suspiciuni de lupus neconfirmate

16-05-2007
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
Buna ziua. Sper ca prin intermediul acestui forum sa primesc vreun raspuns de la cineva cu probleme similare sau vreun specialist care ar putea sa ma indrume in vreo directie.
problemele mele de sanatate au inceput anul trecut. E zeama lunga si deaceea ma voi rezuma la singurul diagnostic confirmat - spondiloza cervicala. (dar si spasmofilie, desi calciul e doar putin sub limita minima).
problemele din anul acesta (care au debutat de Revelion) au inceput cu dureri puternice de cap, care au durat vreo 3 saptamani non-stop, apoi ca efect al acupuncturii, dar si a tratamentelor cu antibiotice (vreo 3 in total, o viroza, o pneumonie si o traheita -bronsita) durerile de cap au scazut din intensitate, dar nu m-au lasat in pace de tot. Le mai resimt uneori.
Apoi au inceput altele - amorteli, furnicaturi, spasme musculare, miscari necontrolate ale degetelor de la picioare (piciorul stang) si de la maini (dreapta), ameteli, dureri articulare (pumn mana stanga si laba piciorului stang, uneori cate un genunchi) si dureri lombare, stari subfebrile...
Medicul internist m-a suspectat de o boala sistemica, analizele nu a confirmat suspiciunea (anticorpi antinucleari negativ, proteina C reactiva negativ, celule lupice absente, TSH normal, urocultura negativ, sumar de urina in limitele normale, ecografie abdominala - totul in limitele normale cu exceptia unor dilatatii importante la un rinichi), nici suspiciunile de TBC nu s-au confirmat - am facut radiografie pulmonara, examen sputa si IDR - negativ.
Singurele analize "ingrijoratoare" a fost cel de eozinofile (10, 74% - 0, 47mii/uL), am mai facut si ceva biochimie - totul in limite normale, INR putin crescut - 1.32, LDH normal, VSH normal...
Am fost si la un medic neurolog, nu a remarcat nimic patologic, insa pentru linistea sufletului meu mi-a dat trimitere pentru RMN cerebral. Inca nu am facut programare, nu situ unde as putea sa-l fac (avand in vedere ca e gratuit 100%)
Avand in vedere ca m-au costat toate aceste analize cat doua salariii de-ale mele, nu stiu incotro sa-mi mai indrept investigatiile.
Cu somnul stau binisor, inainte aveam insomnii, umblam ca somnambula prin casa pana la 3-4 noaptea. Acum dorm bine, nu am cine stie ce stres la servici, am o casnicie minunata (cum se spune)... de la ce as putea avea toate aceste simptome?
(Specific ca am 28 de ani si pana anul trecut am fost sanatoasa tun, chiar si cu aceste probleme de sanatate medicii ma considera foarte sanatoasa. Atunci care e cauza?)
11 comentarii
0
16-05-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Avind in vedere ca o singura analiza e modificata- eozinofilele, e singurul lucru de care ma "agat". Eozinofilele cresc in boli alergice si boli parazitare in primul rind. Cum alergii nu relatati, trebuie sa ne gindim la o boala parazitara cu un tablou clinic enuntat de dvs- si cea mai frecventa este lambliaza.
Toate simptomele descrise de Dvs pot fi expresia unei lambliaze. Asadar- examene coproparazitologice repetate, chiar si tubaj duodenal pt lamblia!
Nu cred in spondiloza cervicala la 28 de ani!
In afara de asta, mi-a atras atentia expresia "Casnicie minunata(cum se spune)"- de unde nu stiu ce sa inteleg- aveti probleme in casnicie sau e totul ok? Pt ca tabloul clinic de mai sus poate fi si expresia unei nevroze- declansata de o nemultumire sufleteasca, cu atit mai mult cu cat ati avut si insomnie.
O alta ipoteza indusa de eozinofile, cefalee si de spasmele musculare, miscari necontrolate-Trichineloza. Un consult de boli infectioase pt a exclude aceasta ipoteza nu ar fi rau.
