sex oral neprotejat

24-01-2013
edy0808
Nu este medic/terapeut
edy0808
buna.acum aprox. o saptamana am avut un contact sexual oral neprotejat.contactul a durat aprox 2 min.necunonscand foarte bn persoana ma luat oare cum putin stres pt ca mam tot uitat pe net si am vazut tot felul de informatii despre bts.ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare este virusul hiv.mentionez k nu aveam rani pe penis sau chestii de genul.pana acum nu am avut nici un fel de simptoma si sper k nici de acum incolo sa nu am.oricum dupa ce trec 3 luni o sa merg sa imi fac un test hiv, dar pana atunci as vrea sa ma mai linistesc pt ca sunt destul de stresat.intrebarea mea este care ar fi sansele sa fi contacat virusul prin sex oral.oricum imi pare nespus de rau pt ce am facut si nu o sa mai repet aceasi greseala.astept niste raspunsuri.multumesc
9 comentarii
0
24-01-2013, ora 14:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu toate ca riscul de infectare prin sex oral este destul de scazut, exista totusi cateva cazuri mediatizate la care infectia a fost transmisa prin contactul cu sperma, secretii vaginale sau sange. Virusul HIV nu se transmite prin saliva.

Sa nu mai repeti greseala niciodata.

Acum raspunde tu daca stii, ce boli se transmit prin sexul oral.
0
24-01-2013, ora 19:04
edy0808
Nu este medic/terapeut
edy0808
Clar ca nu voi mai repeta nici o data greseala.sunt deja destul de stresat si nu e placut deloc.stiu k in general btsurile se pot transmite prin sex oral dar nu stiam exact probabilitatea si de asta am intrebat.oricum acum nu sunt in romania dar knd o sa merg acasa o sa fac testul k sa ma stiu intro parte.dar ce credeti, totusi, care ar fi riscul transmiterii hiv?stiu k si celelalte tipuri de bts nu sunt tocmai placute, dar cel mai tare ma sperie acest virus mai ales knd stiu k nu se vindeca.aprox cam cate cazuri sunt prin care s-a transmis hiv prin sex oral?multumesc.ast raspuns
0
24-01-2013, ora 20:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu putem sa numaram cazurile, dar riscul de a lua doar prin sex oral e mai mic.

Cum se trasmite HIV ?
Prin sange, contact sexual si de la mama la fat.

Da ?

Cand se poate transmite prin sexul oral ?
Pai cand exista leziuni bucale sau gingivale.
Transmiterea in acest caz se poate face din sperma, secretiile pre-ejaculatorii, vaginale si cervicale ale persoanelor infectate in sangele celei neinfectate sau invers.

P.S.: Eu iti propun sa intretii relatii sexuale doar cu sotia ta, dar sunt sigura ca nu ma vei asculta.
Asa ca data viitoare, cand te intalnesti cu o fata, o intrebi de la telefon, sa iti zica numarul fix de parteneri pe care i-a avut pina la acea varsta. Ca sa iti faci o imagine...
Cu toate ca daca a avut unul singur infectat cu oricare bts si ea nu stie ca are boala, ca la ea nu se manifesta, ti-o da si tie si nu stii precis la ce te expui.
Asa ca tot la propunerea mea vei ajunge sa te gandesti.
Te rog sa citesti cu ochisorii tai, cati baieti ca tine s-au umplut din cauza acestor boli pe acest Forum Romedic, care sunt istoriile lor si cat de mult sufera. Ca le e rusine sa se duca la medic, ca nu au bani de medic, ca nu au bani de medicamente, ca sunt departe de tara, caci cu unele boli se pricopsesc pe viata si ca ramai purtator de virus (cine mai face sex cu tine cand aude ca ai luat virusul hepatic B ? ramai calugar pe veci ! stii cat sufera un astfel de om ???).
Propunerea mea cu sexul doar in interiorul casatoriei ramane valabila, dar... daca iti vin idei... te rog si insist sa interoghezi fata la telefon, pe mess, pe ce vrei tu (ca acum avem de toate) si nu te duci sa te intalnesti cu ea si sa cazi direct in "mrejele pasiunii". Cu tine iti spun precis ca asta s-a intamplat.

Acum citim punctele 23, 29, 52, 57 si 70 sa vedem cum e cu relatia asta dintre SIDA si sexul oral si le invatam pe de rost daca se poate.
Iar pe restul doar le parcurgem.

SIDA (Sindromul Imunodeficienţei Autodobândite) este o afecţiune a sistemului imunitar, caracterizată prin infecţii oportuniste, neoplasme, disfuncţii neurologice şi o mare varietate de alte sindromuri.

Infecţia cu HIV este ireversibilă, se poate doar întârzia apariţia bolii prin administrare de medicamente.

HIV reprezintă prescurtarea în limba engleză a Human Immunodeficiency Virus (Virusul Imunodeficienţei Umane - virusul HI).

Boala SIDA, o dată declanşată, evoluează continuu, putându-se întârzia doar şi trata medicamentos sau chirurgical o serie de boli apărute ca urmare a deficitului imun.

SIDA a fost declarată ca boală de sine stătătoare cu aspect de pandemie la 1 decembrie 1981.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră numărul deceselor datorate urmărilor acestei boli ca fiind de 2, 9 milioane în anul 2006, numărul celor infectaţi pe plan mondial de 39, 5 milioane, anual infectându-se alte 4, 3 milioane de persoane.

Pe plan mondial numărul persoanelor infectate cu HIV se apreciază ca fiind de 1% în grupa de vârstă 15-45 de ani.

Mai jos, împreună cu specialiştii Asociaţiei Adolescentul, am adunat răspunsurile la cele mai frecvente întrebări legate de HIV/SIDA.

1. Cine a descoperit virusul HIV şi boala SIDA ?

Descoperitorii virusului HIV sunt consideraţi a fi Luc Montagnier şi Robert Gallo care au diagnosticat retroactiv infecţia la inceputul anilor '80 la bolnavi decedaţi fără diagnostic.

2. Cine determină boala SIDA?

Boala este determinata de către HIV.

3. Ce înseamnă HIV?

HIV = Human Immunodeficiency Virus adica virusul imunodeficienţei umane.

4. Ce este SIDA?

SIDA este expresia clinică şi biologică a unei perioade avansate a bolii produse de HIV.

5. Câte tipuri de virusuri HIV exista?

Există 2 tipuri de virus HIV - HIV 1 şi HIV2.

6. Se întâlnesc virusul HIV şi boala SIDA la animale?

Virusul HIV este un virus specific uman şi nu există decât la oameni.Corespondentul acestui virus la maimuţă este virusul SIV care nu se transmite la oameni.

7. Exista ţări care să nu fie afectate de virusul HIV?

NU. Indiferent de nivelul asistenţei medicale sau de specificul socioeconomic nu există ţară care să nu cunoască boala SIDA.

8. Toate ţările sunt afectate în mod egal de virusul HIV?

NU. In functie de gradul de propagare al infecţiei în populaţie se diferentiaza trei zone: zona 1 - SUA, Europa de vest şi Australia cu o seroprevalenta (adica numarul infectaţilor HIV) 1% in populaţia generală, zona 2 - Africa şi Bazinul Caraibelor cu o seroprevalenţa intre 1 - 20% şi zona 3 - Orientul Mijlociu, Asia şi Europa de Est, Bazinul Pacific in care lipsesc datele necesare aprecierii statistice.

9. Este adevarat că în ultimul timp se înregistrează un număr mai mic de bolnavi de SIDA şi /sau infectaţi HIV?

NU. Numărul de cazuri de infecţie HIV este în creştere.La sfârşitul anului 1996 erau raportate 22, 6 milioane de cazuri de infecţie HIV (cu 20% mai mult decât la finalul anului 1995 ) din care 1, 544 milioane de cazuri de SIDA.

10. Putem considera că statisticile redau cu exactitate numărul infectaţilor HIV şi bolnavilor de SIDA?

NU. Numarul celor diagnosticati cu SIDA este inferior numarului real de infectati - aproximativ de 10 ori mai multi infectaţi - deoarece foarte mulţi infectaţi sunt asimptomatici, nu se testează sau nu au posibilitatea de a fi testaţi pentru HIV.

11. Care sunt factorii care contribuie la raspândirea infecţiei cu HIV în toate ţările lumii?

Factorii care favorizează extinderea infecţiei sunt: migraţia populaţiei, urbanizarea, nivelul socioeconomic scăzut, asistenţa medicală deficitară, prezenţa în populaţie a unor persoane cu risc crescut de a fi infectate şi de a transmite boala: prostituate, homosexuali, toxicomani.

