Sesamoide suprapuse

17-08-2010
Krina20
Nu este medic/terapeut
Krina20
Buna ziua, am 20 de ani si de ceva timp ma durea in jurul zonei degetului mare al piciorului drept. Cateodata se umfla si durea la mers dar trecea relativ repede, insa de 2 zile a inceput sa doara si s-a umflat cam mult.

Astazi am fost la spital si mi-am facut o radiografie - rezultatul :

Sesamoide suprapuse pe extremitatea distala a metatars 1 ; in contact cu conturul exterior al epifizei proximale a degetului 1 haluce img nodulare cu diametrul 7 mm slab radioopace.

Urmeaza sa ma duc din nou la spital, momentan folosesc un unguent anti-inflamator si iau pastile ce mi-au fost prescrise care au mai cedat din durere, insa nu pot sa calc pe partea interioara a piciorului deoarece doare iar zona din jur e de culoare rosiatica ( sunt mai fricoasa de felul meu, roseata se datoreaza faptului ca zona e inflamata ? )

As dori sa stiu cam cum se trateaza un astfel de caz pentru a avea o idee asupra ce ma asteapta.

Va multumesc!
1 comentarii
0
17-08-2010, ora 21:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am auzit inca in cariera mea, ocupandu-ma 100% de antepicior, de diagnosticul """Sesamoide suprapuse """.
Sesamoidele fac parte din articulatia metetarso-sesamoido-falangiana si nu pot fi niciodata "suprapuse" din simplul motv ca fac parte dintr-o articulatie puternica, de fapt inglobate in tendonul Flexor hallucis brevis si avand intre ele tendonul Flexor Hallucis Longus.
Probabil aveti o tulburare de statica a antepiciorului, o afectiune inflamatorie sau chiar o fractura a sesamoidului medial.
Esential este un consult clinic atent si specializat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul