Stare ciudata de frica | Forumul Medical ROmedic

Stare ciudata de frica

11-01-2016
eliza1234
Nu este medic/terapeut
eliza1234
Buna ziua, de 1 an ma intilnesc cu niste stari ciudate, am mai cautat pe net si nu stiu daca este la tema insa spun totul asa cum este :ma enervez foarte repede si nu ma pot controla, am niste stari ciudate de parca nu sunt pe lumea asta de parca nu imi mai stapinesc corpul, sunt atenta la ce vorbesc oamenii cu mine insa parca nu ii inteleg si nu le pot raspune, devin inceata parca mi se incetineste gindirea si imi este frica, mi se incetoseaza vederea, parca sunt desprinsa de realitate si ma comport ciudat cind am asa stari parca nu mai sunt eu.Cind ma aflu in aceste stari ma sperii de zgomote si de oameni, ma sperii chiar cind cineva ma priveste sau starnuta linga mine si sut intr-o permanenta stare de incordare.Din cauza acestor stari fugeam de la scoala deoarece imi era frica sa nu fac ceva, imi era rusine ca nu ma puteam concentra din cauza acestor stari.Imi poate spune cineva ce este cu mine?
9 comentarii
0
11-01-2016, ora 22:34
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Ceea ce descrii seamana cu simptomele anxietatii. Iti recomand sa faci un examen psihologic care va arata exact despre ce este vorba. Apoi, in functie de evaluare se poate recomanda solutia terapeutica cea mai potrivita: medicatie, psihoterapie, impreuna sau separat.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
12-01-2016, ora 11:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fa orientativ Test depresie si Test anxietate pe net, gratuit. Daca ies pozitive mergi sa te vada un medic psihiatru si incearca sa faci tot posibilul sa faci niste sedinte la psiholog. In jur de 100 lei sedinta. Suna in orasul tau, vezi cat e pretul sau poti cauta chiar pe acest forum psihologi care tin sedinte online, pe Skype.
Aceste stari cedeaza la tratament, stati linistita dar un psiholog bun va invata cum sa ganditi sanatos si cum sa te comporti in anumite situatii ca sa nu mai apara astfel de conjuncturi.
Citeste articole despre depresie si anxietate si cumpara cate o carte despre depresie si anxietate de la librarie, scrisa de psihologi, psihiatri profesionisti care te va ajuta mult in viata. Mergi in orice librarie direct la raftul de Psihologie si gasesti acolo.

Lentoarea in gandire e produsa de o afectiune numita depresie. Un antidepresiv prescris de psihiatru te va ajuta sa depasesti si aceasta etapa.
0
12-01-2016, ora 16:17
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Imi plac Clara sfaturile pe care le dai. Speram sa le urmeze cei in cauza.
0
12-01-2016, ora 19:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Aldescu Delia | Psiholog Aldescu Delia - Medicina de familie, Bucuresti

Dupa 21 de ani de experienta cu depresia bipolara m-as bucura sa aud ca sunt tineri care se vindeca doar prin sedinte la psiholog si maxim niste naturiste usoare.

Trebuie sa fie facut ceva in Romania ca sedintele la psiholog sa fie achitate de stat. Sunt multi tineri care isi doresc sa vina si nu au resurse financiare. Nu ma refer numai la cei cu anxietati si depresii, dar si la cei cu psihoze care iau tratament si sunt stabilizati. O mare parte dintre acestia din urma medicii nu au curajul sa le prescrie ad-uri si asa ca duc depresia si anxietatea pe picioare...
0
12-01-2016, ora 22:12
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Din pacate acesti 21 de ani de tulburare bipolara v-au facut cumva sa considerati ca aveti dreptul (si cunostintele) de a pune diagnostice, de a prescrie tratamente sau de a schimba tratamente, de a comenta orice postare cu orice tema, ca si cum sunteti detinatoarea adevarului absolut si moderatoarea acestui site.
Considerati ca tot ceea ce a fost sau nu a fost valabil in cazul Dumneavoastra trebuie sa fie la fel pentru toti ceilalti, dovedind (contrar a ceea ce afirmati) o totala lipsa de intelegere a psihicului uman, a unicitatii omului si situatiilor. Incercati sa impuneti propriile opinii si credinte cu o superioritate care nu are nici un fundament.
Ca si in alte nenumarate situatii, lipsa cunostintelor profunde despre ce inseamna psihologia si psihoterapia se face simtita.
DA, o multime de probleme pot si sunt tratate doar psihoterapeutic cu succes, iar cine doreste cu adevarat sa urmeze un proces psihoterapeutic va gasi calea potrivita. Restul sunt doar scuze si frici. Preturile pe care le oferiti, gresit, sunt de destule ori departe de realitate...in felul acesta nu faceti decat sa indepartati oamenii de psihoterapeut, facandu-le ambelor parti un mare deserviciu...
Faptul ca "recomandati" autodiagnosticarea prin utilizarea a fel de fel de teste de pe internet este la fel de periculos.
Dar de', la adapostul internetului si a anonimitatii este usor sa nu va asumati responsabilitatea...
Stiti ca recomandarea unui tratament/medicament nepotrivit situatiei poate duce la decompensarea unui pacient? Sau chiar mai rau?...
0
13-01-2016, ora 01:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Din pacate v-am rugat sa trimiteti pe Forum cazurile pe care le-ati rezolvat doar prin psihoterapie sa ne spuna istoriile lor, cu experienta pe care o aveti.

Nu a venit niciunul...

P.S. 1: Repet: Medicamente psihiatrice se cumpara de la farmacie doar cu reteta scrisa de un psihiatru. De nimeni altul.

P.S. 2: Am auzit de psihologi care iau 200 lei sau 300 lei pe sedinta. 100 e pretul cel mai mic pe care l-am auzit, aici sau in tara. Cei care in trecut, acum cativa ani, plateau 50, li s-a spus ca daca nu aduc 100 sa nu mai vina. Daca aveti exemple de psihologi care accepta pe sedinta mai putin considerabil, va rog sa imi dati numerele lor pe Privat.
Mie personal nu imi place sa critic si sa fiu distructiva.
Imi place sa fiu constructiva.
Am exemple in care psihologi accepta si 50 de lei, m-as bucura. I-as trimite pe tinerii fara posibilitati sa incerce. Cand parintii au salariu minim pe economie, cand unul dintre parinti e mort si celalalt pensionar e mai greu sa ajungi la psiholog.
Mi-ati scris nemultumirile dv personale ? Vi le scriu si eu pe ale mele.
Nici psihologii si nici psihiatri nu au facut NIMIC sa se dea o lege prin care persoanele bolnave psihic neviolente sa urmeze si ele tratament sau sa mearga la psiholog.
Tatal meu sufera de 20 de ani de o boala psihica nediagnosticata. Nu are nici un fel de venit nu pentru ca nu ar avea de unde, ar trebui sa ia pensia, dar de 2 ani din cauza acestei boli psihice nu si-o ridica.
A cazut pe spinarea mea sa il intretin. Intretin inseamna facturi, mancare, medicamente, toate reparatiile pe care le necesita casa lui ca sa poata avea caldura, apa si tot strictul necesar.
Tatal meu cu delirurile din boala lui psihica l-a imbolnavit si pe fratele meu de aceeasi boala psihica. Se comporta amandoi identic. Fratele meu la 35 de ani pe care ii are a lucrat in viata lui doar 11 luni, fara carte de munca si nu numai ca nu are un salariu sau vreun fel de venit din care sa se intretina acum, nu numai ca trebuie sa il intretin si pe el cu tot strictul necesar, dar nu va avea niciodata pensie de pe urma muncii lui.
Nu intentioneaza sa mearga la munca.
Am facut experienta sa ii lasam fara mancare o saptamana. In loc sa mearga vreunul dintre ei sa isi ia pensia sa isi gaseasca ceva de lucru, s-au baricadat in casa si au suferit de foame.
Am chemat salvarea si politia sa incerc sa internez macar pe unul dintre ei. Au scos capetele pe fereastra baricadati fiind si au inceput cu delirurile. Doctorita de pe salvare mi-a spus clar, vad ca necesita internare si tratament dar nu putem face nimic absolut. Nu ne deschid usa iar politia nu are voie prin lege sa o sparga.
Daca eu nu as intretine acesti 2 barbati care au puterea fizica sa munceasca de dimineata pina seara dar din cauza bolii inventeaza pretexte si nu vor, ei ar muri de foame in casa. Pur si simplu, fara mancare se baricadeaza in casa si nu comunica cu nimeni.
Parerea mea e ca daca anumiti psihologi/psihiatri au atatea studii cate afiseaza, ar trebui sa faca ceva si ca acesti oameni sa se poata trata.
Daca nu eu voi fi nevoita sa ii duc pe ai mei in spate toata viata mea.
Sunt multe plangeri pe Forum cu copii agresati verbal sau fizic de parinti care au facut depresie sau anxietate. Ca astea nu pornesc de la nimic.
Nu exista nici o lege pentru acei parinti si vietile copiilor se schimba uneori in mod dramatic.

P.S. 3: V-am intrebat pe alt topic care sunt bts-urile care se iau cu prezervativ in afara de HPV si herpes genital, raspuns ioc. Si scrieti de fiecare data ca sunteti sexolog, corect ?

P.S. 4: In 8 ani de cand scriu pe Forum nici un psiholog si nici un psihiatru nu m-a acuzat de nimic. Sunteti un caz singular. Banuiesc ca nu imi cititi cu atentie comentariile.

P.S. 5: Pare ca nu ati intrat niciodata intr-un cabinet de psihiatrie, desi lucrati intr-un spital. Medicii psihiatrii nu au timp sa puna niciodata cate intrebari sunt intr-un test de depresie sau de anxietate de pe net. Dupa cateva plangeri ale pacientului scriu imediat reteta sau refuza sa scrie reteta chiar daca pacientul se simte rau si alti medici in locul lor le-ar fi dat tratament. Tin mai mult la cariera lor decat la sanatatea pacientului.

De asemenea rezulta ca nu v-ati facut dv insiva nici un test pe net. Daca v-ati fi facut, ati fi vazut ca la sfarsitul lor scrie de 2 - 3 ori in culori diferite ca acestea nu tin loc de autodiagnosticare iar cei ce le fac sunt indrumati catre psiholog/psihiatru.

Pina la diagnosticare ar trebui ca psihologii si psihiatrii sa faca lumea sa cunoasca ca astea sunt diagnostice. De unde rezulta ca exista si tratament pentru ele.

P.S. 6: Tinerii din ziua de astazi si parintii lor habar nu au ca depresia si anxietatea sunt niste boli. Le considera stari de spirit si nu stiu nici ca exista tratament care sa le inlature simptomele. Sau ca exista specialisti cu care pot sta de vorba despre problemele lor si care ii pot invata un mod de gandire corect care sa le atenueze sau chiar indeparteze fricile, tristetile si somatizarile cu care se confrunta.
Astfel refuza sa mearga la psiholog cu anii, stau inchisi prin case cu agorafobie si tentative de suicid fara sa afle ca de cealalta parte a peretilor apartamentului e cineva care ii poate ajuta.

P.S. 7: "Stiti ca recomandarea unui tratament/medicament nepotrivit situatiei poate duce la decompensarea unui pacient? Sau chiar mai rau?..."

1. Stiu ca sunt pacienti carora li s-a inrautatit boala si pentru ca s-au adresat psihologului iar psihologul nu i-a indrumat catre psihiatru la timp.

2. Eu pot sa recomand un medicament care e prescris numai in SUA, ca sa fiu mai clara. Pina pacientul nu se duce la un medic psihiatru in SUA sa i-l prescrie nu are cum sa si-l cumpere. E ilegal.

Idem pentru medicamentele din Romania.

3. Toti doctorii psihiatri prescriu medicamente nepotrivite pentru pacienti la greu. E si logic. De unde sa stie fiecare ce medicament merge perfect pe organismul fiecarui pacient in parte ? Pacientul are obligatia, daca vrea sa se simta bine, sa schimbe tratamentul. Dar asta nu i se spune si mai pierde cateva luni sau cativa ani din viata lui, crezand ca pe el medicamentele nu functioneaza sau ca orice medicament psihiatric da dependenta. Sau psihologul nu exista. El confunda psihiatrul cu psihologul.

P.S. 8: Ma deranjeaza foarte tare criticile nejustificate chiar daca provin din obsesii. Consider ca ati facut o obsesie cu postarile mele fara sa va provina nici o plangere din partea nici unui user Romedic la care am raspuns.

Imi fac foarte rau la boala mea. Sincer.
0
14-01-2016, ora 10:39
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Clara_p,
Va asigur ca nu reprezentati o obsesie pentru mine, dar sunteti in continuare cea mai activa de pe forum in a debita enormitati.
Realitatile pe care vi le-am prezentat v-au facut sa faceti apel la propria boala. Dar tulburarea pe care o aveti si situatia familiala nu va impidica sa va aventurati in teritorii pentru care nu aveti nici pregatirea si nici cunostintele necesare. V-ati intrebat cat rau pot face comentariile Dumneavoastra hazardate altor pacienti carora le prescrieti tratamente?
Evaluarile psihologice se fac de catre psihologi clinicieni, psihoterapia de catre psihoterapeuti atestati in psihoterapie, iar prescrierea tratamentelor medicamentoase de catre medici psihiatri, nu pe net, nu pe forumuri.
Ati observat cat sunt de rezervati colegii mei psihologi, psihoterapeuti si psihiatri in comentariile lor? Oare de ce? Pentru ca ei au invatat (mult) si stiu cat de complicata este mintea umana, ca fiecare fiinta este unica si trebuie tratata ca atare si nu prin prisma experientelor personale si, mai mult decat atat, au aflat cat de complexe si periculoase pot fi suferintele psihice.
Ar fi bine sa va uitati la "obsesiile" Dumneavoastra, ideile fixe si credintele personale pe care vreti sa le impuneti cu orice pret: ce vi s-a intamplat dumneavoastra trebuie sa fie valabil pentru toti, experientele personale ("stiu", "am auzit", "prietenele mele"), doar medicatia exista, sexul doar in interiorul casatoriei si doar contact vaginal, abstinenta, generalizari ("toti medicii", "pretul este") etc. Nu v-am raspuns la intrebarea despre BTS pentru ca este tendentioasa (asa cum sunteti adeseori, caci considerati ca doar ce stiti dv este adevarat, restul nu exista). Daca ati fi avut cunostinte reale despre subiect, nu ati fi pus intrebarea...
V-ati gandit ca functionati exact ca psihiatrii si psihologii nepriceputi pe care ii denigrati, ca nu au timp, ca nu pot, ca nu vor, ca nu se pricep sa evalueze si prescriu un tratament in doar zece minute? Si dv., dupa doar unu-doua randuri puneti un diagnostic si prescrieti un tratament ?!
Colaborez de multi ani cu psihologi, psihoterapeuti, psihiatrii, neurologi, medici de familie si de alte specialitati si va sigur ca generalizarile pe care le faceti NE JIGNESC.
ACESTA ESTE SI MOTIVUL PENTRU CARE AM LUAT ATITUDINE. NU VOI PERMITE NIMANUI SA DENIGREZE EFORTUL DE ZECI DE ANI DE ZILE, STUDIILE SI SPECIALIZARILE MELE SI ALE COLEGILOR MEI. SUNT INCA FOARTE MULTI CARE INCEARCA SA ASCULTE, SA AJUTE, SA SCHIMBE CEVA, LUCRAND DE MULTE ORI PRO-BONO.
Sunt foarte constient de beneficiile si de limitarile formelor de tratament dar lasati specialistii sa-si faca treaba, nu mai oferiti informatii false si ofensatoare.
Am primit nenumarate mesaje de la alti pacienti nemultumiti de comentariile pe care le fac unii pe aici, printre care va aflati. Nu este cazul sa vi le prezint caci pastrez confidentialitatea discutiilor, asa cum nu prezint cazuri rezolvate aici; cei care doresc sunt liberi sa scrie unde doresc si daca doresc. Nu trebuie sa va conving de nimic si nu vreau sa-mi fie laudate meritele aici; nu sunt aici pentru asta ci pentru a incerca sa educ, sa informez sa ajut. ACEASTA IMI ESTE CREZUL SI MESERIA!

Valentin Pescaru
mandru ca sunt psiholog, psihoterapeut si sexolog
0
14-01-2016, ora 13:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Puteti sa scrieti orice. Nu mai imi bat capul cu astfel de oameni.
0
14-01-2016, ora 13:52
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Singurul mare defect al Clarei este ca e o mare, mare basista, in rest nu i se poate reprosa mare lucru din ceea ce spune pe forum ! In general basistii sunt oameni psihotici diagnosticati (in cazul ei TAB) sau cu predispozitie clara :) spre psihoza !

Asadar sfaturile date pe acest forum trebuie luate sub rezerva ca respectivul poate avea o boala diagnosticata sau, si mai rau, nediagnosticata inca ! :)

In fine nici cu psihologii nu mi-e rusine, majoritatea nu stiu sa distinga intre o deceptie si o depresie majora, deci rezerva trebuie sa fie exact aceeasi ca si in cazul 'civililor' daca nu chiar mai mare !
Cel mai bine este sa mergeti la medic, psihoterapia face parte din categoria terapiilor complementare, exact ca dietoterapia, fitoterapia, reflexoterapia sau alte terapii naturiste, pe care omul si le asuma dar care NU INLOCUIESC tratamentul recomandat de medic ci se ADAUGA, COMPLETEAZA tratamentul medicamentos !

Deci trebuie sa mergi la medic Eliza ! La un medic psihiatru, pt ca ei se ocupa cu tulburarile de dispozitie !!

Bafta !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •