Sotia e din ce in ce mai rece cu mine

20-09-2021
30ionita
Nu este medic/terapeut
30ionita
Buna ziua, as avea si eu o problema careia nu ii gasesc nicio solutie, am 42 ani, casatorit de 13 ani, dar suntem impreuna de peste 15 ani, problema este urmatoarea:in trecut, sotia mi-a gasit niste mesaje ale mele dintr-o relatie extraconjugala, din acel moment totul s-a schimbat radical, a vrut sa divorteze, pana la urma eu nu am lasa-o cu multe rugaminti si plecaciuni, am uitat sa spun avem 2 copii impreuna.De atunci, ea este foarte rece cu mine, adica are momente cand ma respinge, cand o ating se retrage, contact sexual nu vrea sa mai aiba cu mine (se intampla decat foarte rar), de la un timp vorbeste la prietene ca ea ar vrea sa divorteze, dar eu nu o las (mentionez ca daca am divorta ea ar trebui sa se mute cu copiii cu chirie, ceea ce nu ii prea convine, dar imi da de inteles, ca asta si-ar dori).Ce ma sfatuiti sa fac, sa renunt si sa divortam, sa stau in continuare in relatie asa cum e acum (fara prea multe atingeri, fara contact sexual, decat foarte rar), chiar nu mai suport situatia si nu stiu cum sa procedez, din cauza greselii mele din trecut nu mai pot remedia situatia, ea spune ca ma respinge ca ii vin in minte mereu mesajele mele cu amanta si ca nu poate uita asta niciodata si ca daca accept situatia data sa stam impreuna, altfel sa divortam.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc pt eventualele raspunsuri !
6 comentarii
0
21-09-2021, ora 08:23
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți împreună la un terapeut de cuplu să vă ajute să vă refaceți relația. De obicei când apar cazuri de infidelitate e bine de făcut o analiză a relației pentru a se conștientiza de ce s-a ajuns aici.
In general la infidelitate se ajunge când exista probleme in cuplu, chiar daca uneori acestea sunt bine ascunse.
E nevoie să vă rezolvați acele probleme cu ajutorul unui terapeut de cuplu și apoi să vă reconstruiți relația dacă vă doriți să mergeți înainte.
0
21-09-2021, ora 09:02
30ionita
Nu este medic/terapeut
30ionita
Am incercat sa o conving sa mergem, dar ea nu vrea, a zis ca stam impreuna doar pt copii si atat si ca nu mai vrea sa incercam nimic ca sa schimbam situatia de fata.Cum as putea sa o conving, un sfat, o idee, cum sa o fac sa ma lase sa ma apropii de ea?Multumesc
1
21-09-2021, ora 20:35
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Dragule faci o schimbare radicala in comportarea ta de miine si poate o recuceresti. Cind te trezesti dimineata spui sarutmina mami, te duci si o saruti, cind pleci la servici la fel si o saruti, de la serviciu un telefon la 2 -3 ore, cind vi acasa aduci un buchet cu flori, aceilasi lucru, srutmina mami si o saruti, vorbiti orice altceva sa nu va certati cauta subiecte diferite, invit-o la plimbari in parc cu copilul, o ti de mina (incerci), si invata sa-ti ceri scuze de fiecare dara cind o vezi suparata, asuma-ti toate greselile din urma, cind mergeti la culcare la fel sarutmina mami si cere-ti scuze pt comportamentul anterior, nu insisti cu sexul trebue sa plece de la ia un pic de bunavointa.
Acest comportament daca ea este un puc sensibila o va aduce pe calea cea buna, dar sa nu te gindesti ca va fi repede, ci in luni poate si mai mult, totul va depinde numai de tine cit rezisti cu aceste insistente , chiar daca ia nu te baga in seama, acest lucru se va repeta pt todeauna in viata ta. Succes.si poate inveti ceva din ce te-am spus (sa faci curte propriei soti ) ca nu te doare gura si nu-ti cad stelele de pe umar.
0
21-09-2021, ora 22:42
scrisulcaterapie
Nu este medic/terapeut
scrisulcaterapie
da ce s-o intamplat? nu-ti mai raspunde fata aia la sms?
1
23-09-2021, ora 18:46
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
O soție te simte dacă nu ești sincer, comportamentul adoptat după sfaturile lui tassevasi nu ar face decât s-o enerveze mai mult. Orice schimbare dintr-o dată fie ea și pozitivă nu e apreciată. Rezultate mai degrabă se obțin stând de vorbă și stabilind împreună ce vă doriți fiecare, și acceptând că trebuie o perioadă să-i dai voie să pună ea anumite limite pe care să le respecți ca să-i dovedești că te-ai schimbat. Încrederea odată pierdută, se câștigă mai greu, dar nimic nu e imposibil dacă îți dorești continuarea relației.
0
18-10-2021, ora 13:57
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ar fi poate util Ionita sa-ti asumi din nou cele gresite in trecut si sa ii spui ca poti sa intelegi ca ai ranit-o profund. Sa o asiguri ca a fost o ratacire de moment (doar daca asa a fost). In plus sa o incurajezi sa discute ea cu un psihoterapeut despre situatia dificila prin care trece, reamintindu-i ca o iubesti si ca iti doresti sincer sa vezi ca nu se mai chinuie atat (doar daca asa e). In acelasi timp poate fi de folos sa discuti si tu cu un psihoterapeut despre situatia voastra (daca nu e de acord sa mergeti impreuna la terapie de cuplu.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul