secretii care se scurg din nas spre gat si sunt foarte greu de eliminat!

02-05-2008
NicoletaL
Nu este medic/terapeut
NicoletaL
Buna ziua!

De cel putin 2 ani simt prezenta unor secretii care se scurg din nas spre gat, foarte greu de eliminat sau chiar de inghit.Am fost la Orl unde mi s-a pus diagnosticul de rinita cronica hipertrofica doar in urma unui examen orl.Am urmat tratament cu Aerius, Nasonex si Unasyn insa acesta nu prea a dat rezultate si doamna doctor mi- a spus ca singura solutie ar fi o electrocauterizare.As dori sa stiu daca intradevar aceasta este ultima solutie sau ar mai exista totusi si alte tratamente medicamentoase si cam ce ar implica aceasta operatie, daca este dureroasa, etc?Multumesc anticipat.O zi buna!
15 comentarii
0
02-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
va recomand sa faceti.1. o radiografie SAF
2. secretie nazala +antibiograma la laborator.
O secretie nazala poate fi tratata...e important sa stim agentul patogen si la ce este sensibil+ un tratament local...cu inhalatii, spalaturi nazale !
Cat despre rinita cronica.. mai exista cauterizare chimica, cauterizare cu lazer sau Volatilizarea cornetelor cu un aparat cu radiofrecventa ELLMAN !
0
02-05-2008, ora 00:00
NicoletaL
Nu este medic/terapeut
NicoletaL
Va multumesc pentru raspuns si as dori, daca se poate, sa ma lamuriti in legatura cu cauterizarea chimica si care din toate mi-ati recomanda-o.
0
03-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Cauterizarea chimica..se face cu picaturi care se prepara direct in farmacie! Colargol..sau protargol.. de 1 -2-sau 3 %.
Iti recomand sa faci ce am scris in mes. anterior.
sa comanzi la frmacie aceste picaturi si vorbim peste 10 zile..e posibil sa nu mai fie nevoie de alte interventii. !!!
0
05-05-2008, ora 00:00
NicoletaL
Nu este medic/terapeut
NicoletaL
Buna seara!

Inca nu am gasit o farmacie care sa prepare Colargolul sau Protargoulul, dar mai caut.Am reusit sa fac doar radiografia SAF in care se constata, , ingrosarea mucoasei sinusului maxilar drept"(din buletinul radiolog).In urma cu un an am urmat 10 sedinte de aerosoli, paracetamol, si Inhalant pentru aceasta sinuzita maxilara insa nu am mai repetatat atunci radiografia si se pare ce aceasta este inca prezenta.Urmeaza ca maine dimineata sa merg pt secretia nazala si sa gasesc farmacia care prepara Coloargolul /Protargolul.Acum as dori sa stiu de cat %ar fi mai indicat sa iau acel medicament si ce ar trebui sa fac in legatura cu sinuzita.Va multumesc pentru raspunsurile anerioare si sper, in limita timpului d-voastra disponibil, sa-mi mai raspundeti.O seara buna!
0
06-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Colargolul...este suficient sa fie si de 1%.
Cat despre sinuzita care se repeta!
Ai cumva o carie, sau o masea stricata pe partea dreapta a maxilarului?..(ar pute fi una din cauzele sinuzitei persistente!)
0
06-05-2008, ora 00:00
NicoletaL
Nu este medic/terapeut
NicoletaL
Am gasit azi Colargol de 1%.Cat si cum sa iau (pe el scrie o picatura de 3 ori pe zi)?Este adevarat ca am o carie pe partea dreapta insa nu f mare dar presupun ca este suficienta cat sa mentina sinuzita.Am sa merg cat de curand sa o rezolv si pe urma sa urmez un tratament pt sinuzita.Va multumesc !
0
06-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Colargol..cate 2-3 pic..in pozitie culcat la 8 ore!
Cat despre carie..este important sa faci o radiografie la radacina acelui dinte..daca are comunicare cu sinusul maxilar. nu e bine, numai tratarea cariei nu ajuta..radacina mentine sinuzita... trebue dat jos dintele!
Mergi la BMF..sau la un cabinet car are radiologie dentara!
0
09-08-2008, ora 00:00
bianca_olivia20@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
bianca_olivia20@yahoo.com
Buna ziua,
Am o problema de sanatate inca din aprilie, mai precis dintotdeauna am avut probleme cu amigdalele si in acea perioada am racit, nu mai puteam inghti si nu ma dureau amigdalele, doar pe peretele anterior. Am fost la dr de familie care mi-a spus ca sunt inflamate si mi-a dat Gentamicina si Klabax. Ulterior, am facut o candida bucala de care inca ma tratez de atunci.. am luat tot ce se putea lua, incluzand remedii naturiste si am facut exsudat faringian la 2 clinici renumite din Bucuresti. Rezultatele (ambele) au fost negative: streptococ, stafilococ si candida absente. Insa am si o durere de cap in special in ceafa si ma doare maxilarul cu oasele fetei si ameteala. Medicul stomatolog mi-a spus sa nu mai mananc alimente acide intrucat nu mai scap de aceasta candida, insa deja persista de prea mult timp si sunt disperata. Mentionez ca am fost la ORL si mi-a spus ca trebuie sa se rezolve, dar mi-e frica sa nu fie altceva mai grav. Ma puteti ajuta in acest sens?
Va multumesc anticipat!
0
09-08-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
O sa incerc sa te ajut.
Te rog sa faci o investigatie la gastrolog ( in vederea unei gastrite cu aciditate marita)
si un consult la REumatolog.. in vederea cervicoartrozei cu insuficienta vertebrobazilara.
Imi scrii rezultatul si hotaram impreuna ce se poate face.
Regim alimentar fara acid si acru..este obligatoriu pana la rezolvarea problemei.
Daca tensiunea arteriala este joasa. se poate adauga Ginseng si polen granulat cu miere de albini.( pentru starea de ameteli)
0
10-08-2008, ora 00:00
bianca_olivia20@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
bianca_olivia20@yahoo.com
Multumesc mult pentru ajutor! Eu am fost la reumatolog acum o luna de zile si mi-a spus ca am coloana in forma de S si sa-mi fac rost de talonete pentru stabilitate. De asemenea, mi-a spus ca nu e ceva grav in acest sens si mi-a recomandat si un consult oftalmologic pe care l-am facut deja. In ceea ce priveste gastrita, mi s-a recomandat Lanzul de la care m-am simtit bine pentru ca pana sa-l iau ma trezeam dimineata cu o stare de frica si durere in capul pieptului. Marti am programare pentru o radiografie cervicala si frontala intrucat am zis ca poate se observa mai bine acolo. Cat despre tensiunea arteriala este de obicei 10 -11cu mici variatiuni.Ideea este ca deja cand vad ca nu se rezolva intru in panica si ma sperii foarte tare.
O sa revin cu rezultatele de la radiografii. Va multumesc mult de tot!
O zi buna va doresc!
0
14-08-2008, ora 00:00
bianca_olivia20@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
bianca_olivia20@yahoo.com
Am fost astazi sa iau rezultatele radiografiilor (cervicala si frontala) si scrie e rezultate: sinusuri normale, radiografie cervicala fara modificari. Insa, durerea persista si ameteala de asemenea! Am incercat sa iau si calciu intrucat am zis ca pe canicula e bine sa iau asa ceva intrucat sunt si agitata si intru in panica! O seara buna!
0
18-08-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru starea de agitatie si panica...iti recomand tinct. de Valeriana.
cate 30 pic la 8 ore in putin ceai. cand o sa te simti mai bine scazi doza ( la pranz si serara). si peste un timp s.o folosesti numai seara.
0
19-01-2010, ora 12:59
john_mcrea
Nu este medic/terapeut
john_mcrea
buna ziua!am 2 proibleme zic eu majore...am secretie in gat de circa 2 ani...trebuie sa o scip numaidecat cam 100 de oeri pe zi, , e nervant, , , nu ma doare gatul, atat cat is secretiile, , maim facut exudat, antibiograma, am luat tratament, nimic...am luat aerius, paracetamol sinus, pt diagnosticul de sinuzita catarala cronica.nimic...am cateva carii pe partea dreapta...nu sunt sigur daca de la ele pot aparea asa secretii abundente.a doaua problema ar fi tulburarile digestive, care tot au aparut de ceva ani...cateodata ziua, cand e cald afara, posibil transpir, apare in juru; anusului secretie cu miros specific, noaptea cateodata...am facut examene coproparzitologice, au iesit negative...scaunul este cam inchis la culoare, si pe parcursul anului in mare parte miroase urat si alterneaza constipatia cu diareea...am si balonari, zgomote ciudate...numai in ultimii 3 ani se intampla asa ceva...si inca ceva..am senzatia de slabiciune, de molseala, ca si cum nu am nevoie de nimic numai atunci cand is cu prietena mea...multumesc...
0
19-01-2010, ora 14:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faptul ca coprocultura este negativa.. nu este relevant. !!!
dupa studii de specialitate..
95. din populatie suntem infectati cu paraziti( exista vreo 300 de feluri.. mai mari si mai microscopici)
CU siguranta.. problema cu intestinul si anusul.. au legatura cu o infectie parazitara...
de aici si probnlemele de digestie, de salivatie ! s.a
citeste tot ce poti despre paraziti.
cauta pe www.osteopatie.ro retete naturale de tratament
este foarte serioasa problema si din pacate medicina alopata nu are specialisti si remedii eficiente pentru asa ceva.
0
12-01-2021, ora 09:54
Camelusha
Nu este medic/terapeut
Camelusha
Buna ziua,

La sfarsitul lunii noiembrie a anului 2019 am trecut printr-o operatie de deviatie de sept + o cauterizare a cornetelor care erau permanent inflamate. La cateva luni dupa operatie, mai precis prin luna martie 2020 am inceput sa am o secretie a cornetelor. Am facut exsudatul nazal si faringian si a iesit negativ. Am fost la consultatii ORL in care mi s-a spus de catre medic ca aceasta secretie e din cauza poluarii si a refuzat sa imi dea tratament. Un alt medic ORL mi-a recomandat Nasonex, 1puf/2ori/zi in fiecare nara dimineata si seara timp de o luna, care nu m-a ajutat. In curand se implineste anul de cand eu ma chinui permananet cu eliminarea acestor secrectii prin scuipat de nenumarate ori pe zi, in special noaptea cand aceste secretii se transforma intr-un ''nod in gat'' ce nu pot sa il inghit, nu se duce in jos ci trebuie sa ma trezesc si sa merg la baie pt a-l scuipa.
Spuneti-mi va rog ce imi puteti recomanda?

Multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: