Sindrom Hellp

18-11-2020
Ghilea
Nu este medic/terapeut
Ghilea
Buna ziua. Am născut prin cezariana in urma cu 3 ani, având eclampsie severa, cu evoluție in sindrom Hellp, cu suferința fetala atât a mea cât și a fătului. Am făcut cezariana de urgentă, neputându-se-mi stabiliza nicicun tensiunea arterială. Nașterea a fost prematura, la 30 de săptămâni, cu făt cu retar de creștere, greutate 700 grame, Apgar 6.plus toate Complicațiile inerente prematurității.după 2 luni de spitalizare, am plecat acasă amândoi, a urmat o lunga perioada de recuperare pt copil și acuma, după 3 ani e un copil perfect sănătos, atât fizic cât și psihic! Însă eu, la 1 an de la naștere, m-am trezit ca am din nou tensiune mare, neștiind de ea dinainte de sarcina, doar din timpul sarcini.tratament antihipertensiv am luat imediat după naștere, când vreo luna, Dopegyt 250 mg - 3X2 tablete/zi după care le-am oprit, simțindu-ma bine dar fără a-mi mai măsura tensiunea, presupunând ca odată cu nașterea, se rezolva aceste complicatii și la mine in mod natural.după 1 an de zile, tensiunea a crescut din nou și m-am ales cu o trombocitopenie severa, exact ca in sindromul Hellp.și de aici o întreabă Nebunie.am fost pe la toți medicii posibili, la toate specialitățile posibile și nu am un diagnostic clar.momentan sunt de 2 ani cu problema asta, fără diagnostic clar și tratament pe măsura, după N analize și investigații.MAREA mea întrebare e încotro sa o iau pt ca momentan îmi țin doar trombocitele in frâu prin administrare de cortizon - ceea ce nu e opțiune pe viitor.este cumva posibil ca, datorită reapariție tensiunii sa am aceasta problema a trombocitelor mici?!? Am observat ca pe măsura ce trombocitele scad, tensiunea creste și mai mult, probabil nefiind un tratament antihipertensiv suficient administrat momentan. Menționez ca folosesc Atacand 16 mg - 1 pastila dimineața și seara 1 pastila Nebilet.tensiunea mea și așa este mare iar trombocitele mele tot scad.nu am făcut niciodată vreo hemoragie, de nici un fel, nu am istoric in familie cu probleme hematologice. Am 30 de ani și sunt la primul copil, prima sarcina, zero avorturi. Am fost mereu mai grăsuță, toți din familia mea fiind mai grăsuți și cu probleme hipertensive, dar nu la vârste tinere, ci după 60 de ani.eu am acum 100 kg, mereu m-am luptat cu aceasta problema, și înainte de sarcina și acuma, sport nu prea fac și încerc sa țin regim cât pot.nu beau, nu fumez. După 2 ani de investigații, m-am saturat sincer de a mai apela la medici, de a ma mai investiga fără nici un rezultat și oarecum m-am resemnat ca așa este organismul meu.însă ma gandesc ca am un copil de crescut și doar 30 de ani.va rog dati-mi un sfat, încotro sa mai merg, ce sa fac sau ce alternative am pt a avea o sănătate mai buna, chiar și cu probleme, însă ținute sub control. Nu vreau minuni, vreau doar sa știu pe ce cale sa merg și ce tratament sa urmez.mulțumesc frumos pt citirea lungului meu mesaj și scuze pt atâtea detalii.la revedere!
1 comentarii
0
18-11-2020, ora 06:44
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Intrebarea dvs a ajuns in sectiunea mea. Nu e specialitatea mea, dar v-am citit mesajul, si va recomand un consult la un medic hematolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul