Simptome negative?

37 comentarii 1 2
0
18-06-2012, ora 11:43
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna tuturor ! Da, intr-adevar, este adevarat tot ceea ce a spus perseverenta, asa mi s-a explicat si mie de catre medic.Si da, exista si psihoze fara istoric de elemente pozitive(delir sau halucinatii);desi sunt cazuri destul de rare.Din cate am citit eu ar cam fi 2 tipuri de psihoze cu simptome negative:tulburarile de personalitate (schizoida si schizotipala) si schizofrenia simpla.Si in cazul meu sunt prezente aproape toate(doar) simptomele negative iar acuma cateva zile mi s-a aschimbat tratamentul si am trecut pe Solian, din nou, care din cate am inteles este un tratament care se axeaza pe ameliorarea sau eliminare simtomatologiei negative.

@perseverenta: Ce tratamente ai mai luat?Sau acesta este primul?Cand au debutat simptomele si cati ani ai?

Sper sa mai tinem legatura, in rest va urez multa sanatate !
0
18-06-2012, ora 14:51
irina.pop
Nu este medic/terapeut
irina.pop
Buna ziua! Abia acum am descoperit acest forum, desi caut de mult asa ceva.Pentru cunoscatori sau pentru cei cu experienta...acestora as dori sa ma adresez: am fost diagnosticata in luna februarie cu, , sindrom depresiv major". De atunci, de 4 luni, iau tratament cu eglonyl 50 mg, 1/zi, bilobil forte 1cp/zi. finlepsin 1cp/zi si seara trittico, 1 cp/zi. Trebuie sa ma plang ca in toata aceasta perioada m-am ingrasat 8-9 kg, ca de 10 zile am inceput o cura hiperproteica, hipoglucidica/hipolipidica si nu s-a miscat 1 g, dimpotriva, cantaream 600 g mai mult.
Intrebare: ce risc daca renunt la eglonyl? ce risc daca injumatatesc trittico? de ce nu pot slabi?
0
18-06-2012, ora 15:15
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Riscaţi să vă simţiţi mai rău. Dacă luaţi o pastilă de 75 de mg de trittico/seară, s-o înjumătăţiţi ar însemna să treceţi sub doza terapeutică minimă şi să nu-şi facă efectul. Nu cred că Eglonylul, în doza aceasta, contribuie la creşterea în greutate. Din contră, la 50 mg ar trebui să reducă pofta de mâncare. Carbamazepina nu are acest efect.
0
18-06-2012, ora 15:40
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@irina.pop

Proteinele trebuie mancate in cantitatea de care are nevoie organismul dvs., si anume 0, 8 g pe kg/corp. Proteinele in exces se depun sub forma de grasime pe corp, la fel ca si lipidele si glucidele. Daca vreti sa slabiti mancati maxim 1800 calorii pe zi si faceti si ceva miscare, macar cate o plimbare in pas mai alert de o ora. Si aveti grija sa va luati necesarul de proteine, minerale si vitamine din alimentele (cat mai naturale) pe care le veti manca.

Succes!
0
19-06-2012, ora 09:58
irina.pop
Nu este medic/terapeut
irina.pop
Buna dimineata! Iau trittico de 150, seara. Mananc sub 1200 de calorii/zi. Da, am inceput sa fac si putina miscare. merg cu bicicleta 5 km seara.
Am uitat sa precizez ca ma simt in general bine.Mai plang, din cand in cand, dar rar si numai cand gandurile se duc spre situatia care mi-a provocat depresia.
0
19-06-2012, ora 16:27
perseverenta
Nu este medic/terapeut
perseverenta
@ EMMA

Ne-am mai intalnit, nu pe forumul acesta..Am 32 de ani iar simptomele au debutat acum aprox un an.Mi s-a administrat pe rand Rispolept, Abilify, Seroquel si Zyprexa. Fara nici o amelioare.Zyprexa am luat mai bine de jumatate de an, 10 mg pe zi, dar simptomele nu au remis, nici macar partial.Acum am o saptamana de cand iau Solian si sper ca acest medicament sa aiba eficacitate in amelioarea si poate chiar vindecarea simtomelor negative de care sufar si care ma impiedica sa functionez ca un om normal-Mi s-a diminuat f. mult capacitatea de a gandi, stocul de idei, mintea nu-mi mai genereaza ganduri si implicit s-au redus vocabularul si capacitatea de a comunica, si astea ar fi doar o parte...

Salutari si sper sa mai vb-
0
02-11-2013, ora 11:13
jasmyn
Nu este medic/terapeut
jasmyn
Buna, am nevoie sa vorbesc cu cineva care sufera de tulburare schizoafectiva.Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
37 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul