sotul meu bea mult si sta cu prietenii

11-05-2010
gabriela.rusu2000
Nu este medic/terapeut
gabriela.rusu2000
Am 30 de ani si sunt casatorita de 8 luni. Sotul meu a inceput sa bea foarte mult de ceva timp (poate chiar inainte de nunta). Inainte de nunta spunea ca se plictiseste si asa isi mai omoara timpul. Acum suntem casatoriti si continua astfel. Sta foarte mult timp cu prietenii, nu are un loc de munca iar daca ii reprosez ceva spune ca el nu vede nimic grav in a bea si el o bere. Numai ca el nu bea numai o bere ci nu se poate opri pana nu se face praf. Mai mult decat atat dupa 2 beri el este aproape praf. Are in anturaj numai prieteni fara necasatoriti, iar cei cativa (2 sau 3) casatoriti au o casnicie de care nici nu as vrea sa aud (numai betii si plimbari si chefuri). Nu stiu ce sa fac sa il aduc pe calea cea dreapta. Nu stiu cum sa pocedez. Sunt disperata. Ma neglijeaza total. Daca suna un prieten imediat ii raspunde si nu ii poate refuza nimic. Incredibil dar el spune ca de cand ne-am casatorit el a renuntat la ei. Cum oare daca eu sunt mai mereu singura? Ma simt atat de singura si de trista si atat de necajita cand il vad aproape in fiecare zi beat.Cand sta pe-acasa se joaca la calculator si atat. Ce sa fac oare?ajutati-ma va rog.
11 comentarii
0
26-05-2010, ora 09:04
zeita
Nu este medic/terapeut
zeita
Tu in general il certi sau ii faci scandaluri mari si ii reprosezi de fiecare data knd vezi k e beat?
Pentru k si eu am trecut prin asta, nici sotul meu nu lucra si tot asa cu prietenii era, beti peste beti, dak nu ii dadeam voie statea in casa dar bea singur k sa imi demonstreze k dak nu il las tot bea. Ii tineam discursuri, scandaluri dar degeaba imi promitea k de maine o sa incerc si knd se ivea ocazia era primu.L-am amenintat k plec k il las, am plecat cateva zile degeaba, il gaseam beat knd veneam, nici nu suna sa vada unde sunt k si knd nu ii pasa. Apoi m-am saturat de toate si am zis sa stau asa langa el pana ma gandesc ce decizie sa iau... si el bea dar mie nu imi mai pasa, nu ii mai ziceam nimik, si a inceput sa se mire k ce se intampla cu mine, a inceput sa isi puna intrebari dak nu cumva am pe altcineva dak mai tin la el, eu am inceput sa stau si eu pe calculatorul meu, ma faceam k nu il vad, imi faceam treburile casei si mancare dar apoi la calculator, i-am dat voie sa duca in oras cu baietii, facea cam ce vroia el, dupa un timp s-a dus si i-a spus mamei k ce se intampla cu mine k nu mai zic nimik, il las sa faca ce vrea... si se intreba dak nu am pe altcineva pt k eu eram o fire kre era mereu cu ochii pe el si chiar cu gura dak era ceva neregula.Apoi a ainceput sa ma respecte mai mult, si el incerca sa imi intre in gratii...
incercand sa afle ce e cu mine deoarce eu devenisem mai rece si inaccesibila lui, si poate l-a pus pe ganduri.Apoi eu am inceput iar discret sa ii spun k nu vreau sa il mai vad beat de maine, dar nu pe un ton ridicat si lui i se facea rusine knd ii spuneam si recunostea k greseste si nu mai spunea k nu se poate schimba pt k el avea o vb " asta sunt si nu ma pot schimba" dar apoi s-au schuimbat lucrurile, si usor usor am castigat respect si ascultare incat nu mai iesea din casa in baruri sau restaurante fara mine, eram peste tot impreuna.Acum mai bea din cand in cand dar il las la zile mari :) k sa aiba impresia k el detine controlul si nu depinde de mine.Trbuie sa il faci sa credea k nu il indepartezi de prieteni si beutura, k il intelegi, sa fii discreta knd ii vb sa nu isi dea seama k apoi crede k vrei sa faca numai ce vrei tu si va refuza orice.
0
01-06-2010, ora 20:33
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Problema alcoolului devinde problema in timp. Daca se combina cu pierderea timpului, cu prieteni cu casnicii ratate, cu lipsa unui job, cu neglijarea partenerei sau a relatiei, este o bomba cu ceas.
Ideea nu este ce sa faci tu sau el ci daca sunteti dispusi sa faceti ceva impreuna. Probabil de unul singur se descurca fiecare.
Ai putea sa-ti exprimi dorintele tale, gandurile tale si sa negociati impreuna un nou stil de viata. Trebuie sa te gandesti la ce te astepti de la un partener de viata si de la aceasta relatie si sa-i prezinti aceste lucruri. Intreaba-ti partenerul ce asteptari are si el si daca se simte bine cu acest stil de viata.
Acesta ar putea fi primul pas spre a va cunoaste si a va apropia. Urmatorii pasi pot fi o strategie, dar ei te pot indrepta si intr-o alta directie.
Nu as vrea sa uiti ca in orice moment alegem si nici o hotarare nu este definitiva, decat daca ne propunem acest lucru.

Psihoterapeut de familie si cuplu
Delia Ciobancan
0
29-06-2010, ora 22:49
gabriela.rusu2000
Nu este medic/terapeut
gabriela.rusu2000
Va multumesc pentru raspunsuri. Psychedeli sa stii ca am incercat sa il intreb : ce se intampla cu el? ce vrea de la mine? ce vrea de la viata lui/a noastr? cum vede el viitorul?
Imi raspunde ca iar ma iau de el? Ca iar bat campii? Nu vrea sa discute cu mine. Isi pune castile pe urechi si isi vede de treaba lui spunand ca el nu are chef de cearta si ca nu vrea sa imi asculte prostiile.
Zeita, oare asta sa fie tactica? O s-o incerc si pe asta. Cu indiferenta. Sa imi vad de viata mea si sa ma preocupe doar persoana mea. Sa vedem in ce directie o ia.
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri
0
30-07-2010, ora 02:26
mariela
Nu este medic/terapeut
mariela
Depinde cum l-ai intebat? Nu in sensul cuvintelor folosite ci al tonului de voce cu care te exprimi.
Psychedeli te-a indrumat sprea cea mai potrivita solutie, as adauga doar cateva amanunte importante de subliniat atunci cand vei deschide discutia cu sotul tau.
1. Respectul reciproc se pierde in situatii de acest gen, pe parcurs odata cu trecerea timpului, aducand cu sine o serie de consecinte negative cuplului.
2.Datorita faptului ca prefera sa stea cu prieteni, iar cand sta acasa are ocupatii personale care ii ofera posibilitatea sa stea mai departe de tine, eu cred ca ar trebui sa te gandesti bine care ar putea fii motivele pt. care se indeparteaza, dupa care sa ceri raspunsuri directe la argumente clare si bine intemeiate.
Cerute dor in urma unor explicatii pe care tu trebuie sa i le furnizezi, astfel incat sa il pui in situatia de a fii obligat sa-ti raspunda intr-un mod coerent si cu o anumita logica.
Degeaba ii pui intrebari ale caror raspunsuri vor putea fii generalizate de tipul ;;ce vrei de la mine ?;;cum vezi tu viitorul si.bla, bla, bla.
Formuleaza intebari precise la subiect si cere explicatii tot la fel, nu generice nici superficiale.
Gaseste momentul potrivit unei discutii deschise, fata in fata, undeva..nu acasa.. la o cafea intr-un bar.. sau de ce nu la o bere pt el.. si poate vei reusi sa schimbi o parte din comportamentul lui.

Succes
0
30-07-2010, ora 02:41
mariela
Nu este medic/terapeut
mariela
Poate te intrebi ca fel de explicatii sa ii dai ca sa poti avea raspunsuri!

Pornind de la presupunerea ca va iubiti, banuiesc ca nici tu nu stai prea bine singura acasa asteptandul.decorati discursul pe tema, cerind explicatii la tot ce vrei...
Un sot care mereu mirose a bautura nu prea cred ca ti-l poti dorii langa tine... sau cel putin prezenta in acel context este greu de suportat.
Fii sincera cu el sii spunei tot ce nu-ti convine, dar pentru fiecare din probleme obligal sa gandeasca.
0
03-11-2010, ora 21:56
ramona tudora
Nu este medic/terapeut
ramona tudora
buna seara...sunt noua pe acest forum si am o problema veche...sunt casatorita de putin timp avem o fetia de aproape 2 ani.si el sotul meu are problema bauturii.nu bea mereu dar si cand bea nu se mai opreste si mai e si antuajul lui care din toti baietii el e sg care e insurat..nu stiu cum sal ajut cum sa ne ajutam reciproc sa scape de acest viciu.pur si simplu imi e scarba cand il vad baut!am luptat mult sa fim impreuna sa ne fie bine tatal lui nu ma vrut pe mine in fine stam dekt noi3!!!parca nu mai am rabdare, knd il vad baut innebunesc o iau razna.cum sa fac sami salvez casnicia da imi un sfat!!!astept...
0
08-11-2010, ora 10:07
nycko
Nu este medic/terapeut
nycko
sa-ti spun ceva nou: nimeni nu se schimba radical decat daca vrea si doar daca are pt ce sau pt cine. deci ii trebuie o motivatie noua. NOUA! deci: nu s-a schimbat acum. probabil ca bea dinainte de nunta si avea aceleasi obiceiuri. deci tu stiai la ce te inhami. nu astepta minuni. ele nu exista. cauta-ti o preocupare a ta, personal decat sa stai singura si sa jelesti. fa-l sa te aprecieze ca femeie, ca persoana, ca om si asa va avea placerea sa stea mai mult cu tine decat cu altii. ofera-i cadru pe care l-ai dosi si tu acasa. mediu ambiant placut, activitati pe care sa le faceti impreuna: cumparaturi, curatenie, reparatii, plimbari, film, sex, etc. cautati impreuna, IMPREUNA! un job pt el. poate are nevoie de sprijinul tau si comunicarea cutie si nu stie sa-ti spuna. te-ai casatorit cu el pt ceva anume, nu? nu ca sa divortezi de el, presupun. atunci spune-i calitatile pt care l-ai luat de sot. iar calitatile tale de care esti constienta valorifica-le la maxim cat mai des. iar defecte-le inlocuieste-le cu alte preocupari, decat sa te victimizezi si sa-ti plngi de mila, abordeaza atitudini noi fata de tine. zambaste-i mai mult si mai des decat niciodata. cand te raneste, intreaba-l daca realizeaza cat de mult il iubesti si cat de tare ai vrea sa fi facut ceva frumos pt tine. mai aveti o viata si sper lunga, de acum, impreuna. faceti un scenariu placut pt amndoi decat sa va distrugeti reciproc. bafta!
0
08-11-2010, ora 13:39
ramona tudora
Nu este medic/terapeut
ramona tudora
tocmai asta e k am incercat pe toate posibilitatile...o sa ma gandesc la asta.oricum multumesc frumos si mult de tot pentru aceste sfaturi.si am pentru ce lupta il am pe el si avem si o minunatie de fata...in fine multumesc inca o data;)
0
24-11-2010, ora 21:24
gabriela.rusu2000
Nu este medic/terapeut
gabriela.rusu2000
Va multumesc inca o data ca imi spuneti parerile voastra. Imi sunt de un real ajutor. Draga Ramona, si eu am crezut ca am incercat tot. Relatia noastra s-a deteriorat si merge din ce in ce mai rau. El imi spune in continuare ca eunt vinovata ca bea si pleaca cu baietii pentru ca sunt cicalitoare. Eu ii spun ca ne certam doar pentru ca el bea.si tot asa fiecare isi sustine parerile. Nu stiu ce sa mai fac. Ma gandeam sa merg la un psiholog. Oare ma ajuta? El nu vrea sa mearga pentru ca i-am propus. Cu fiecare zi ce trece simt ca iubirea mea se stinge din ce in ce mai mult si ma trece un fior rece de frica prin inima. Probalil la gandul ca voi ramane fara el. Si totusi nu pot sa plec. Ce se intampla? Eu nu mai inteleg nimic.
0
24-11-2010, ora 21:51
psiholog
Nu este medic/terapeut
psiholog
...trebuie sa isi gaseasca un vinovat pt viciul sau..din cate inteleg eu este vorba de dependenta de alcool Tu iti pierzi iubirea din tine...simti un gol?ca si cum in termeni populari ti se smulge ceva din tine...nu esti o salvatoare..nu asta insemana o casnicie un cuplu.in cuplu trebuie sa fie doi
0
24-11-2010, ora 21:55
psiholog
Nu este medic/terapeut
psiholog
cred ca traiesti un fel de teama de separare..de nou...e foarte greu pe internet sa porti discutii atat de intime..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul