sufar de fobie sociala?

08-02-2009
mariusmarius
Nu este medic/terapeut
mariusmarius
Bunaziua,

E pentru prima oara cand vorbesc despre problema mea, am 23 de ani pana in urma cu aproximativ 2 ani eram o persoana normala vorbeam cu usurinta cu persoanele din jur, chiar eram haios desi putin timid, in scoala primara si mai apoi in liceu eram vazut bine de colegi si aveam foarte multi prieteni, pot sa spun ca eram chiar un lider, cum am spus mai devreme in urma cu 2 ani am inceput sa nu mai socializez desi am si acum multi prieteni imi este foarte greu sa vorbesc cu ei, in urma cu 8 ani tatal meu a decedat iar de atunci au incepu problemele desi nu foarte grave pana acum, eram putin mai retras din acel moment imi era greu sa vorbesc intr-un grup in care se vorbea despre parinti sau sa fiu in preasma familiei cuiva parca eram diferit, acum problemele s-au agravat cand vreau sa vorbesc desi am foarte multe ideei vocea incepe sa-mi tremure simt o apasare in piept si parca nu gasesc cuvintele iar cand ma aflu doar cu o persoana nu pot vorbi cu ea tot ma gandesc oare ce ar trebuii sa spun, nu stiu ce sa mai fac sa scap de tremuratul vocii si de senzatia din piept vreau sa redevin persoana care am fost, asi merge la un medic dar nu stiu de unde sa incep, daca exista vreun medicament pentru aceste senzatii si nu in ultimul rand imi este frica de verdictul medicului sa nu fiu dianosticat cu o boala gen:Anxietate, fobie, schizofrenie sau altele.V-as ramane recunoscator daca asi primi un sfat sau o indrumare din partea d-voastra.va multumesc anticipant.
6 comentarii
0
09-02-2009, ora 16:10
mariusmarius
Nu este medic/terapeut
mariusmarius
danabv iti multumesc din suflet pentru raspuns si sfat, de cand am citit mesajul parca incep sa am din nou incredere in mine si desi am adunat multa suferinta in suflet cred ca cel mai bine ar fi sa gasesc o persoana potrivita cu care sa discut si sa-mi descarc sufletul, problemele au inceput si din cauza despartiri de fata la care tineam si cu care am stat 3 ani am sa incerc sa iubesc din nou si sa caut o persoana potrivita, incep sa inteleg din nou ca sunt tanar, ca am toata viata deacum in colo si nu merita sa ratez frumusetiile vietii pentru problemele din trecut pe care vrem nu vrem le avem cu totii si am inteles ca trebuie sa trecem peste ele ca sa putem sa vedem si jumatatea plina a paharului, acum incep sa realizez care este problema starii mele de spirit de acum in colo am sa discut cu persoanele din preasma mea problemele pe care le am ca sa nu le mai strang in mine.iti multumesc din nou si credema m-ai ajutat foarte mult.
0
07-04-2009, ora 17:13
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna ziua!Am fost diagnosticata cu mai multe tipuri de tulburari anxioase, pana la urma s-a ramas la anxietate sociala.Momentan urmez tratament cu Seroxat, si mai demult am facut si cateva sedinte de terapie.Problema e ca mai am in continuare stari pe care nu le pot controla, cum ar fi starile de dimineata in care te trezesti fara sa ai chef de nimic.Problema (cred) nu e la nivelul gandurilor sau parerilor(care ar trebui schimbate), ci este ceva strict afectiv care reiese de nicaieri.De ex. in mod normal nu ma deranjeaza unele lucruri, dar care ma deranjeaza chiar fara motiv si sens in zilele cand ma trezesc trista fara motiv.Ce ar trebui sa fac?Simt ca oscilez dintr-o extrema in alta si nu pot nicicum controla(chiar si ganduri de sinucidere fara motiv).Multumesc frumos!Multa sanatate!
0
24-07-2009, ora 12:56
AnonimDesigur
Nu este medic/terapeut
AnonimDesigur
Buna! Am fobie sociala mare de cand ma stiu, am 21 de ani. Cine are fobie sau vrea sa vorbim sa ma contacteze -*


(*modificat de admin)
0
17-09-2010, ora 09:35
Kiara
Nu este medic/terapeut
Kiara
Sufar de anxietate sociala!!!!.:(( .dc stie cineva un psiholog, psihoterapeut bun din Arad sau Timisoara chiar va rpg sa imi spuneti si mie!!!!
0
13-12-2013, ora 15:41
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihoterapia se poate realiza foarte bine în cabinet dar la fel de practic şi chiar mai comod prin intermediul internetului, adică, ONLINE.
Informatii despre tratamentul anxietatii, fobiei sociale sau al fobiilor specifice, stima de sine scazuta, simptome de depresie - puteti afla accesand si acest link de pe ROmedic:

http://www.romedic.ro/indrazneste-sa-traiesti-fara-timiditate-sau-fobie-sociala-0F27112

Succes!
Psiholog Patrascu Roxana
0
26-03-2014, ora 22:01
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Tulburarile anxioase (anxietatea generalizata, fobia sociala, tulburarea de panica etc.) se pot foarte bine trata in cabinetul psihoterapeutului (sau din fata calculatorului conectat la internet, prin videochat, sau chiar la telefon).
De multe ori devin comorbide cu depresia (acolo apar gandurile de suicid), asa incat ar fi foarte indicat sa apelati cat de curand la un terapeut (daca nu ati mers deja).
Succes!

Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frică, timiditate sau... fobie socială?
  •