Un nou studiu relevă beneficiile testării acasă pentru sifilis

©

Autor:

Un nou studiu relevă beneficiile testării acasă pentru sifilis
O meta-analiză recentă publicată în The Lancet Public Health a examinat utilitatea autotestării pentru sifilis ca o soluție potențială la provocările în identificarea și gestionarea sifilisului, o infecție cu transmitere sexuală cauzată de Treponema pallidum. Epidemia afectează în principal bărbații care au relații sexuale cu bărbați, lucrătorii sexuali și femeile transgender, cu acces limitat la unitățile de asistență medicală din cauza constrângerilor economice, structurale și sociale.
Cercetătorii au efectuat o analiză cuprinzătoare a dovezilor științifice privind autotestarea pentru sifilis, inclusiv utilizarea, acuratețea, acceptabilitatea, absorbția, asocierea cu testarea de confirmare, managementul, serviciile de îngrijire, evenimentele adverse, prejudiciul social și eficiența costurilor. Ei au căutat în diferite baze de date și baze de date electronice de conferințe pentru studii relevante publicate între 2000 și 2022.

Din 40.499 de înregistrări, acestea au inclus 11 studii eligibile efectuate în SUA, China și Zimbabwe, care au recrutat persoane între 2015 și 2020. Cele mai multe studii s-au concentrat pe bărbații care au relații sexuale cu bărbați și au folosit teste duale sifilis-HIV. S-a constatat că procentul cumulat de indivizi care au fost supuși autotestării pentru sifilis este de 88,0%, cu rate ridicate de absorbție raportate în studiile efectuate în China.

Studiul a arătat că autotestarea pentru sifilis a fost în general bine primită și preferată atât de furnizori, cât și de utilizatori, datorită confidențialității, confortului, autonomiei, rezultatelor rapide și contactului redus cu unitățile de sănătate. Cu toate acestea, au fost identificate provocări, inclusiv proceduri complicate și lungi, probleme tehnice cu utilizarea telefonului pentru scanarea autotestării și dificultăți de interpretare a rezultatelor. În plus, preocupările legate de confidențialitate, costuri și acuratețea testelor au reprezentat bariere în calea implementării autotestării.

În timp ce autotestarea pentru sifilis s-a arătat promițătoare ca strategie suplimentară de testare a sifilisului, absența datelor privind specificitatea și sensibilitatea autotestării evidențiază necesitatea unor cercetări suplimentare. Mai mult, unii indivizi s-au confruntat cu presiuni și abuzuri atunci când au efectuat autotestarea pentru sifilis.

În concluzie, studiul indică faptul că autotestarea pentru sifilis are potențialul de a ajunge la indivizii neglijați și poate fi un plus valoros la strategiile de testare a sifilisului. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a aborda provocările identificate și pentru a dezvolta strategii și politici adecvate pentru furnizarea și extinderea autotestării pentru sifilis în mod eficient.

sursa: News Medical
foto: JarunOntakrai/Shutterstock.com

Data actualizare: 28-07-2023 | creare: 28-07-2023 | Vizite: 403
Bibliografie
Study highlights advantages of syphilis self-testing: convenience, privacy, and rapid results, link: https://www.news-medical.net/news/20230726/Study-highlights-advantages-of-syphilis-self-testing-convenience-privacy-and-rapid-results.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum