sifilis..analize angajare

06-02-2008
nicky85
Nu este medic/terapeut
nicky85
am avut sifilis acum 2 ani dar m-am tratat.acuma trebuie sa ma angajez si am aflat ca trebuie facute analizele de sange pt sifilis. Se face si TPHA sau numai VDRL-ul? va rog frumos sa-mi raspundeti. sunt disperata pt ca eu niciodata nu mi-am facut acest tip de analiza si nu cumva sa-mi iasa pozitive.
3 comentarii
0
06-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este de mirare cum de aţi avut sifilis şi nu aţi făcut niciodată TPHA ori VDRL. Într-un astfel de caz, aş spune stupefiant, trebuie neapărat să le faceţi pe amândouă măcar acum.
În afară de cazul particular în care lucraţi în domeniul alimentaţiei publice sau în unele subdomenii sanitare, în rest angajarea este condiţionată doar de obligaţia efectuării analizei şi nu de obţinerea unui anumit rezultat. E ca la căsătorie, dacă vreţi. Cineva poate deveni croitor, arhitect ori căsătorit indiferent cum are analizele. Ideea unor astfel de prevederi este ca oamenii să descopere la timp unele boli, nu ca să nu se mai angajeze sau căsătorească dacă sunt bolnavi.
0
06-02-2008, ora 00:00
nicky85
Nu este medic/terapeut
nicky85
VDRL-ul l-am facut si in urma tratamentelor mi-a iesit negativ.Doctorul nu mi-a spus ca mai trebuie sa fac alte analize si eu nu am studii medicale ca sa stiu ca era necesar si TPHA.
0
01-03-2010, ora 21:53
carmen8401
Nu este medic/terapeut
carmen8401
buna seara! am si eu o intrebare, am fost depistata cu sifilis acum 6 ani si nu mi am facut ttratamanet, acum vreau sa mi fac toate analizele, insa acum ma angajez si trebuie sa mi fac analizele de angajare, e posibil sa nu ma mai angajeze daca sunt pozitiv, mentionez ca o sa lucrez intr-un restaurant autoservire, va multumesc, a stept rapuns urgent
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  • Analize medicale foarte importante
  • Un nou studiu relevă beneficiile testării acasă pentru sifilis
  • O posibilă renaștere a epidemiei de sifilis
  •