-
0
16-05-2007, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
Va multumesc mult pentru raspuns si pentru sugestii (medicul de familie mi-a sugerat teste pentru toxoplasmoza si toxocara, avand in vedere faptul ca avem in casa pisica, dar dupa ce urma sa aflu rezultatul analizelor imunologice). Deci lambiaze sau trichineloza... sa ma documentez intai ce-s astea...
De acord cu nevroza declansata de nemultumiri sufletesti, am inceput sa fac si psihoterapia, la recomandarea psihologului incerc sa aflu mai multe despre "cum poti fi fericit in cuplu"...
In tot cazul, casnicia mea de acum e infinit mai fericita decat prima, care a fost infernala...
Cat despre spondiloza, am fost pianista vreo 9 ani - deseori aveam dureri in regiunea cervicala, probabil din cauza unei posturi defectuoase, prea incordata, prea multe emotii (uneori blocaje si tracuri pe scena), apoi vreo 9 ani de studentie, tot cu nasul in carti, plus prima mea casnicie esuata, plus responsabilitatea cresterii unui copil de la 17 ani, in paralel cu studiile, apoi tot studii si educarea copilului de una singura de pe la 21 de ani... s-au adunat multe si marunte.

Sunteti de specialitate medic infectionist?
Va multumesc inca o data pentru raspuns. (Psihologul imi spune ca traversez o mica depresie) Orice sfat medical care m-ar ajuta sa-mi rezolv problemele de sanatate imi sunt de mare folos.
1
17-05-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
http://geocities.com/drmarkuss1/
Nu sunt infectionist, ci internist...Sunt convins ca avind sprijinul unui psiholog bun, veti invinge problemele, si tot ce e posibil ca totul sa fie de natura psihologica. Si...cantati Serenada lui Shubert inainte e culcare...Pt linistea Dvs, faceti totusi testele propuse de mine mai sus.
0
17-05-2007, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
Serenada lui Shubert era preferata mamei, mie imi placea sa interpretez Sonata nr 8 de Bethoveen...:)
Am trecut pe la medicul de familie astazi si mi-a dat bilet de internare pentru "V. Babes".
Sper sa nu-mi gaseasca prea multi paraziti...
Va multumesc mult pentru sfaturi.
0
17-05-2007, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
... impresionante fotografii...
0
25-05-2007, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
M-am internat in spital vreo 3 zile pentru investigatii, la "V. Babes", nu a fost deloc o experienta traumatizanta, dimpotriva, am numai cuvinte de lauda pentru personalul acelui spital...
Medicul meu curant mi-a facut toate analizele posibile si totul a iesit "ca lacrima"... (Mi-am investigat pe cont propriu tiroida, la spital nu se putea ca nu deconteaza Casa de Asigurari) si imi mai ramane sa vad un neurolog in care medicul meu curant are toata increderea...
Greu de crezut ca nu am chiar nimic, de parca toata aceasta boala a mea, asa zisa boala ar fi o pura inventie.
Psihoterapeutul imi spune ca prezint toate simptomele sindromului neurovegetativ (bine, cumulate cu cele de spondiloza, diagnostic rasconfirmat).
In privinta hipereozinofiliei, s-a evaporat ca prin minune...
0
01-06-2007, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
Revin cu noi informatii...
Examenele coproparazitologice au relevat Dipilidium si Giardia...
Medicul meu de familie nu s-a ciocnit de Dipylidium si prin urmare nu a stiut ce tratament sa-mi prescrie, nici farmacistii nu stiu mai multe despre aceste cestode... m-a trimis la parazitolog, dar mi se pare ca iar intind prea mult coarda... Impotant e ca aest Dipilidium poate da sindromul de larva migrans si se trateaza cu miclosamid si praziquantel (m-am informat pe net), prin urmare as putea sa-mi admistrez singura tratamentul?
0
14-11-2009, ora 18:38
olga56
Nu este medic/terapeut
olga56
Buna seara, ce fac colegii mei de suferinta, bolnavii de les?Eu am fost diagnosticata cu aceasta boala in 2005.Singurele simptome care m-au trimis la doctor au fost durerile osoase cumplite de nesuportat.Acum am inceput sa obosesc, sa gifiie si cind vorbesc.Am pofta de mincare (trebuie sa ma abtin) si nu slabesc chiar ma ingras.Tratamentul meu e plakenil.Cine poate sa-mi spuna daca a avut aceste simptome s-a agravat boala?E f. compicat ptr sunt din provincie si nu se fac la noi analizele astea trebuie sa merg la Bucuresti si apoi sa ma duc dupa rezultate.Va doresc multa sanatate si putere si astept un sfat, multumiri.
0
14-11-2009, ora 19:32
olga56
Nu este medic/terapeut
olga56
Dul doctor Markus va multumesc ptr faptul ca comunicati cu noi, bolnavii.Am citit pe alte foruri de ing Marin GIurea care recomanda niste ceaiuri ptr les, ma sfatuiti sa incerc, sunt disperata ptr iau plakenil 2 pe zi si ma gindesc sa nu fac o hepatita toxica sau o desprindere de retina si multe altele Va multumesc anticipat stiu ca o sa-mi raspundeti,
0
21-11-2009, ora 16:36
olga56
Nu este medic/terapeut
olga56
buna ziua dul doctor, eu nu pot decit sa ma rog sa fiti sanatos sa ne sfatuiti.Ati spus sa revin cu niste analize Am 53 de ani nu sunt un mare specialist in internet, dar am invatat sa pot vorbi si despre aceasta boala. Am invatat sa va trimit analizeleAti spus ca nu puteti sa-mi spuneti daca sunt pe drumul cel bun decit daca vedeti analizele mele, logic as vrea sa ma sfatuiti ma tratati cu acest Mynociclin, e mai bun decit plakenilul care poate da atitea reactii adverse M-as multumi sa nu avanseze sa o pot controla.S-a declansat la menopauza la citeva luni.Sunt profesoara, am avut la liceu o eleva bolnava de T.B.C.Ne-a dus pe toti la radiografie si m-au depistat cutbc am inceput tratamentul complet 6 luni, am terminat tratamentul in 5 decembrie 2005 si in 20 dec. 2005 au inceput durerile osoase si mi s-apus diagnosticul les. va trimit un mail cu atasament si cu analizele mele. deja ma doare in partea ficatului zic eu, am colesterolul 240 , am osteoporoza.Am senzatia ca obosesc, gifii, anchilozez dimineata am dureri osoase, schiopatez prin casa apoi imi revin si uit de ele pina seara . Nu sunt slaba am 160 cm si 65 de kg, ma abtin la mincare ca nu e bine sa ma ingras ptr oase. olgaMuncesc de la 7 dimineata pina pe la ora 20.Va multumesc din suflet ca va omoriti timpul cu noi, mii de multumiri, astept raspunsul dvs.
0
15-11-2010, ora 21:20
olga56
Nu este medic/terapeut
olga56
Dul dr Markus, fiti amabil si spuneti-mi care este motivatia din punct de vedere etio si fizio patologic tinind cont de teoria non infectioasa a colagenozelor de le tratati cu un antibiotic din grupa tetraciclinelor.mynociclin.Am citit parerile dvs.dar unii dr nu sunt de acord, pina la dvs spun ca nu au mai tratat boala asta LES cu asa ceva.sint de parere cu dvs ca tratamentul cu DMARD e f. toxic.pacientii dvs tratati altfel au rezultate bune?Sunt bolnava de LES de multi ani, as schimba medicatia cum faceti dvs dar ma ingrijorez nu stiu cum va reactiona organismul, mii de multumiri pentru sfaturi.Mynociclin am gasit f greu intr-o farmacie din Cluj.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.