Sechele abuz in copilarie

11-05-2017
galeo
Nu este medic/terapeut
galeo
in copilarie am fost abuzat psihic cat si fizic de talal meu care este alcoolic.
Pana si acum, la 34 ani, simt ca aam ramas cu sechele si nu pot avea o viata normala.
Am si acum uneori cosmaruri, sunt anxios, nu am incredere in mine si consider ca trebuie sa sufar si nu merit sa fiu iubit de vreo femeie.
Ma simt complexat, imi vad mereu defectele si nu calitatile. Nu pot sa fiu fericit.

Imi dau seama ca trebuie sa uit acele momente, insa amintirile nu ma lasa sa duc o viata normala.

Cum as putea avea o viata normala ?
5 comentarii
1
11-05-2017, ora 08:40
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Incercati sa mergeti sa vorbiti cu un psihoterapeut despre toate acestea. A venit momentul sa scapati de trecut si sa mergeti catre viitor.
2
11-05-2017, ora 11:02
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Un psihoterapeut vă poate ajuta să rezolvați problemele trecutului și să puteți păși cu încredere în viitor.
În loc să considerați că trecutul nu vă lasă să duceți o viață normală, încercați să gândiți că acele momente v-au fost date ca pietre de încercare pe care dacă le veți putea depăși vă vor face mai puternic.
0
05-01-2019, ora 23:04
Andra_ys
Nu este medic/terapeut
Andra_ys
Bună ziua! Mă scuzați că intervin, dar am văzut comentariile, însă am și eu o problemă asemănătoare. Am un prieten care, de asemenea, a rămas cu anumite "sechele" din copilărie peste care nu poate trece. A fost abuzat mai mult psihic și are o părere foarte rea despre sine, nu are încredere în el, crede că tot ce i se întâmplă rău i se cuvine, îi este foarte greu să exprime ce simte (cred că este și confuz), se consideră un eșec, îi este teamă să facă greșeli ș.a. El are 19 ani. Este un băiat foarte deștept, s-a "refugiat" în citit. A stat cam de pe la 11 ani în depresie. Se considera o povară pentru oricine. Acum este la facultate și dă semne că ar fi mai bine, însă nu poate trece peste ideile acestea. Deocamdată a spus că nu dorește să meargă la un psiholog deoarece crede că încă poate el rezolva înfrunta aceste stări, deși nu prea știe cum. Eu îi sunt alături și aș vrea să îl ajut, și tot timpul încerc să îi ridic moralul, dar tot mai are unele momente în care traumele copilăriei își fac simțită prezența și nu știu prea bine cum l-aș putea ajuta mai mult. Dacă aveți un sfat, vă rog să mă ajutați. Mulțumesc anticipat!
2
06-01-2019, ora 14:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Poate trece dacă în loc să se gândească prea mult la trecut încearcă să-și trăiască prezentul și să-și proiecteze viitorul așa cum își dorește.
Se găsesc o mulțime de cărți de dezvoltare personală de care să se poată folosi ca să-și antreneze creierul să lucreze pentru ce-i mai bine pentru el. Când ești motivat să faci ceva, nimeni și nimic nu-ți stă în cale. Să-și facă o agendă în care să menționeze ce face zilnic pentru el și să-și monitorizeze evoluția personală.
Evenimentele din trecut de multe ori sunt folosite ca o scuză pentru ce nu-ți reușește în prezent. Dar atunci unde e asumarea responsabilității?
Să-ncerce să citească Susan Jeffers- „Acceptă-ți teama dar nu te lăsa înhibat de ea” și va afla multe lucruri interesante, care să-l ajute în demersul lui.
Un psiholog poate să-l ghideze astfel încât să obțină mai ușor rezultatele dorite, dar e nevoie să fie pregătit să vorbească cu cineva, pentru că numai dacă îl forțezi să meargă spre un psiholog și nu pornește de la el, nu are eficiență.
0
06-01-2019, ora 17:30
Andra_ys
Nu este medic/terapeut
Andra_ys
Mulțumesc mult pentru sfaturi!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Experiențele traumatizante din copilărie influențează riscul de a dezvolta afecțiuni fizice sau psihice în viața de adult
  • Traumele din copilărie cresc riscul pentru diverse probleme de sănătate fizică și psihică la vârsta adultă
  • Traumele din copilărie cresc de 3 ori riscul de boală mintală la vârsta adultă
  • Traumele suferite în copilărie pot afecta recunoașterea emoțiilor la maturitate
  •