Semne si simptome

15-07-2009
GuardofAsgaard
Nu este medic/terapeut
GuardofAsgaard
De aproximativ 5 luni de zile ma confrunt cu o problema ce nu pare sa se diminueze. Am avut un fel de urticarie acuta, asociata cu febra, pentru care m-am prezentat la urgente (din cap pana in picioare, pe interiorul coapselor, in zona inghinala, pe cap, pe antebrate, pe interiorul bratelor, pe dosul palmelor, preponderent rosiatice) si pe care mi-a fost recomandat sa o tratez cu calciu injectabil si hemisuccinat de hidrocortizon); a trecut.
Apoi: Primul semn a fost o scadere in greutate (pe care am observat-o la nivelul gambelor care isi pierdusera din dimensiune considerabil), de la 80kg la 75kg, in prezent ultima greutate mentinandu-se constanta in ciuda faptului ca mananc destul de mult cat sa ma pot ingrasa. Initial aparuse ca un discomfort (iritare-durere-arsura) in partea dreapta langa ombilic. A trecut. Apoi a aparut senzatia de balonare in partea dreapta, fara durere, care la presiune se deplaseaza in partea superioara a colonului. Cu un timp inainte de eliminarea scaunului, aparea discomfort in partea stanga inferioara a colonului. La eliminare trebuia depus un efort considerabil pentru a elimina o parte din scaun, ramanand cu senzatia ca nu a fost eliminat tot. Scaunul iesea ca dimensiune foarte subtire ca si cum ar exista un impediment. Mentionez ca prestez o munca care necesita stat pe scaun foarte mult timp. Acestea, impreuna cu mancarimi la nivelul rectului, rareori cu usturimi si foarte mici sangerari (rosu disipat) m-au facut sa ma gandesc la hemoroizi. In prezent efectuez spalaturi dupa fiecare scaun mancarimile disparand, insa nu si senzatia de efort la defecatie. Sunt perioade scurte cand ma mananca nasul foarte agresiv; aparuse o singura data un halou (cerc) rosu in jurul anusului si m-a facut sa ma gandesc la paraziti. Am facut analize de sange si coproparazitologice.
La sange trombocitocritul a iesit scazut (0.182) si la fel calciul 8.20. Glicemia s-a situat la 70 (limita inferioara).
La examenul coproparazitologic doar Antigen Giardia-lamblia-elisa a iesit 0.12 medicul situand acestea in valori normale.
Desi am modificat nutritia, balonarea persista, in ultimele zile bolboroselile acelea (probabil hidro-aerice cum se numesc) s-au intensificat putin.
Ceea ce s-a pastrat constant este faptul ca se observa mancare nedigerata in scaun si de asemenea in urma spalarii unele cojite mici maronii (indiferent de mancarea ingerata). Culoarea scaunului de-a lungul perioadei s-a modificat, de la culoare inchisa (chiar verzui), lucioase, catre culoare deschisa (maro deschis - portocaliu), aspect neuniform. In ultimele zile, incercand sa suplimentez posibilele deficiente in vitamine si minerale, am observat in scaun capsula gelatinoasa intreaga nedigerata.
Nu stiu de la ce anume pe interiorul bratelor imi aparusera (in prezent au disparut) doua trei semne de psoriazis (cunosc pentru ca am mai avut o data datorita unei infectii cu streptococ pe care am tratat-o injectabil la recomandarea medicului). Probabil tot prezenta unei infectii in organism insa nu stiu care sa fie cauza.
Un alt semn ce l-am observat este ca pe mana stanga si pe antebrat, in exact aceleasi locuri apar si dispar puncte albe sub piele. Aparitia si disparitia este conditionata de miscare. Probabil este o problema de circulatie sanguina?
Alte simptome sunt oboseala generala, de obicei in timpul pranzului instalandu-se puternic, avand nevoie de un efort destul de mare pentru a ma mentine alert; nervozitate accentuata, anxietate, senzatii rare si scurte ca durata de mancarime in zone diferite.

Ce credeti ca poate fi? Paraziti (din cate am citit acestia pot cauza marea majoritate a simptomelor si semnelor descrise de mine)? Vreau sa stiu posibilele cauze inainte de-a arunca banii pe fereastra, pentru ca mi s-a intamplat anterior sa-mi fie recomandat un consult psihiatric cum ca n-as avea nimic fizic. Eu insa imi cunosc corpul foarte bine si stiu cum functioneaza si cat de mult ma oboseste aceasta situatie continua.
2 comentarii
0
27-07-2009, ora 03:59
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Wooow, aveti un spirit foarte analitic. Ceea ce ati descris dvs. este o anamneza aproape completa si f buna, va felicit!
Acum, este clar faptul ca aveti probleme gastro-enterologice, de la digestie defectuoasa care va predispune la alergodermii (proteinele nedigerate complet se "transforma" in anticorpi) pana la o aerocolie si un sindrom dispeptic (toate aceste diagnostice sunt simple presupuneri dar asta nu inseamna ca nu sunt reale). Parazitii cred ca exista si ei, daca nu lamblia, atunci oxiurii care sunt cei mai comuni paraziti.

Va recomand un consult gastro-enterologic pt a va face o endoscopie digestiva superioara si inferioara, o coprocultura si un examen coproparazitologic! Pt. o digestia completa va recomand SANZYME administrat conform prospectului aferent, in rest, mergeti la medicul pe care vi l-am recomandat!

P.S. Pt parazitii intestinali, foarte bune sunt: uleiul de dovleac presat la rece, uleiul volatil de busuioc, usturoiul, tinctura de galbenele etc., toate avand proprietati vermifuge, dar inainte de aministrare consultati medicul si analizati-va istoricul sensibilitatilor si intolerantelor.

Numai Bine;)
0
12-06-2011, ora 20:10
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
mancati foarte mult deci aveti pofta de mancare dar nu asimilati, posibil sa fie un hemoroid mai mare dar si probleme ale colonului dar si paraziti intestinali, trebuie sa va vada un medic,
Pentru faptul ca mancati si nu asimilati, pentru ca aveti dureri in jurul sau sub ombilic, mancarimi si arsuri anale, prurit (mancarimi si alergii genul acela cu bubite ) inclin ca este o parazitoza mai mare, oricum analize inainte de medic : coprocultura, urocultura, coproparazitologic, astea le puteti cere la medicul de familie pentru ca sunt gratuite, daca aveti rabdare sa stati la coada cu pensionarii. In acelasi timp poate exista si un hemoroid sau mai multi sau un polip in colon. Hemoroizii dau dureri de regula, vad ca la dv nu ramane problema polipilor, daca sunt plasati mai sus sangele eliminat este maroniu daca sunt plasati mai jos, rosu, ca la hemoroizi.
Ati facut Ag ascaris si Ag taenie pentru limbrici si tenie ?
pete pe piele psoriazis tot de la paraziti intestinali
ceva va priveaza de enzime de aceea pastina a iesit nedigerata
parazitozele declanseaza candida si microbi precum stafilococul auriu care devin patogeni cu modificarile pe care
acestea le dau, pete, mancarimi arsuri, urticarie, etc.
n-are nicio legatura psihiatrul cu problemele dv, analizele amanuntite cred ca vor scoate la iveala problema pe care o aveti, daca aveti rude la tara sau mergeti pe acolo, orice parazit este posibil sa-l luati sau daca aveti copii la gradinita sau batrani pe langa dv cu sistem imunitar scazut.
alimentele pe care le mancam sunt pline de tot felul de ciudatenii asa ca nu trebuie sa ne miram ca ne imbolnavim,
vad ca postarea dv este din 2009 sper ca v-ati revenit pana acum daca da, da-ti un semn -*, eu v-am scris tot ce m-am priceput dar mi-ar face placere sa stiu ca ati reusit,
parazitii nu ies la analizele obisnuite, decat daca aveti norocul sa-i princeti, sper sa nu fie un cancer de colon, sanatate.

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns