Set analize interpretare

26-02-2014
m mirela
Nu este medic/terapeut
m mirela
Buna ziua,
Am 24 de ani si de curand am facut un set de analize. Am mers cu rezultatele la medicul de familie pt interpretare si mi-a spus ca sunt sanatoasa, desi patru din ele nu se incadreaza in limitele normale ale laboratorului (spun asta pt ca am inteles ca aceste valori difera de la un laborator la altul).

Rezultatele sunt:
Biochimie
Calciu seric total (mg/dl) 8.6 (normal 8.1-10.4)
Calciu ionic (mg/dl) 3.5 (normal 3.7-5.2)
Colesterol total (mg/dl) 140 (normal 220)
GPT (UI) 14 (normal 2-42)
Glicemie (mg/dl) 91 ( normal 75-115)
Magneziu seric (mg/dl) 2.1 (normal 1.9-2.5)
Sideremie (mg/dl) 67 (normal 37-148)
Trigliceride (mg/dl) 37 (normal 50-200)

Hematologie
Leucocite (mii) 5.48 (normal 4-10)
Limfocite (%) 43.5 (normal 20-40)
Monocite (%) 4.1 (normal 3-10)
Neutrofile (%) 52.4 (normal 30-65)
Hematii (mil) 4.63 (normal 3.8-6)
Vol eritrocitar mediu (fl) 89 (normal 80-100)
Hematocrit (%) 41.2 (normal 36-48)
MCH (pg) 29.1 (normal 25-32)
MCHC (g/dl) 32.7 (normal 28-40)
Indice distrib. eritrocitar 14.8 (normal 8-12)
Hemoglobin 13.5 (normal 12-16.5)
Trombocite (mii) 252 (normal 100-450)
Vol trombocitar mediu (fl) 6.8 (normal 6-13)
Trombocrit (%) 0.17 (normal 0.1-0.45)

Imunologie
TSH (mUI/l) 1.2 (normal 0.4-6.2)

Examen complet de urina
Citrin clar
Bilirubina ABSENT
Urobilinogen NORM
Corpi cetonici ABSENT
Acid ascorbic ABSENT
Glucoza ABSENT
Proteine ABSENT
Hematii ABSENT
PH 5
Nitriti ABSENT
Leucocite ABSENT
Densitate 1025
Rare epitelii
Rare leucocite
Rar urat
Rara flora bacteriana

As avea motive sa ma ingrijorez pt acele analize care nu sunt in limitele normale?
Multumesc anticipat
4 comentarii
0
27-02-2014, ora 02:51
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
intr-adevar sunt cateva modificari ale analizelor care ar trebui luate in considerare. Un lucru extrem de important : aveti ceva simptome? Ce v-a determinat sa faceti aceste analize ? Orice analiza se interpreteaza intr-un context clinic. In acest caz eu as proceda in felul urmator. Peste o luna as repeta analizele care nu au iesit in limite normale. Dar in acest interval de timp ar trebui sa fiti mult mai atenta in ceea ce priveste regimul de viata, munca, odihna, alimentatie, miscare etc. Daca si peste o luna acele analize ies tot modificate, consider ca ar trebui facute cateva investigatii suplimentare pentru clarificarea a ceea ce se intampla. Cu stima si respect :

dr Petre Muresan
0
27-02-2014, ora 09:35
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
sanatate
0
27-02-2014, ora 16:37
m mirela
Nu este medic/terapeut
m mirela
Buna ziua!
Am facut acest set de analize pt ca o perioada de cca o saptamana nu eram in regula, mai exact ma simteam obosita, uneori aveam senzatia ca-mi tremura picioarele si eram moale si plus ca nu-mi mai facusem de o lunga perioada analize. Astfel am decis sa merg la medicul de familie, caruia i-am explicat ce mi se intampla.
Pe de alta parte, sufar de hirsutism si dupa un tratament cu anticonceptionale, prescris de medicul endocrinolog am avut dereglari de menstruatie. a fost o perioada de cca 3 luni cand aceasta a lipsit. Abia saptamana trecuta mi-a venit si ma gandesc ca si din aceasta cauza ma simteam rau.
O fi si din cauza stresului, pt ca imi caut un job, insa in mai toate cazurile sunt refuzata pt ca nu am experienta. ( si nu am de unde avea aceasta experienta pt ca in vara am absolvit).

Multumesc pt raspuns!
O zi buna!
0
27-02-2014, ora 17:27
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Tinand cont de ultimele dumneavoastra informatii pe care ni le-ati dat, vreau sa precizez ca investigatiile pe care ar trebui sa le faceti sunt ceva mai ample. Dar medicul de familie si medicul endocrinolog stiu ce au de facut.. Doar sa-i intrebati.
Cu stima:


dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.