Stari oboseala, ameteli, dureri de cap

12-05-2017
mirina
Nu este medic/terapeut
mirina
Buna.
In februarie am inceput sa am stari de ameteala, obosesc repede, sensibilitate la lumina soarelui, vedere incetosata la distanta. La analizele de sange facute atunci a iesit doar fierul mai spre deficit. Spre urmare, am tratat alimentar.
In martie insa au inceput si durerile de cap, in special in crestet, mai mult pe partea dreapta. Senzatie de apasare. Apoi insomniile. Nu dormeam deloc sau ma trezeam des. Am dezvoltat si niste stari de anxietate. Imi era frica sa raman singura, mi-era frica ca o sa mi se intample ceva rau.
Am repetat analizele. Fierul era deja mai ok. crescuse de 3 ori fata de cantitatea initiala.
Au inceput sa imi trosneasca articulatiile la cea mai mica miscare. in special la gat, seara cand incerc sa adorm. mi se pare ca perna e foarte tare si imi gasesc greu pozitia. in anumite pozitii simt cum se intarrsc muschii gatului si nu ma pot relaxa. apoi trosneste ceva.
am avut episoade in care imi tiuia in urechi pentru cateva secunde, mi se infundau urechile sau seara, cand era liniste, auzeam un tiuit mai infundat.
pana acum am fost la neurolog (rmn cervical si cerebral fara particularitati, mi-a prescris tanakan pentru ameteli, am luat o luna), orl (mi s-a spus ca am nasul infundat dar m-am obisnuit sa respir asa - am tratat cu biorinil), oftalmolog (mi-a prescris ochelari pentru miopie mica, dar la ultimul control cu picaturi a iesit ca am dioptriile zero), am facut ecografie abdominala din cauza unor dureri (aveam pietre mici, care se elimina prin tratament cu ceaiuri, am mai ramas cu una de 5 mm), endocrinolog (tsh ok).

in prezent mai am dureri de cap, nu asa puternice, la fel pe partea dreapta, cand mai spre frunte, cand mai spre ceafa. am luat o data jumate de ibuprofen si le-a mai ameliorat, dar as vrea sa gasesc cauza, nu sa tratez simptome. nu mai am ameteli, doar imi simt capul incetosat. dorm mai bine.
din feb pana acum am slabit 8 kg. pun pe seama ceaiurilor diuretice. am baut 3 luni cozi de cirese si matase de porumb. plus am schimbat regimul alime tar.
ultima chestie: uneori am gura uscata sau simt limba iute sau iuteala in gat.de parca as fi baut mult ceai cu ghimbir. beau 2 l de apa pe zi. nu e deshidratare.
ma ingrijoreaza cel mai mult durerea de cap care nu mai trece. nu am avut dureri niciodata pana la acest episod. stiu ca pot aparea dureri de cap si sa fie alt organ care sufera. dar nu mai stiu ce sa investighez...
recunosc sa aceste stari fizice mi-au daunat si la nivel psihic. nu mai stiu ce sa fac...
1 comentarii
0
12-05-2017, ora 19:59
mirina
Nu este medic/terapeut
mirina
mentionez ca durerile de cap au inceput cam la o saptamana sau doua dupa ce am facut rmn-ul cerebral.
Adaugă un comentariu / răspuns