Sputa urat mirositoare

11-07-2013
Nectaria
Nu este medic/terapeut
Nectaria
Bunaziua! Sotul meu elimina secretii din gat in forma de firimituri albe sfaramicioase si urat mirositoare. Cand le elimina simte ca 'il tine in piept'... Va rog foarte mult daca imi puteti da o sugestie, caci nu vrea sa mearga la doc. din lipsa de timp... Va multumesc!
1 comentarii
0
11-07-2013, ora 19:43
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Pai ar trebui sa isi faca timp pt a merge la medic, pofi vorba de vreo infectie cu streptococul beta hemolitic, stafilocolul aureus hemolitic, bacilul difteric etc.
Trebuie sa faca un exudat faringian (analiza microbilor din nas, gat si urechi) si/sau analiza microbilor din sputa! Spre deosebire de saliva care este secretata de catre glandele salivare situate in gura, sputa provine din caile respiratorii si din plamani cu ocazia expectoratiei, la persoanele care tusesc. In afara de microbii care se gasesc in mod normal in gura, sputa mai poate contine si microbi de tuse convulsiva, de pneumonie (pneumococ, klebsiella), de tuberculoza pulmonara (bacilul Koch sau BK). In situatia in care BK nu se gaseste direct in sputa, atunci sputa se cultiva pe medii speciale pentru acesti microbi.
Cresterea si inmultirea BK pe aceste medii se face foarte incet, in decurs de doua luni. Uneori, pentru precizarea diagnosticului de tuberculoza, sputa se inoculeaza la cobai, pentru ca aceste animale sunt foarte sensibile la tuberculoza, ele facand boala in circa doua luni. Datorita dificultatilor de a descoperi BK in sputa, rezultatele analizelor dureaza foarte mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.