabesc. Fara Metformin mancam tot la 3 ore pt ca simteam ca am senzatie de lesin.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antipsihoticele - cum funcționează?
  • Copiii expuși prenatal la antipsihotice nu prezintă un risc crescut de tulburări de neurodezvoltare
  • Antipsihoticele cresc riscul de cancer de sân
  • Un antipsihotic folosit în tratamentul schizofreniei ar putea fi util în tratamentul depresiei la adulții care nu au răspuns la tratamentele standard
  •