sindrom compresiv lombar de 2 luni

01-02-2015
fonda
Nu este medic/terapeut
fonda
Buna ziua.Sotul meu prezinta dureri lombare de 2luni.De 7 zile e intepenit, nu se poate indrepta si se deplaseaza greu din cauza durerii care ss-a localizat pe fesa stanga si a coborat pe picior, sub genunchi tot pe partea stanga.Si in pat are dureri la miscari.A urmat tratament injectabil cu dexamtazona si miorelaxante 5 zilefara nici o ameliorare.PProblema este ca nu se poate deplasa pentru a efectua rmn ul.Are 52 de ani, 1, 72h si 80 kkg.Mentionez ca practica tenis si sala.Multumesc!
3 comentarii
0
02-02-2015, ora 18:12
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in primul rand ar trebui un examen la neurolog/neurochirurg si in functie de acesta probabil va fi nevoie de RMN. daca durerile sunt insuportabile trebuie efectuate investigatiile dupa analgezie adecvata.
0
06-03-2015, ora 10:04
trabant
Nu este medic/terapeut
trabant
Am o criza de lombosciatica de mai mult de o luna care se manifesta prin limitarea dureroasa a miscarilor coloanei (la rasuciri, aplecari, etc.), dureri lombare (mai ales in dreapta), inghinale si in zona superioara a fesei.La RMN mi-au iesit discuri L5 si L4 deshidratate, cu minime protruzii, faqra efect compresiv sau hernii.La radiografia facuta in ortostatism mi-a iesit spondilolistezis gradul 1 (3 milimetri) L5 S1 cu pensarea spatiului intervertebral si a gaurii de conjugare, inceput de osteofite si modificari discartrozice.Medicul de recuperare la care am fost mi-a dat calmante, miorelaxante, 10 sedinte de fizioterapie (pe care le-am si terminat), un corset lombar pe care il port si mi-a zis ca nu e mare lucru, sa ma menajez vreo 3 luni, criza va trece si nu e de operat.A trecut peste o luna, nu ma simt bine, durerile continua, calmantele nu-si fac efectul, am stat si la repaus acasa (o saptamana cu concediu medical), dar nu vad absolut nici-o ameliorare.Medicul de familie mi-a zis acelasi lucru, sa am rabdare.Mentionez ca durerea nu coboara pe picior.Spuneti-mi si mie ce sa fac, criza nu mai trece si ce poate sa ma doara atat de rau (si atat de mult timp) daca spondilolistezisul e asa mic si nu e nici-o herniere ?
0
06-03-2015, ora 19:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu aveti mare lucru de facut, in afara de a evita eforturile fizice.
Din experienta mea personala ca pacient, o astfel de croza poate dura chiar si 2-3 luni.
Bucurati-va ca nu exista o leziune neurologica manifesta (parestezie, paralizie), care sa necesite interventie chirurgicala.
Dupa "epuizarea" crizei se impune obligatoriu kineto-terapie (gimnastica medicala adaptata coloanei lombare) timp de ani, chiar zeci de ani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •