Solutii pentru ciuperca de piele

01-02-2024
Alina2023
Nu este medic/terapeut
Alina2023
Buna. Sufar de o ciuperca la ambele maini 'tinea mannum'. Am fost diagnosticata asta vara de un doctor. Am luat terbinafina pastile si o crema anti-ciuperca vreo 3 saptamani. Ciuperca a disparut timp de 3-4 luni dar s-a intors in forta in noiembrie anul trecut. De atunci ma chinui sa scap de ea. Folosesc gel cu argint coloidal care o tine sub control. Care sunt sugestiile dvs pentru a o omori definitiv? Imi e teama sa ma duc iar la doctor si sa primesc iarăși un tratament slab care nu o sa ajute. Mainile nu arata rau însă stiu ca, daca nu se trateaza ciuperca se poate extinde pe corp si nu vreau asta. Multumesc anticipat!

Alina
3 comentarii
0
01-02-2024, ora 09:33
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Tratamentul adecvat pentru ciupercile cutanate poate varia în funcție de severitatea infecției și de răspunsul individual la tratament. Iată câteva sugestii generale, dar îți recomand să consulți un medic dermatolog pentru un tratament personalizat:

1. Continuarea tratamentului antifungic: Terapia antifungică, precum terbinafina pe care ai luat-o inițial, este adesea eficientă împotriva infecțiilor cu Tinea. În unele cazuri, poate fi necesară prelungirea duratei tratamentului sau schimbarea medicamentului, în funcție de răspunsul inițial și de recomandarea medicului.

2. Medicamente locale: Cremele sau unguentele antifungice aplicate local pot fi de asemenea eficiente, în special pentru infecții mai ușoare sau ca tratament suplimentar.

3. Igienă riguroasă: Menținerea unei igiene adecvate a mâinilor este crucială. Spală-ți mâinile regulat și usucă-le bine, deoarece mediile umede pot favoriza creșterea fungilor.

4. Evitarea factorilor agravatori: Evită să folosești mănuși umede sau mănuși din material care nu respiră pentru perioade lungi, deoarece acestea pot crea un mediu favorabil pentru ciuperci.

5. Controlul comorbidităților: Dacă suferi de alte afecțiuni, cum ar fi diabetul sau problemele imunitare, controlul acestora poate fi esențial în tratamentul ciupercii.

6. Remedii naturale și suplimente: Deși unele remedii naturale, cum ar fi gelul cu argint coloidal, pot oferi un anumit grad de alinare, eficacitatea lor nu este întotdeauna susținută de dovezi științifice solide. Consultă-te cu medicul înainte de a încerca astfel de tratamente.

7. Consultarea medicală: Este esențial să te adresezi unui medic specialist pentru o evaluare amănunțită. Un dermatolog poate recomanda un tratament mai puternic sau poate investiga de ce infecția nu a răspuns adecvat la tratamentul inițial.

Reține că managementul infecțiilor fungice poate fi uneori complex și necesită o abordare personalizată. De aceea, consultul medical este esențial pentru a găsi cea mai eficientă strategie de tratament pentru tine.
0
01-02-2024, ora 09:53
Dr. Corneliu DOBRE
Dermatovenerologie, IASI
Dr. Corneliu DOBRE
Trimiteti pe E-Mail poze clare ale problemei dumneavoastra de sanatate.
Dr. Corneliu DOBRE
0
03-02-2024, ora 01:09
Alina2023
Nu este medic/terapeut
Alina2023
Multumesc mult de raspuns. Ati spus ca se poate continua tratamentul cu terbinafina. Deci as putea sa mai iau inca 2 saptamani chiar daca ultima data când am luat a fost anul trecut? Nu are efecte negative asupra ficatului?

Da, eu am muncit intr-o casa de batrani si acolo purtam mănuși latex 12 ore pe zi, din păcate nu se putea munci fara ele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: