senzatie de arsura in gura

15-02-2018
Alex8999
Nu este medic/terapeut
Alex8999
Buna seara, problemele mele au inceput din luna august anul trecut, am avut o perioda foarte stresanta si am stat cu griji, emotii etc, am inceput sa am probleme cu stomacul mai exact balonari, si arsuri in capul pieptului, au persistat cam doua daptamani, intre timp am facut un consult la interene, mi-a dat sa fac niste analize prontre care si HP, ecografie abdominala, totul a fost bine HP negativ, diagnostic pus gastrita cronica si tratament cu ibutin plus helides pentru 3 luni, vreau sa spun ca nu am luat acel tratament penteu ca acele simptome ca prin minune disparusera, la doua saptamani distanta, am mancat un preparat care continea usturoi, imediat dupa ma lut o criza cu arsuri puternice in capul pieptului si pe gat.. de atunci au inceput iar sa-mi reapara simptomele plus arsura in gura, am inceput sa iu tratamentul prescris de medicul internist, vreau sa spun ca de atunci am perioade cand ma mai deranjeaza stomacul asta insemnad balonare, dar acea arsusa in gura ( mai exact limba o am si fara sa mai am nimic la stomac, am mai fost intre timp in noiembrie la un alt internist -I-am explicat cum ai inceput aceste simptome si mi-a zis ca totul ste pe strs la mine, pe anxietate, care intradevar stiu ca sufar de anxietate de multi ani. Anul trecut a fost unul foarte stresant, mi - dat un. tratament pentru 10 zile a avut efect pe moment, la prima suparare care am avuto, au reaparut simptomele, intre timp in luna iaunuarie am facut eu din nou analizele, de data aceasta am cerut si calciul+ magneziul, unde surpriza magneziul era 0.92 calciul total 7, 2 si cel ionic 3, 32 toate trei erau sub limita ! vreau sa zic ca acum sunt la a douap cura cu calciu + magneziu care o fac, dupa prima cura am repetat analizele si au fost ceva mai bune, magneziul 1, 9 calciul total 8, 2 cel ionic era inca sub limita 3, 42, este posibil sa simpt acea arsura in gura si din cauza acelor dezechilibre de minerale si vitamine ? vreau sa spun ca am facut control si la tiroida, testare parahormoni si tsh plus eco si totul a fost in parametrii normali. Nu stiu efectiv ce sa mai fac, simpt ca ma rau mi se accentueaza acea stare :(
2 comentarii
0
26-02-2018, ora 16:43
Adina1982.
Nu este medic/terapeut
Adina1982.
Buna. La fel am patit si eu dupa o perioada stresanta urmata de o infectie in gat. Dr dadeau din umeri asa ca m am pus pe citit. Arsurile pot fi o cinsecinta a anxietatii sau a lipsei de vit b, asa ca am luat o perioada-cam 20 zile complex de vitamibe b( absolut toate) si ce sa vezi...senzatia de arsura a disparut.pe mine ma ardea ba limba, ba cerul gurii. Sanatate
0
27-02-2018, ora 11:57
Alex8999
Nu este medic/terapeut
Alex8999
cat au tinut la tine aceste perioade ? la mine dureaza din august... si am avut perioade cand mi-a trecut apoi iar au reaparut, am luat si eu 10 zile complex cu B, acum urmez o cura cu calciu si magneziu, pentru ca am avut carente de aceste minerale, banuiesc ca tot din cauza stresului mi-a scazut magneziul si apoi calciul.
Adaugă un comentariu / răspuns