Sjogren, Hashimoto, Glaucom-retinopatie, angioedem recurent
Buna ziua,
Sant in varsta de 43 ani, am fost operata de tiroida(tiroidectomie subtotala) acum 12 ani, timp in care m-am simtit bine fara tratament, urmarind anual tsh-ul, ft4 care mereu au fost in limitele bune.Acum 2 ani au aparut probleme diverse, mici si multe, mucoasa bucala iritata, sindromul ochi uscat, pleoape umflate mai tot timpul, alergie, transpiratie excesiva, piele uscata, frig, dureri reumatice.Am facut o noua serie de analize, ecograf, consult reumatologic si in urma acestora s-a pus diagnosticul Sjogren-anticorpi anti Ro(SS-A) 25 (20), nticorpi anti La(SS-B) 26 (20);;;Tiroidita Hashimoto anti TPO 96, 7 (50);Angioedem recurent.pleoapele se umfla aproape zilnic.Tratamentul recomandat este Plaquenil 200mg, 2tb/zi doar cu acordul oftalmologului, pe care nu l-am primit deoarece in urma controlului amanuntit, a campului vizual, s-a constatat ca e vorba de glaucom, retinopatie si am fost trimisa inapoi la reumatolog.Va rog mult sa-mi spuneti in acest caz daca e un risc f mare sa folosesc totusi Plaquenil??As avea si o alta varianta de tratament in aceasta faza a bolii???
Multumesc.
Sant in varsta de 43 ani, am fost operata de tiroida(tiroidectomie subtotala) acum 12 ani, timp in care m-am simtit bine fara tratament, urmarind anual tsh-ul, ft4 care mereu au fost in limitele bune.Acum 2 ani au aparut probleme diverse, mici si multe, mucoasa bucala iritata, sindromul ochi uscat, pleoape umflate mai tot timpul, alergie, transpiratie excesiva, piele uscata, frig, dureri reumatice.Am facut o noua serie de analize, ecograf, consult reumatologic si in urma acestora s-a pus diagnosticul Sjogren-anticorpi anti Ro(SS-A) 25 (20), nticorpi anti La(SS-B) 26 (20);;;Tiroidita Hashimoto anti TPO 96, 7 (50);Angioedem recurent.pleoapele se umfla aproape zilnic.Tratamentul recomandat este Plaquenil 200mg, 2tb/zi doar cu acordul oftalmologului, pe care nu l-am primit deoarece in urma controlului amanuntit, a campului vizual, s-a constatat ca e vorba de glaucom, retinopatie si am fost trimisa inapoi la reumatolog.Va rog mult sa-mi spuneti in acest caz daca e un risc f mare sa folosesc totusi Plaquenil??As avea si o alta varianta de tratament in aceasta faza a bolii???
Multumesc.
1 comentarii
buna seara!ar fi minunat sa ma puteti lumina un pic, cat de putin...Am 22 de ani, la varsta de 18 ani mi s a intamplat prima data, mi s au umflat ochii foarte tare, aparent fara cauza, mi a trecut de la sine cam dupa o saptamana, s a intamplat din nou dupa 3 luni, apoi iar dupa 3 de 4 ori la fel, am fost la spital, analize peste analize, nimeni nu stia cauza, ajung si la alergologie.Dupa o injectie f.dureriasa m.au trimis akasa, fara a mi spune ceva.Dupa 2 ore eram ca si cum nu mi s ar fi intamplat nimic.si pana anul asta nu s a mai intamplat.Acum 3 luni mi s a umflat iar un oki, nu atat de tare dar ma durea si pe pleoapa se obseva un fel de vena iesita in relief, isi modifica forma si durea...Asta e prima parte.De 4 luni am un nou prieten, dupa ce m.am culcat cu el, m.am umflat rau in zona genitala, secretie si inflamatie, dupa tratament dl farmacie mi a trecut, dupa 2 saptamani la fel, iar tratament, dupa alte 2 din nou, m am dus la ginecoloc, dupa analize imi spune ca nu am nimic, analizele sunt bune.eu gandindu ma ca am contactat cv...am discutat cu ginecolocul dupa care a ajuns la concluzia k am alergie de la prietenul meu, mi a zis sa folosesc prezervativul, asta e tot ce pot sa fac.SI in seara asta m.am apucat sa ma documentezOrice informatie ar fi ulila pentru mine.a aveti rabdare sa cititi si sa mi raspundeti.multumesc
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Menisctomie interna bilaterala
- 1Leziuni menisc grad 2, netratate
- 1Dureri toate articulatiile muschi slabiti
- 1Intrebari fisura tibie
- 6Durere denunchi, șold, glezne, rigiditate
- 9Fractura Calcaneu
- 1Fractură cominutiva calcaneu
- 2Sclerodermie difuza Scl70
- 1Durere oase, articulatii
- 2RMN genunchi - post accident schi