Sotia m-a inselat

06-12-2021
Mihai Constanta
Nu este medic/terapeut
Mihai Constanta
Buna seara, vreau sa va expun problema mea. Am o relatie de 5 ani jumate si tocmai qm aflat ca in urma cu 2 ani actuala mea sotie pe atunci iubita m.a inselat. Vrea sa va spun despre relatia noastra. Suntem impreuna de cand sotia mea avea 19 ani si am fost primul ei iubit, relatia a decurs ok dar pentru ca eram din orase diferite ne vedema cam de 3-4 ori pe saptmana, realitatea e ca ea a tras mai mult de aceasta relatie si de oficializarea ei. Asa ca la inceputul acestui an ne am mutat impreuna. Iar azi am aflat ca in urma cu 2 ani ea ma inselat...sa vazut cu un tip de catrva ori in decurs de cateva saptamani iar in una din intlniri au facut si sex. De atunci nu a mai avut alte escapade, iar de cand ne am mutat impreuna suntem foarte fericiti si parca ne iubeam mai mult ca la inceput. Practic in cel mai fericit moment din relatia noastra am aflat ca ma inselat qcum 2 ani. Sunt distrus parca cineva mi-a furat sufletul nu m.as fi asteptat niciodata sa fiu in situatia aceasta, consider ca sunt un tip foartr ok din toate punctele de vedere. Stiu ca si ea ma iu este foarte mult si stiu ca q fost un moment de ratacire, eu vreau sa pun capat dar ea a lesinat de plans si a facut atac de panica cand am vrut sa ne despartim. Chiar nu stiu ce sa fac sunt la pamant.
9 comentarii
0
06-12-2021, ora 08:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Iertati-o! Mergeti mai departe!
Mergeti la un preot ca tot suntem in post, va spovediti, va impartasiti si mergeti mai departe!
0
06-12-2021, ora 09:01
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Spuneți că ea a tras mai mult de această relație și a dorit oficializarea ei. Înainte de a o acuza pe ea faceți o analiză a relației și vedeți ce i-ați transmis prin comportamentul dvs. Nu cumva ați făcut-o să creadă că nu o iubiți suficient și nu vreți o relație pentru totdeauna? Ce anume a făcut-o să caute alinare în altă parte?
Faptul că a ales să rămână cu dumneavoastră nu vă spune nimic? Preferați un om care să vă mintă sau unul care să vă spună adevărul?
Spuneți „de când ne am mutat împreună suntem foarte fericiți si parca ne iubeam mai mult ca la inceput”.
Parcă ăsta îmi spune că nici acum nu sunteți sigur de sentimentele dvs., și dacă acest lucru s-a văzut pe fața dvs. a făcut-o să caute siguranță în altă parte. Probabil iubirea a învins și v-a ales pe dvs., pentru că altfel rămânea cu celălalt.
Nu puteți fi fericiți în prezent dacă nu lăsați trecutul în urmă.
0
06-12-2021, ora 13:04
Mihai Constanta
Nu este medic/terapeut
Mihai Constanta
Sunt foarte sigur de sentimentele mele, altfel nu am fi ajuns la casatorie. Ma refeream ca relatia noastra acum dupa ce ne am mutat impreuna a fost perfecta fiind zilnic impreuna totul era minunat si acum a venit ca un soc aceasta veste prin care am aflat ca in urma cu 2 ani ma inselat.nu as fi xrezut niciodata ca e in stare de asa ceva.chiar eram foarte mandru de ea. Si acum aflu ca a facut acest lucru...viata mea sa ruinat nu stiu daca o sa pot sa trec peste asa ceva.
0
06-12-2021, ora 18:51
FLO24
Nu este medic/terapeut
FLO24
Mihai, probabil ca nu iti este usor sa accepti un astfel de lucru si nici nu trebuie sa fie usor. Daca o iubesti ai toate sansele sa fiti FERICITI in continuare. Este un episod trecut, nu era sotia ta, probabil ca nu era nici ea sigura de relatia voastra pe viitor. Un adevar spus e pe jumatate iertat.
Ai spus ca nu ai "crezut ca este in stare de asa ceva " Corect ar fi canu crezi CA A FOST IN STARE de asa ceva. Sunt 2 ani de atunci, daca asa este ea ar mai fi facut-o de atunci.
Sunt cazul si mai grave si oamenii tot au incercat sa fie impreuna, citeste articolul postat de mine daca doresti.
https://www.romedic.ro/forum/trecutul-iubitei-mele-sinceritatea-125160

Stiu ca este greu sa separi sotia de iubita la urma urmei este acelasi om. Cand s-a intamplat ea iti era iubita si nu sotie.
Gandeste-te, este o diferenta !
0
06-12-2021, ora 19:08
Mihai Constanta
Nu este medic/terapeut
Mihai Constanta
Ai dreptate dat eram totusi intr o relatie de 3 ani...sunt ruinat...nu pot trece peste asa ceva plang zilnic de xand am aflat
0
06-12-2021, ora 23:37
FLO24
Nu este medic/terapeut
FLO24
"Iar azi am aflat ca in urma cu 2 ani ea ma inselat..." Cum ai aflat de la ea? Ea ti-a spus? Este un lucru esential..
0
07-12-2021, ora 00:18
Mihai Constanta
Nu este medic/terapeut
Mihai Constanta
I.am gasit conversatii mai vechi in telefon, si pana la urma mi a recunoscut
1
07-12-2021, ora 08:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă vei repeta zilnic „sunt ruinat” sau este groaznic ce s-a întâmplat nu vei reuși să depășești momentul. Ceea ce vorbim sau gândim ne determină funcționarea. E mai bine să-ți spui : nu-mi place ce s-a întâmplat, dar am capacitatea să accept și să pot merge mai departe. Asta dacă-ți dorești...
Considerați ce a fost un subiect tabu și mergeți mai departe. Dacă veți discuta zilnic despre asta și-i vei reproșa în continuare, relația nu va funcționa și viața ambilor va fi un calvar. Pentru a ieși din impas, dacă vreți să rămâneți împreună, mergeți la un terapeut de cuplu să vă ajute să funcționați în continuare. Pentru că nu are rost să vă chinuiți unul pe altul.
Spui „nu pot trece peste asa ceva plang zilnic de cand am aflat”-asta nu-i dovadă de bărbăție, în general femeile au nevoie de bărbați puternici, în stare să depășească momentele dificile, nu să-și plângă de milă.
S-ar putea ca și în trecut să fi dat dovadă de astfel de comportamente și nu ai fost conștient de ele. Comportându-te așa, să nu te miri, dacă în viitor nu te va părăsi și nu vei mai putea să o aduci înapoi. Hotărăște ce vrei: ori trăiți prezentul și vă faceți planuri împreună pentru viitor, ori te cramponezi de trecut și ai numai de pierdut.
0
20-01-2022, ora 14:28
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi dau seama Mihai ca aflarea acesti vesti a fost un soc pentru tine. Sper sa-ti fi gasit cat de cat linistea intre timp. Daca nu, poate fi de folos sa discutati cu un terapeut de cuplu despre ce anume a dus la situatia din trecut si despre ce ati putea face ca ea sa nu se mai repete.
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne că te înșală
  • De ce înșelăm?
  •