Sfătuiți-mă! De câțiva ani (5-6) ma jignește, mai mereu când consumă alcool

19-08-2020
Lusyy
Nu este medic/terapeut
Lusyy
Bună seara! Simt nevoia sa vb cu cineva și sa fiu sfătuita de persoane neplicate direct sau indirect! Sunt Casatorita de 14 ani, la început a fost bine, cu dragoste i, Iubire, respect. De câțiva ani (5-6), ma jignește cu, cuvinte grele, îmi face diverse reproșuri, este mai mereu nemulțumit, lucruri care le face mai mereu când consumă alcool, asta destul de des, aproape zilnic. Am încercat sa vb cu el, când e Treaz și ii spun ca nu mai pot și ca divorțez spune ca se liniștește însă durează maxim 2 zile... Am încercat sa ii propun sa mergem la un specialist pt consumul de alcool spune ca nu are nevoie, ca dacă nu vrea nu bea însă continuă... Aduce salariu acasă, nu ma lovește în schimb ma. Jignește. Eu am crescut de la 2 ani doar cu mama, ai mei divortand din cauza unei relațiile a tatălui meu cu cea mai buna prietena a mamei. Am sperat mereu și mi-am dorit ca la rândul meu copii care o sa ii am sa nu crească doar cu un părinte ( am doi băieței, unul de 12 ani altul de aproape 2).sotul a crescut intr-o familie în care nu a simțit iubirea părinților, tatăl muncind-l mai mereu ca să aducă bani acasă, mama a plecat cu amantul în Franța de vreo 20 și ceva de ani. Din povestirile lui și tatăl avea probleme cu alcoolul. Va rog sa ma sfătuiți ce sa fac : sa pun punct relației sau.? Are un serviciu destul de bun însă uneori bea și la muncă... Ne-am. Certat de multe., multe ori și odată a plecat de acasă spunând ca nu se va mai întoarce, îmi era greu, foarte greu însă în adâncul sufletului simțeam ca e cel mai bine, ca o sa fiu liniștită și eu dar mai ales copiii, sa ii cresc în armonie nu în țipete, înjurături... Sa întors însă abia mergând, nu se putea tine pe picioare!!! Ce pot sa fac??? Uneori nu pot parca sa îl mai suport când îl vad cu paharul în mână.
6 comentarii
1
20-08-2020, ora 13:06
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încercați să-i propuneți să mergeți la terapie de cuplu, dacă nu vrea să meargă să-și rezolve problema cu alcoolul. Un terapeut de cuplu vă poate ajuta să vă îmbunătățiți comunicarea și îl poate motiva și să ceară ajutor în rezolvarea problemei sale, pentru că-l ajută să conștientizeze obligațiile de soț și tată.
Dacă refuză și asta, e mai bine să vă despărțiți, pentru că nu vă puteți crește copiii într-o atmosferă tensionată.
Nu înțeleg cum ați suportat atâția ani, pentru că tocmai perioada copilăriei e cea care-și pune amprenta asupra dezvoltării personalității copiilor.
0
20-08-2020, ora 13:38
Lusyy
Nu este medic/terapeut
Lusyy
Va mulțumesc mult pentru răspuns!
1
20-08-2020, ora 14:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Terapia de cuplu e o parte a solutiei cand episoadele lui de consum excesiv de alcool se datoreaza unor probleme de comunicare in cuplul vostru. Daca insa nu asta e esenta problemei lui e nevoie de psihoterapie individuala si de sprijin medicamentos.atunci cand consumul se datoreaza unei depresii de alta natura sau unui alt obstacol psihic.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
20-08-2020, ora 15:05
Lusyy
Nu este medic/terapeut
Lusyy
Sincer cred ca nu este neapărat comunicarea între noi problema ci problemele din copilăria sa de care nu prea a avut parte, fiind mereu folosit de părinți, a muncit doar pentru ei... eu cred ca nu e împăcat cu trecutul. Ședințele se pot tine și online??
1
21-08-2020, ora 05:39
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Da, se pot tine și online, dar important e sa pornească din interiorul lui dorința de schimbare.
0
25-08-2020, ora 10:40
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Da sesiunile se pot tine si online in anumite conditii. Daca e vorba de o problema psihica mai severa e de preferat sa nu fie online.
Iar efortul de schimbare din partea lui e nevoie sa fie cu adevarat prezent….ceea ce nu se intampla de exemplu intr-o depresie severa ce nu e controlata prin terapie medicamentoasa.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: