se poate scapa de anxietate? | Forumul Medical ROmedic

se poate scapa de anxietate?

01-04-2009
ela70
Nu este medic/terapeut
ela70
Acum 6 ani sotul meu a fost diagnosticat cu episod psihotic acut. Acum am fost cu sotul meu la un psihiatru pentru ca nu se odihnea noaptea, era obsedat de niste facturi, le controla intr-una. Medicul i-a pus diagnosticul anxietate, i-a dat anxiar sa ia doar la nevoie, adica dak nu poate sa doarma noaptea. Dar el chiar dak il ia e tot nelinistit doarme f putin. Dar el e in continuare agitat si parca i se agraveaza starea. Va rog ajutati-ma ca simt ca nu mai pot, o iau eu razna!!!! Ce sa fac?
Va multumesc.
6 comentarii
0
01-04-2009, ora 12:32
nicolla_75
Nu este medic/terapeut
nicolla_75
incearca un tratament cu ANSILAN.Ti-l poate da si medicul de familie
0
01-04-2009, ora 13:37
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Buna Ela, incearca sa gasesti un alt medic. Anxietatea e o problema care se poate mentine sub control.
Sotului tau ii trebuie un diagnostic corect si tratamentul corect. E posibil sa nu i se potriveasca medicamentele, sa aiba nevoie de un altfel de anxiolitic.

Eu sunt o mare anxioasa, de vreo doi ani ma bat cu niste crize carora reusesc in sfarsit sa le dau de capat. Medicii psihiatri pun extrem de des diagnostice gresite si dau medicamente care nu ti se potrivesc.
In plus, anxietatea e privita imediat ce cei din jur ca un stigmat si mai suferi si din cauza asta.
Curaj, trec toate!
0
01-04-2009, ora 13:50
ela70
Nu este medic/terapeut
ela70
Multumesc mult sofie13 pt incurajari si sfaturi.
0
03-06-2018, ora 14:28
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Anxietatea se poate trata.Trebuue găsit un tratament corect
Recomand reevaluare și reajustarea schemei terapeutice.
0
20-09-2020, ora 15:49
Catalina Mihaela
Nu este medic/terapeut
Catalina Mihaela
Buna ziua ! Sufăr de anxietate am facut tot felul de controale..destul de bune rezultatele, i au anxiar jumătate de pastila si una de fobiless si seara i au mirzaten un sfert, mai i au vit D3 si quenzima q10
0
29-09-2020, ora 01:20
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Anxietatea NU se poate vindeca, se poate tine sub control/ameliora dar nu se va vindeca. Este o boala cronica din pct. meu de vedere iar daca de atacuri de panica in proportie de 99% am scapat, de anxietate ioc. Nu ca as avea probleme saptamanal sau lunar, dar la primul soc psihologic resimti toate starile nasoale care dureaza de la cateva zile la cateva saptamani chiar luni.


Am de 15 ani poate mai bine anxietate generalizata + atacuri de panica, cum spuneam mai sus cele din urma au fost ff rare, adica unul la cativa ani si cand a venit a fost timid dar cu anxietatea eu cred ca e din caracterul fiecaruia si cred ca din acest motiv nu se vindeca. De cand am inceput sa gandesc rational ( de la 14-15 ani sa zic asa ), adica sa nu mai cred in "moroi si stafii" am fost o persoana mai sfioasa, mai fricoasa mai corect, frica de boala, frica eventualei tragedii. nu stiu daca asta e boala psihica sau face parte din caracterul meu dar axietatea este prezenta in viata mea. Am inteles-o, am studiat-o, am analizat-o, problema mare va fi cand o sa am o situatie medicala serioasa si o sa dau vina pe anxietate :) :)

Am avut de la probleme neurologice/cardiace/digestive pana la probleme senzitive si ordopedice, mai pe romaneste, de la ameteli, lipsa gust, coordonarea precara a membrelor, tahicardii, extrasistole pana la diagnostic de sindrom colon iritabil s.a.m.d.

Ce trebuie sa stiti e ca am 36 ani si n am murit iar daca de asta va e frica, stiu ca e de la anxietate la depresie e doar un pas intrucat aceste senzatii te "omoara" cu zile si uneori devin insuportabile dar pot sa va spun ca poti avea o viata normala in adevaratul semns al cuvantului cu exceptia unor "crize" de cateva saptamani o data sau de mai multe ori pe an in functie de ritmul dramelor sau problemelor majore din viata.


Va salut si sper sa nu va fi deznadajduit dar sa traiesti intr-o minciuna e mult mai rau decat ce am scris eu mai sus :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul