Se spune ca dragostea e oarba...

76 comentarii 1 2 3
0
26-08-2013, ora 15:09
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Roua, sper ca esti bine si ca ai puterea sa faci tot ce e mai bine pentru tine.


Salutari calde.
0
01-09-2013, ora 14:25
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
Multumesc...asemenea.
Nu sunt chiar ok...incerc cat pot dar nu-mi iese intotdeauna(probabil si datorita faptului ca ne intersectam zilnic)...si desi am copiii care ma sustin...mi-e inca destul de greu sa ma ridic..Nu am reusit sa rezolv problema casei desi am avut f. multe discutii(si certuri) cu el pe aceasta tema...
..sper ca intr-o zi sa-mi gasesc linistea interioara si sa-mi fie bine..si sa fie cat mai departe de el...


Pe curand.
0
04-09-2013, ora 16:26
Psihoterapeut Andreea Cosma
Identitate neconfirmată
Psihoterapeut Andreea Cosma
Draga Roua39,
spuneai ca vrei sa-ti gasesti linistea interioara. Linistea interioara sau regasirea de sine, putem sa ne-o reprezentam metaforic sub forma unui cadou pe care daca alegem sa ni-l oferim noua insine, trebuie ca mai intai sa parcurgem un drum al cunoasterii destul de lung, dar in acelasi timp frumos catre tot ceea ce ne reprezinta pe noi ca si personalitate umana, insemnand nevoile, valorile, credintele, idealurile, perspectivele de viitor etc. Poate ca ai nevoie sa te cunosti mai bine, pentru a putea sa
0
04-09-2013, ora 16:45
Psihoterapeut Andreea Cosma
Identitate neconfirmată
Psihoterapeut Andreea Cosma
ti gasesti echilibrul de care ai nevoie.
Numai bine!
0
05-09-2013, ora 09:53
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
De ceva vreme am inceput, , sa lucrez" cu mine...am urmarit Poti sa-ti vindeci viata...Schimbarea...tutoriale si multe materiale de pe net...incerc sa imi conturez si viitorul profesional..si nu numai.dar nu e usor..sunt doar la inceput de drum.
si trecutul inca ma bantuie...iar incercarea de a te ierta pe tine insuti si de a simti Acceptarea lucrurilor e foarte dificila.Stiu ca ar trebui sa-l las in urma dar.e usor de zis...greu de facut.
In astfel de situatii sansele care se dau unora..parerea mea. sunt iluzorii pt. ca Oamenii.NU se schimba..e doar o chestiune de timp pana revin la vechile obiceiuri. chiar citeam undeva "Sa nu crezi ca cineva se va intoarce/Cand el nu a fost niciodata prezent"...iar eu asta am spus la un moment dat, printre randurile de mai sus...ca nu l-am simtit niciodata ca i-a parut rau.nu stiu...ceva ca o intoarcere..pt. ca atitudinea lui a fost mereu aceeasi..
.din punctul meu de vedere.cale de mijloc nu exista..ai de ales intre un sfarsit dureros sau o durere fara sfarsit..si nu mai e nimic la fel..ramai langa un astfel de om poate datorita conjuncturii.poate faci compromisuri..dar sentimental.zarurile au fost aruncate...incerci sa te protejezi.sa te detasezi(desi e f. greu)..si ajungi sa spui exact cum spunea cuiva Ciorapel..ce proasta am fost..mi-am irosit sentimentele pentru un om care nu merita nimic(ceva de genul...)
0
05-09-2013, ora 12:12
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
...si ca o observatie pt. cine se mai regaseste intr-un fel sau altul .. din ceea ce am postat si eu...si alte persoane..am observat ca avem ceva in comun.am mers prin viata raportandu-ne la cei care ne-au fost "alaturi"...in incercarea noastra de a fi bine am asteptat de fapt ca cel de langa noi sa faca ceva ca noua sa ne fie bine... ne-am complacut.etc..ne-am amagit singure de fapt...pt. ca unui om ii este cam greu sa mascheze ceea ce este de fapt...si daca intr-adevar vrei sa vezi realitatea...o vezi. si nu am fost atente la DETALII(detalii legate de lipsa de comunicare, respect, apreciere, de a primi ceea ce oferi, de timpul irosit cand vezi ca " nu are timp pentru tine", pentru voi, de atitudine, etc...maaaaaaare greseala...daca vrei sa schimbi ceva trebuie sa incepi cu TINE..
0
05-09-2013, ora 17:41
Psihoterapeut Andreea Cosma
Identitate neconfirmată
Psihoterapeut Andreea Cosma
Draga Roua39,
faptul ca acum esti la inceput de drum este minunat, inseamna ca stii ce ai de facut, insa ca in orice proces de schimbare, trebuie sa ne inarmam cu rabdare, incredere si nu in ultimul rand cu perseverenta. De cele mai multe ori, schimbarea noastra pe care ne-o propunem la nivel personal, va aduce implicit o schimbare atat in relatiile interpersonale pe care noi le avem, cat si in felul in care ceilalti aleg sa fie in relatie cu noi. Mai simplu spus, partenerul de viata, copiii nostri, prietenii, colegii se vor adapta noului nostru fel de a fii. Cu siguranta ai remarcat un ceva diferit, chiar si in relatia ta de cuplu, insa tine numai de tine acum, daca mai esti dispusa sa-l astepti pe sotul tau sa invete ceea ce tu mai nou ai invatat sa faci si anume sa ceri. In general ne este mult mai usor sa oferim, decat sa cerem si asta pentru ca oferim ce am vrea noi sa primim, in speranta ca si celalalt va oferi acelasi lucru. Comunicarea explicita, deschisa intre parteneri este fundamentala pentru transmiterea informatiilor reale de la un partener la celalalt. Tu ai invatat sa comunici in relatia voastra si asta pentru ca ai inceput sa ceri, ceea ce candva doar asteptai sa primesti, iar acest nou model de relationare poate fii invatat si de catre sotul tau. Schimbarea este posibila, daca exista acea doza de motivatie intrinseca, personala. Daca este impusa, atunci da, schimbarea poate avea loc pe o perioada scurta de timp, pentru ca ulterior ne dam seama ca alegerea nu este a noastra. Este ca si cum am merge intr-un magazin si ne-am cumpara o haina, pe care ar alege-o altcineva in locul nostru, iar acasa am realiza ca nu ne place sau chiar ca masurile nu corespund. Acestea fiind spuse, sotul tau se poate schimba daca el isi propune asta, invatand sa-ti ofere acele detalii despre care tu aminteai, insa este la fel de important si ce isi doreste el de la tine. Sunt sigura ca tu stii cel mai bine acum, cand si ce-ti mai doresti ca el sa stie despre tine acum.
Numai bine!
0
06-09-2013, ora 12:15
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
...asa cum am mai spus..cateodata este prea tarziu.l-am asteptat 21 de ani.Ceea ce isi doreste el acum pe mine nu ma mai intereseaza...acest om efectiv mi-a distrus viata.si totul a inceput cu foarte mult timp in urma(cred ca de aici mi se trag toate.)..am sa scurtez.desi am spus ca nu am sa o mai fac..
Aveam doar 17 ani...il cunoscusem in urma cu aproape un an in urma...pt. mine a fost dragoste la prima vedere.ceva ce nu puteam controla(desi mi se spunea sa imi vad de viata mea ca el nu e pentru mine.persoane care il cunosteau)..eram la un liceu cu renume.. plina de viata si cu multe visuri legate de viitor cand dupa cateva intalniri cu el(rare.nu pot spune ca eram prieteni)... am facut prostia de a merge cu el la o petrecere.seara care efectiv mi-a schimbat viata..pt. ca el...sa ma exprim dragut..a abuzat de mine..si nu m-a mai cautat o perioada. Nu pot descrie in cuvinte prin ce-am trecut..ajunsesem sa ma tin de pereti ca sa pot merge si ma simteam atat de murdara...si nu am spus nimanui.
..dupa cateva luni m-a cautat spunandu-mi ca vrea sa se casatoreasca cu mine..iar eu...mi-aduc aminte cat de mult a cantarit si dorinta mea de a-mi spala obrazul...de a merge prin viata cu fruntea sus... ca daca el nu ma va aprecia nimeni nu ar mai putea sa o faca.ca asa voi duce o viata, , curata"..am acceptat.tare naiva am fost...ar fi trebuit sa imi dau seama de atunci ca un om care are un astfel de comportament... care nu-ti este alaturi dupa o astfel de intamplare... nu apreciaza lucrul acesta.si spune multe despre el.
Si in aceasta perioada l-am tot intrebat ce rau i-am facut...pt. ca as fi putut..eram minora atunci..nu l-am obligat in nici un fel.cu absolut nimic.alegerile le-a facut singur.
..si patul...acolo cred ca il, , citesti" de fapt foarte bine...
...ca inseamna lipsa de experienta si naivitatea...si ce pret au avut.sa-l ierte d-zeu daca poate..eu nu am sa o fac niciodata.nici daca as vrea..macar pentru mine...nu cred ca as putea..
0
13-03-2014, ora 14:33
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Draga Roua,

Am citit in mare postarile de pana acum si imi pare rau pt situatia prin care ai trecut. Multe iluzii, multe dezamagiri...Si o viata dedicata cuiva care nu merita.
Ce s-a mai intamplat in ultima vreme? Ai divortat?
Comentariile lui Ciorapel mi s-au parut f pertinente, sper ca ti-au fost de folos.

Iti recomand o carte despre viata, moarte si sensul lor: "Privind soarele in fata", de Irvin Yalom (o gasesti in librarii sau biblioteci). Este scrisa de un psihoterapeut existentialist foarte cunoscut si apreciat in SUA, Yalom.
O alta interesanta ar fi "Calaul dragostei", tot de el (cazuri de psihoterapie cu indragostiti care au suferit in relatiile lor).

Ana Badita
0
13-03-2014, ora 17:58
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
Buna
Va multumesc tuturor foarte mult..inca nu am divortat... nu am rezolvat problema cu actele casei nici acum(aceeasi poveste).iar eu..nu stiu.parca nici nu as avea 40 ani. desi ma agat in primul rand de copiii mei(cat mine de mari acum) care, multumesc lui D-zeu sunt f. bine.cu perspective foarte frumoase de viitor..si cu un fond foarte bun.. nu stiu...nici nu pot pretinde sa ma inteleaga cineva pt. ca nici eu singura nu reusesc sa ma inteleg..linistea sufleteasca nu reusesc sa mi-o regasesc.
0
15-03-2014, ora 19:04
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Citeste cartile de mai sus, pot fi revelatoare.
Ai 40 de ani, nu 80! Ai atat de mult de trait si atatea posibilitati de schimbare!
Sunt studii pe bolnavi de cancer in faza terminala, care mai aveau cateva luni de trait. Stii ce-au facut ei? S-au bucurat de viata (majoritatea) cum nu facusera niciodata pana atunci. Au facut tot ce-si doreau, s-au ocupat de pasiunile lor, s-au apropiat de cei dragi, au reluat vechi prietenii, au renuntat la toate lucrurile minore, nesemnificative care le umpleau existenta etc..
0
15-03-2014, ora 19:05
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Daca ai mai avea un an de trait, ce ai face in acest an?
Ce iti spun copiii (daca si ei cunosc bine situatia)?

Toate cele bune!

Ana Badita
0
17-03-2014, ora 13:44
roua39
Nu este medic/terapeut
roua39
Buna
Daca ar fi sa reformulez " se spune ca dragostea e oarba..." as scrie" se spune ca prostia nu doare..."
Doare.si inca foarte tare.
Copiii...ma inteleg...sunt prea mari ca sa nu vada si singuri...unul dintre ei chiar m-a intrebat la un moment dat(mi-a spus ca nu a dormit toata noaptea intrebandu-se acest lucru) ce am iubit asa de mult la el pt. ca nu intelege.si celalalt a avut o discutie mai aprinsa cu el legata de casa.e adevarat ca sunt copiii prioritate si au nevoie de sustinere financiara in aceasta perioada..dar totusi...cred ca nici nu vrea.. ar mai fi de spus dar nu are rost sa intru in amanunte..
.si ei, copiii mei, incep sa-si contureze un viitor..o viata a lor...iar eu...m-am trezit intr-un loc in care nu am efectiv pe nimeni si nimic.
0
22-03-2014, ora 15:15
Psiholog Camelia Ioanas
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Camelia Ioanas
Draga Roua,
La 40 de ani viata ta de abia incepe. Nu multi se pot lauda cu asta, crede-ma... Acum responsabilitatea pentru copiii tai le apartine in primul rind lor. Ei sint mari, cu perspective si cu o intelegere a vietii care probabil ca te surprinde si pe tine. Ei vad, stiu si judeca. Asa ca lasa-i pe ei sa isi traiasca vietile si sprijina-i cum poti atunci cind este nevoie, in rest orienteaza-te inspre treaba aceea pe care ai pus-o pe tusa o vreme: viata ta.
Am citit cu interes intreaga conversatie si am observat ca ai capacitatea de a capta atentia cu povestea ta. Cind vei avea nepoti, vei fi o bunica tare iubita, sint sigura ca esti o povestitoare grozava. Apoi ai primit zeci de sfaturi, unele chiar pertinente.
Da-mi voie sa te intreb: ai intrat vreodata pe site-ul avocat.net? Acolo exista un forum in care oameni ca noi intreaba specialisti despre diverse probleme (inclusiv divort, costuri, case partajate, etc.). Ei bine, asa poti face putina lumina in problema casei. Chiar daca nu intentionezi sa divortezi, o informare corecta poate aduce liniste.
In plus, tu alegi sa il ierti sau nu pe sotul tau. Insa te intreb: pe tine te ierti? Pe tine te iubesti? Prioritatea ta pina acum 1 an sau 2 au fost vietile altora (copii, sot). Insa viata ta? Cine are grija de viata ta? Cine te iubeste pe tine? Cum te poti astepta sa te iubeasca/respecte ceilalti daca tu nu iti acorzi aceste privilegii?
Stii, spui undeva mai sus ca prostia doare. Esti convinsa ca ai facut "prostii"? sau mai degraba ai actionat in cel mai bun mod cu putinta de care erai capabila la momentul respectiv? si chiar daca ai facut o prostie, cum ai fi tu fara gindul acesta?
Uite, iti recomand cu caldura o carte geniala, a unei femei care a suferit enorm si care a invatat ceva din suferinta ei, iar acum ne ofera si noua din inteleciunea ei. Byron Katie este autoarea si cartea se numeste "Iubeste ceea ce este".
Iti doresc numai de bine si iti multumesc pentru ca esti atit de deschisa. Eu am invatat multe din ce ai scris tu aici despre tine. Mai ramine sa te admiri si tu asa cum te admiram si pretuim noi, cele de pe forum :)
Cu drag,
Psiholog Camelia Ioanas
0
30-10-2015, ora 13:43
NIKO63
Nu este medic/terapeut
NIKO63
am intrat pe acest forum absolut intimplator. Am descoperit povestea ta care sincer m-a facut sa lacrimez poate pentru ca partial ma regasesc in ea, cu singura diferenta ca eu am cu 10 ani mai mult decit tine si pentru mine chiar e prea tirziu.
A trecut mult de la ultima postare pina scriu eu acum dar tare as vrea sa stiu ca tie bine si ai luat decizia corecta pe care eu nu am luat-o acum 10 ani.
Daca poti spune-mi cum iti este, sper din tot sufletul sa-ti fie bine.
0
04-11-2015, ora 12:41
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Draga NIKO63, la nicio varsta nu este "prea tarziu..."Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns
76 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul