Sexul in relatie

16-08-2020
Vicky Vik
Nu este medic/terapeut
Vicky Vik
Buna seara.
Va povestesc pe scurt situatia mea.
Am inceput relatia frumos, asa cum este in general, primele 3 luni sunt superbe, apoi am inceput sa observ si alte lucruri nu tocmai placute.
In primele lui era atent si l-am simtit indragostit de mine, eu fiind rece, nu aveam incredere in el, din motive personale, apoi m-am atasat de el si parea ca ne intelegem bine, pana am ajuns sa avansam.
De exemplu, partea sexuala a fost destul de absenta, 1 an de zile, comunicarea a fost 0, nu am vorbit despre aspectele astea dintre erau intre noi. Mie imi era jena, in general imi era jena de el, ma simteam inferioara si mergeam pe idee ca el e mai mare si trebuie si stie ce face( el avand 32 de ani, diferenta fiind de 7 ani), el e mai mutulica, nu punea intrebari, eu I-am spus doar ca sunt virgina si apoi..Dumnezeu cu mila.
El nu a preluat nicioadata initiativa actului sexual de a ajunge si la penetrare. Au fost doar momente generale, de imbratisari, pupicuri, intimitatea o prefera doar in dus, si cateva serii de sex oral. Si eu asteptam continuarea, doar ca el se oprea, dupa ce ieseam din dus, somn. |Eu inteleg din situatia asta ca el isi satisfacea nevoile lui, neinteresandu-se si de mine, asa-i?
Nu prea am pus presiune pe acest lucuru desi eu il doream insa nu am avut curajul sa o spun, ma gandeam ca stresul de la job, problemele zilnice si faptul ca parintii lui erau mereu acasa cand eu ma duceam in weekend, asta era de vina.
Aveam conversatii generale, de job, pasiuni, prieteni, excurii, lucrui generale, dar nicioadata de planuri de viitor impreuna. El avea, dar separat de mine.
Am acceptat relatia cu el, ma rog, ce o fi fost, pentru ca parea un tip ok, educat, ma respecta, imi oferea afectiune, eu trecand printr-o relatie cu un tip care nu a stiut sa se comporte, care m-a critica mereu insa aici mi s-a parut wow, si apoi, pe parcurs, speranta ca acum nu e ok dar in viitor o sa fie bine. Mi-a placut familia lui, eu trecand printr-o trauma a decesului l tatalui meu de 8 ani, uitasem ce inseamna o familie unita si ma simteam bine langa ei. Mergeam acolo in fiecare weekend, pentru ca el ma chema, insa starea noastra ca si cuplu, o simteam ca fiind una de prietenie, stand pe loc.
Am avut si curajul sa ii spun, ca nu ma mai simt ok langa el, insa cred ca din firca singuratatii si alte nimicuri, am acceptat mereu sa raman, fiind naiva ca se va schimba.
Cred ca amandoi am avut un motiv de a ramane, insa eu nu inteleg de ce el a ales sa stea atat de mult timp cu mine si totusi sa lipseasca partea sexuala, preferata de barbati, el e un tip ok, fara probleme vizibile, eu la fel, Fizic ne potriveam, eram frumosi impreuna.
Dupa despartire, m-am gandit la cateva aspecte, care nu ma lasa sa merg mai departe.
Ori familia, mama lui fiind mai grijulie cu el, sau poate ca avea pe altcineva si se consuma cu ea, sau e homo, ori EU ! Nu inteleg, el mi-a spus la final ca este foarte stresat si vrea sa fie o perioada singur iar o pauza ar fi ok, asta la insistentele mele ca la final sa ma conving ca abia astepta despartirea.
De ce nu a fost in stare sa incheie relatia si a pasat-o spre mine, astfel incat din cauza purtarii lui urate, sa ma determine sa fiu eu cea care anunta despartirea...superb, nu?

Ce se intampla? Va multumesc pentru ca va faceti timp pentru un raspuns.
4 comentarii
1
16-08-2020, ora 07:00
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Adevăratele răspunsuri sunt la el. Noi cel mult putem să presupunem. Acest lucru se întâmplă acolo unde nu există comunicare. Unui bărbat trebuie sa- i spui clar și concis ce vrei, că nu are cum să știe ce nevoi ai fără să- i spui. Poate i- a fost teamă să se implice mai mult, poate nu era pregătit pentru o relație de lungă durată... Ai putea afla dacă ai avea o discuție serioasă cu el, intr- un mediu relaxant, fără reproșuri, făcând o analiză a relației împreună. Se întâmplă să vedem altfel relația la început, pentru că atunci când ești îndrăgostit de cineva, îi vezi numai calitățile, chiar dacă mai are si defecte nu le observi, sau le minimalizezi. De- abia după primul an începi sa- l vezi pe cel adevărat.
2
17-08-2020, ora 01:00
scrisulcaterapie
Nu este medic/terapeut
scrisulcaterapie
c sa se intample?
ori are disfunctii sexuale ori e gay.
1
17-08-2020, ora 08:01
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca o relație să funcționeze, ambii trebuie să se implice. Dacă unul oferă prea mult și celălalt prea puțin, relația nu funcționează.
Dacă ai văzut că nu-și dorește prea mult, e cazul să-ți vezi de viața ta, pentru că s-ar putea ca în jurul tău să fie cineva care te-ar face fericită, iar tu să nu-l observi, pentru că rămâi blocată într-o relație pe care n-ai înțeles-o. În loc să te gândești ce-a fost sau ce n-a fost celălalt, gândește-te ce poți face pentru tine ca să fii fericită.
0
20-08-2020, ora 14:03
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred ca nu ar strica sa explorezi ce ai de invatat din relatia asta Vicki. Un terapeut de cuplu poate sa te sprijine sa identifici ce ar fi util sa schimbi in comunicarea in cuplu, pentru ca situatia sa nu se mai repete.
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul