somn in exces

09-01-2008
gabriella radu
Nu este medic/terapeut
gabriella radu
cumnata mea doarme foarte mult, uneori peste 30 de ore, de obicei peste 13 ore, e destul de dificil sa abordez problema, eu stiu ca somnul in exces poate genera probleme mari de sanatate...si este generat la randul lui de unele afectiuni...ea are 23 de ani, nu are afectiuni cronice, cand e treaza nu are stari depresive...cel putin asa cred, e o fire introvertita.nu cred ca o pot convinge sa mearga la psiholog, de altfel astfel de consultatii si terapii sunt peste bugetul lor.ce altceva pot face?va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
09-01-2008, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
De fapt nici nu trebuie indrumata la psiholog, ci la un psihiatru, iar partea buna este ca asta costa mult mai putin. E vorba doar de o consultatie, niste analize de baza si apoi un tratament medicamentos daca se considera ca e cazul. Sint multe cauze pentru aceste tulburari- intr-adevar, de la boli ce produc astenie intensa, pina la tulburari psihice, sau neurologice. Mai exista si varianta normala- unele persoane necesita mai mult timp de somn, asa sint ele programate genetic. Toate astea trebuie diferentiate de cineva cu experienta.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
09-01-2008, ora 00:00
gabriella radu
Nu este medic/terapeut
gabriella radu
va multumesc.si eu ma gandeam sa o sfatuiesc sa faca niste investigatii.acum ca stim direct la ce tip de specialist ar trebui sa mergem, ne va fi mai usor.inca o data multumiri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 10 cauze ale somnolenței din timpul zilei
  • Solriamfetol: cel mai eficient tratament pentru somnolența excesivă în timpul zilei la pacienții cu apnee obstructivă în somn
  •