12. Cand a fost depistat primul caz de SIDA în România?

Primul caz depistat şi raportat a fost în 1985 iar între 1985 - 1989 au fost raportate doar 170 de cazuri - cu mult sub numărul real.

13. Prin ce se deosebeşte infecţia cu HIV din România faţă de celelalte ţări din Europa?

Din statisticile efectuate se cunoaste faptul ca Romania are jumătate din copiii infectaţi HIV din Europa.

14. Cu câţi infectaţi HIV a intrat România în mileniul 3?

In România la 31 decembrie 2000 erau raportate 8650 persoane (adulţi şi copii) infectaţi HIV şi 2334 bolnavi de SIDA.

15. Poate orice persoană să fie infectată cu HIV?

O persoană de orice vârstă, sex, rasă, religie, aparţinând oricărui grup etnic şi de oricare orientare sexuală poate sa fie infectată cu HIV

16. Toate persoanele infectate cu HIV au SIDA?

SIDA este ultimul stadiu al infecţiei cu HIV, deci la început oamenii sunt infectaţi cu virusul HIV fără a fi bolnavi de SIDA.

17. Cat traieste o persoana infectata cu HIV?

Boala SIDA progreseaza diferit la diferite persoane; supravieţuirea unui infectat HIV poate să fie între 2 şi 10 ani.

18. Există un vaccin sau medicament care să prevină SIDA?

Momentan nu există nici un vaccin sau medicament care să prevină boala.

19. Cum se transmite infecţia HIV?

Infecţia HIV se transmite pe 3 căi principale: prin sânge, prin contact sexual şi de la mamă la făt.

20. Ce se înţelege prin transmiterea infecţiei HIV pe cale parenterală?

Transmiterea pe cale parenterală este transmiterea prin sânge infectat şi prin folosirea instrumentelor tăietoare contaminate: lame, cuţite, foarfeci.

21. Ce se înţelege prin " transmitere verticală"?

Prin transmitere verticală se înţelege transmiterea de la mamă la făt.

22. Care este cea mai frecventă cale de transmitere a infecţiei HIV?

Cea mai frecventă cale de transmitere a infecţiei HIV este calea sexuală.

23. Care sunt modalităţile de transmitere a HIV prin contact sexual?

Orice contact vaginal, anal sau oral poate transmite infecţia cu HIV de la o persoană infectată la una sanatoasă.

24. Dintre toate căile de transmitere, care prezintă un risc mare sau foarte mare de risc ?

Dintre toate modalităţile de transmitere un grad mare de risc au: transfuziile cu sânge infectat, transmiterea perinatală, raporturile sexuale săngerânde: femei în timpul menstruaţiei, violuri, raporturi repetate cu o persoana infectata HIV, raporturi sexuale cu persoane in stare de viremie maximă: bolnavi cu cantitate mare de virus HIV in sânge.

25. Care dintre căile de contaminare au risc mai mic ? - totuşi riscul este important!!

Dintre toate căile de contaminare un risc mai mic au: înţepături cu ace contaminate în cadrul unor acte medicale, raporturi heterosexuale întâmplătoare unice.

26. Sexul anal implică un risc mai mare de contaminare decât sexul vaginal?

Sexul anal se asociază cu o rată mai mare de transmitere a infecţiei HIV comparativ cu sexul vaginal.

27. De ce în timpul sexului anal există un risc mai mare de transmitere a infecţiei cu HIV?

Pentru ca pereţii anusului şi rectului sunt mai subţiri şi au multe vase de sânge prin care virusul intra în torentul sanguin.Leziunile preexistente de la acest nivel expun penisul contactului cu sângele infectat HIV.

28. La un contact sexual vaginal riscă să se infecteze cu HIV bărbatul, femeia sau amandoi partenerii?

Ambii parteneri risca să se infecteze cu HIV dar HIV se transmite mai mult de la barbat la femeie decat de la femeie la barbat deci femeile au un risc mai mare de infecţie.

29. Se poate transmite HIV prin sex oral?

Da, dar riscul este mai mic decat la sexul vaginal sau anal.

30. Poate să se transmită HIV la primul contact sexual?

Da, există risc de transmitere a HIV dacă acest prim contact sexual este cu o persoană infectată.

31. Poate o persoană sa se infecteze cu HIV prin sărut?

HIV nu se transmite prin saliva.Totuşi daca exista leziuni la nivelul mucoasei bucale a ambilor parteneri exista un risc de transmitere a HIV prin sânge in timpul sarutului.

32. Poate o persoana sa se infecteze cu HIV daca foloseşte lama de ras sau periuţa de dinţi a altei persoane?

Este posibila transmiterea HIV daca aceste obiecte produc răni/înţepături şi sunt contaminate cu sânge infectat.

33. Cum se transmite infecţia HIV prin sânge?

Cele mai importante cai de transmitere prin sânge sunt: transfuziile sanguine, injectarea de droguri cu seringi folosite de mai mulţi consumatori, folosirea în comun a lamelor de ras, a truselor de manechiura şi pedichiura şi altor obiecte tăioase sau înţepătoare de acest gen.

34. Drogurile pot transmite HIV?

Drogurile prin ele însele nu transmit HIV, în schimb injectarea lor cu seringi contaminate cu HIV, folosite de mai mulţi consumatori, se asociază cu un risc mare de transmitere a infecţiei.

35. Se poate tranmite virusul HIV prin întepătură de ţanţari?

Nu, nu se cunosc cazuri de infecţie HIV prin aceasta cale de transmitere.

36. Poate fi transmisa infecţia HIV de la mama la copil?

DA. Exista un risc de 25% ca o mamă sa transmita infecţia la copil în timpul sarcinii, la naştere sau dupa naştere.

37. Se poate transmite infecţia HIV de la mama la copil prin alăptare?

DA, mamele infectate HIV pot transmite prin alăptare infecţia HIV copiiilor lor.

38. Se poate transmite infecţia HIV prin apa sau alimente?

NU, nu se poate transmite HIV prin alimente sau apă.

39. Se poate transmite HIV prin aer, de la o persoana infectată aflată în aceeaşi încăpere?

NU, virusul HIV nu se poate transmite prin aer.

40. Se poate transmite virusul HIV prin apa de la piscina?

NU, nu au fost descrise asemenea cazuri de transmitere prin folosirea în comun a piscinelor.

41. Se poate transmite HIV prin folosirea în comun a toaletei?

NU, HIV nu se transmite prin folosirea în comun a toaletei.

42. Se poate transmite virusul HIV prin muşcătura unor animale?

NU, virusul HIV este un virus specific uman şi nu se transmite de la animale.

43. Se poate transmite HIV prin muscatura unei persoane infectate?

DA.Pentru a transmite virusul persoana infectata trebuie sa aiba sa aiba sânge în gura şi trebuie să producă leziuni sângerande persoanei muşcate.

44. Se poate transmite HIV în cadrul unei intervenţii chirurgicale?

DA.Se poate transmite HIV cu conditia ca personalul medical sa folosească instrumente contaminate nesterilizate sau să facă transfuzii de sânge cu sânge contaminat.

45. Toti oamenii au acelaşi risc de a face infecţia HIV?

NU. Exista oameni care sunt mai expuşi infecţiei cu HIV din cauza comportamentului sau profesiei lor.

46. Ce înţelegem prin comportament de risc?

Prin comportament de risc întelegem un comportament prin care o persoană se expune mai frecvent riscului infecţiei cu HIV.

47. Care sunt principalele comportamente cu risc crescut?

Principalele comportamentele cu risc crescut sunt: sexul neprotejat, folosirea drogurilor de administrare intravenoasă, homosexualitatea, prostituţia.

48. Exista profesii care sunt mai expuse infectiei cu HIV?

DA. Persoanele care vin in contact direct cu sângele infectaţilor HIV: chirurgi, asistente medicale, stomatologi.

49. Contactele sexuale multiple cresc riscul infectiei cu HIV?

NU. Doar contactele sexuale multiple neprotejate cresc riscul infecţiei cu HIV.

50. Exista vreo modalitate de a preveni infecţia cu HIV?

DA.In momentul in care nu avem un comportament de risc sansele de a intra in contact cu virusul HIV sunt foarte reduse, aproape de zero.

51. In cazul unei vieti sexuale normale, cum putem preveni infecţia cu HIV?

Singura metoda contraceptiva care are o eficienta buna in combaterea infectiei HIV este prezervativul.

52. Ofera prezervativul o protectie 100% in prevenirea bolii SIDA?

NU. Prezervativul, deşi cel mai eficient mijloc de combatere a infectiei cu HIV nu ofera decat o protectie de aproximativ 97%.

53. Contraceptivele orale ofera protectie in prevenirea SIDA?

NU.Avand in vedere modalitatile de transmitere a infectiei HIV contraceptivele orale nu confera protectie.

54. Sunt alte metode contraceptive cum ar fi diafragma, coitus interruptus, steriletul, metoda calendarului eficiente in prevenirea infectie cu HIV?

NU. Aceste metode contraceptive nu previn infecţia HIV.

55. Raporturile sexuale in timpul menstruatiei au risc mai mare de transmitere a infectiei HIV?

DA. Datorita particularitatilor anatomice ale uterului şi vaginului in aceasta perioada riscul de transmitere a infectiei HIV este mai mare.

56. Care este modul de prevenire 100% a transmiterii HIV pe cale sexuala?

Singurul mod de a preveni infecţia HIV pe cale sexuala este abstinenta.

57. Putem avea incredere in cineva care ne spune ca partenerii lui sexuali sunt sanatoşi?

NU. Infecţia cu HIV in prima faza a bolii este asimptomatica, adica infectatul nu prezinta semne de boala.

58. Un contact homosexual protejat este mai riscant decat unul heterosexual neprotejat?

NU. Un contact sexual protejat este mai " sigur " indiferent de tipul contactului: oral, anal sau vaginal.

59. Putem preveni infecţia HIV şi boala SIDA transmisa prin sânge?

Acest lucru il putem realiza prin evitarea folosirii in comun a obiectelor intepatoare şi taietoare: truse de manechiura, pedichiura, lame de ras, etc, şi prin folosirea seringilor de unica folosinta.

60. In cazul in care ne facem injectii cu seringi sterilizate prin fierbere exista risc de transmitere a infectiei HIV?

DA. Doar in masura in care fierberea a avut loc la o anumita temperatura şi un anumit timp.Totuşi, doar o seringa de unica folosinta reprezinta o protectie de 100%.

61. Transfuziile sangvine prezinta risc de transmitere a infectiei HIV ?

DA.Exista risc de transmitere doar daca sângele nu este testat corespunzator.

62. La nivelul căror organe acţionează virusul HIV?

Virusul HIV acţionează în principal la nivelul celulelor din sânge cu rol în apărare împotriva diferitelor infecţii, celulelor nervoase, celulelor digestive.

63. Care este principala consecinţă a infecţiei cu virusul HIV?

Principala consecinţă a infecţiei cu HIV este scăderea capacităţii de apărare a organismului la infecţii.

64. Există semne specifice care să se întâlnească numai în infecţia cu HIV?

NU există manifestări specifice caracteristice numai infecţiei cu HIV.

65. Când apar primele semne ale infecţiei cu HIV?

Primele semne apar la 1 - 5 săptămâni de la momentul în care s-a produs infecţia cu virusul HIV.

66. Care pot fi aceste semne?

Debutul bolii numit si primoinfecţie poate fi marcat de următoarele semne de boală: febră, mărirea în volum a ganglionilor, dureri musculare, greaţă, vărsături, diaree, dureri de cap, mărirea în volum a ficatului şi splinei, erupţii şi leziuni cutanate asemănătoare urticariei.

67. Cât durează aceste prime semne de boală?

Aceste manifestări durează cel mult o luna de zile după care dispar.

68. Aceste semne clinice de primoinfecţie apar la toţi bolnavii?

NU. Primoinfecţia poate fi complet asimptomatică, adică lipsită de semne de boală.

69. Ce se întâmplă după primoinfecţie ( după debutul bolii)?

După ce dispar primele semne ale infecţiei cu HIV persoana infectata este asimptomatică - nu are semne vizibile ale infecţiei HIV - o perioadă variabilă cuprinsă între 2 şi 10 ani.

70. În perioada în care nu are semne de boală persoana infectată cu HIV poate transmite boala, este contagios?

DA. Persoana infectată cu HIV poate transmite virusul chiar dacă nu are semne de boală.

71. Ce deosebire este între infecţia HIV şi boala SIDA?

SIDA este faza avansata şi tardivă a infecţiei HIV, fază în care apar semne şi simptome de boală determinate de scăderea capacităţii de apărare a organismului.

72. Există semne care sa prevestească evoluţia infecţiei HIV către boala SIDA?

DA. Reapariţia febrei care dureaza mult timp, transpiraţii nocturne, diareea cronică, infecţii respiratorii recurente, scădere în greutate peste 10 kg, candidoza bucală, judecate în contextul infecţiei HIV ne fac să ne gândim la evoluţia către boala SIDA.

73. Ce se înţelege prin infecţii oportuniste în SIDA?

Infecţiile oportuniste sunt infecţii care apar doar în condiţiile scăderii capacităţii de apărare a organismului.

74. Putem depista infecţia cu HIV prin semnele ei clinice?

NU. Diagnosticul infecţiei cu HIV nu se poate face decât prin testarea sângelui în laborator - test HIV.

75. În ce constă testul HIV?

Testul HIV constă în determinarea anticorpilor anti HIV din sânge.

76. Care sunt testele folosite pentru determinarea anticorpilor anti HIV?

Testele folosite pentru determinarea anticorpilor anti HIV sunt : testul ELISA si testul Western Blot.

77. Există mai multe tipuri de teste HIV?

DA. Testele HIV se împart în teste de depistare şi teste de confirmare.

78. Care este diferenţa între cele două teste?

Testele de depistare - teste ELISA pozitive - nu fac decât să ridice suspiciunea de infecţie HIV dar nu pot stabili singure diagnosticul.Pentru a diagnostica o infecţie HIV este nevoie de un test de confirmare - Western Blot.

79. Un test ELISA negativ înseamnă întotdeauna că nu suntem infectaţi cu HIV?

NU. Există o perioadă de timp în care avem anticorpi anti HIV dar în cantitate prea mică pentru a fi depistaţi, testul ELISA fiind negativ chiar dacă există virus HIV în organism.

80. Când trebuie făcut testul HIV - imediat dupa contactul infectant sau la o anumită perioadă de timp?

Testul HIV se face la cel puţin o lună de la contactul infectant.

sursa: http://www.europafm.ro/utile/minutul-de-sanatate/raspunsuri-la-cele-mai-frecvente-80-de-intrebari-legate-de-hiv-sida.html
0
24-01-2013, ora 21:02
edy0808
Nu este medic/terapeut
edy0808
multumesc.mati mai lamurit un pic.oricum peste 1 luna jumate sau 2 voi merge in romania si primul lucru pe care il voi face va fi testul hiv.sper sa fie ok si din aceasta proasta experienta sa ramana doar sperietura si atat care sa imi fie invatatura de minte.cred o sa merg si la biserica sa jur ca nu voi mai repeta tampenia asta.pana acum nu am nici un fel de simptome.ce credeti?am sanse ca testul sa aiba un rezultat bun pt mn?si ce as vrea sa va mai intreb, imi puteti spune ce as putea sa fac pentru linistirea psihica?mo omoara stresul asta.nu pot sa scap de el nici cum
0
24-01-2013, ora 22:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ edy0808

Te rog sa imi raspunzi intai cand se face testul hiv ca sa stii un rezultat precis. : (

Promit ca iti raspund.
0
07-04-2018, ora 15:28
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Buna ziua. În urma cu 4 luni am fost la o chinezoaica prostituată la ea la apartament si am întreținut un sex oral neprotejat si normal protejat. Nu am de unde sa stiu daca are hiv sau alte boli. Înainte de am ma ducea la ea cu 3 h m am ras si m am fost tăiat putin pe testicol. Nu stiu daca rana sa fost prin in alea 3 h. Ok. În luna ianuarie am fost sa mi fac un test hiv care mi a iesit negativ asta fiind după 1 luna si un pic. După 3 luni l am repetat iar si tot negativ mi a iesit 
 Testele au fost hiv 1 2 si elisa ambele negativ. Pe lângă acest test mi am facut si vdrl care a iesit negativ, hepatită b si c test rapid negativ. Analizele de sanatate au iesit toate ok. As putea sta linistit ca nu am nimic ?
0
07-04-2018, ora 16:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dupa 6 luni cu test negativ, puteti sta linistit.
0
07-04-2018, ora 17:40
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Pana la 6 luni mai am. Nu mai rezist pana atunci
0
08-07-2018, ora 17:49
Ancuta23
Nu este medic/terapeut
Ancuta23
Buna ziua,
De foarte mult timp am o usturime bucala si o inflamatie a limbii, gingiilor si buzelor, am folosit fluconazole 150 mg 1 la 3 zile aproape 2 luni jumate am supt nistatin, am facut badijonaj sunt disperata.mi se spune ca este o glosita candidozica.ce sa fac nu stiu unde sa mai merg...acum am inceput sedinte de terapie psihologica si merg la dermato pentru tratament...am nevoie de un sfat.multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sexul oral
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.