Stare de tristete continua

17-02-2017
Lorena_bicau
Nu este medic/terapeut
Lorena_bicau
Buna ziua! Nu mai stiu ce sa fac sa nu mai fiu asa atasata de iubitul meu. Noi suntem de multi ani impreuna locuim impreuna, imi este foarte drag mereu imi ofera afectiune..ieri, pentru prima data s-a dus In strainatate pentru 6 saptamani. Stiu! Realizez ca nu e mult.. dar sufletul meu nu realizeaza si plang continuu mai ales cand ii simt mirosul. Sunt geloasa pe absolut oricine are legatura cu el! Am fost la psiholog 3 luni, pentru o perioada de cateva luni a fost bine. Dar acum iar am acea stare si sunt complet.. ma simt distrusa si abandonata pentru ca s-a dus chiar daca el s-a dus pentru noi! 5 minute sunt foarte optimista si ma gandesc ca este totul bine, iar dupa vine acea stare care ma copleseste si e prea puternica. Simt ca Inauntrul meu se da o lupta.
3 comentarii
2
17-02-2017, ora 08:45
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
V-ați creat o anumită dependență de el, dar în același timp nu aveți încredere nici în dumneavoastră.
Psihologul v-a făcut și o evaluare a schemelor cognitive? Pentru că am impresia că pe schemele cognitive de dependență și abandon aveți scoruri mai mari, ceea ce ar însemna și o dependență exagerată de anumite persoane, pe care dacă nu le aveți în preajmă să vă ofere susţinerea emoţională de care aveți nevoie, vă simțiți abandonată, moment în care apare o senzaţie constantă de neputinţă.
O relaţie emoţională şi de apropiere exagerată faţă de o persoană relevantă din viața dumneavoastră vă împiedică dezvoltarea propriei identităţi individuale şi sociale și veți avea totdeauna convingerea că nu veți putea trăi fără cealaltă, nu veți putea fi fericită dacă nu veți avea sprijinul acesteia.
Faptul că v-ați simțit bine câteva luni îmi spune că v-ați rezolvat problemele pe moment, dar nu s-a acționat în profunzime și asupra cauzelor care vă crează astfel de probleme.
Dacă se face o evaluare la un psiholog clinician cu experiență și se depistează adevăratele cauze care vă provoacă suferință, printr-o intervenție psihologică personalizată care să vă ajute să vă cunoașteți mai bine, să vă identificați resursele și să vă schimbați modul de gândire și percepție asupra situațiilor cu care vă confruntați, veți reuși să vedeți lucrurile într-o altă lumină.
Succes și aveți mai multă încredere în dumneavoastră!
1
17-02-2017, ora 12:25
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua,

Este perfect normal sa va simtiti atasata de partenerul dvs, sa va doriti sa fiti impreuna cu el. Ceea ce traiti dvs se intampla in toate cuplurile, doar ca intensitatea difera. Teama de a nu il pierde, de a nu se mai intoarce la dvs apara natural, chiar daca stiti constient ca el se va intoarce, ca va iubeste si vrea sa fiti impreuna.

Am intalnit in foarte multe cazuri ceea ce imi descrieti, in special in psihoterapia cuplurilor.

Ceea ce va recomand este sa incercati sa cititi cartea "Hold me Tight", scrisa de Susan Johnson. Eventual sa reluati sedintele de psihoterapie, care, sincer, in 3 luni de zile doar se rezolva simptomul si nu cauza. Si, dupa cum vedeti, simptomul (adica anxietatea) a revenit.

Si, ca sa se produca o schimbare reala si la nivelul relatiei dvs, ca sa puteti sa va simtiti si dvs si partenerul securizati si sa invatati sa gestionati aceste momente dificile va recomand psihoterapie de cuplu centrata pe emotii.

Daca sunteti din Bucuresti ma puteti contacta. Daca sunteti din alt oras imi puteti scrie si sa va trimit spre o alta colega din zona in care locuiti.
1
21-02-2017, ora 21:40
arianadima
Nu este medic/terapeut
arianadima
Dumnezeu sa te ajute sa fii bine, draga mea.
Toate cele bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce să faci cănd te simți deprimat
  •