TAB 'Povestiri din starea de manie'

73 comentarii 1 2 3
0
16-12-2013, ora 11:09
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Nu stau mult, dar o sa revin.

Detaliaza punctele 1 (scrie-mi despre sufletul ranit, ce simti), 4, 5, 6 (vorbeste putin despre visele si cosmarurile din somn), 7, 8, 9, 10, 12, 14.

Despre iubirea neconditionata, ai simtit-o vreodata sau ai scris doar ce ti-ai dori tu?

Cine te iubeste pe tine neconditionat (fara sa socotim copiii)? Ce adult ti-a daruit vreodata iubire neconditionata?
Tu stii sa iubesti asa? Cum o faci si cu cine?
0
17-12-2013, ora 07:14
eddye
Nu este medic/terapeut
eddye
Sufletul meu era inchis in coaja oului creat ca o protectie impotriva tuturor relelor, regulilor si limitarilor
Cand sunt "Mani iscusitul"(cine are copii stie desenele) eu sunt sufletul meu asa cum ma simt eu liber fara restrictii fara frica de nimic.

Un singur vis il tin minte:
La sfarsitul primului meu episod maniacal care a fost si cu psihoza, am adormit cu kuranul imbratisat pe piept. Atunci am visat ca eram deasupra unei gropi adinci de tot caruia nu i se vedea fundul si singurul meu punct de sprijin era kuranul, care era usor luminat intr-o lumina aurie.

Cat despre iubire: Eu cred ca daca iubirea e conditionata, atunci nu mai e iubire. Eu sunt cu sotia mea de 16 ani si ne iubim ca in prima zi. Va dati seama cate suporta ea de la mine in crizele mele. Atunci cand sunt Mani devin cocos si nu mai fac decat ce vreau eu. In 13 ani m-a suportat ca o adevarata eroina, daca nu ma iubea din suflet fi sigura ca ma lasa pana acum.
Eu iubesc neconditionat multa lume inclusiv cateii.

Sa iti povestesc o amintire din copilaria mea:
Aveam vreo 12 ani si detineam un catel pekinez pe nume Redly. Un var de al meu a deschis usa liftului sa se uite dupa o fata daca liftul ere la 6 sau nu. Catelul a sarit in putul liftului crezand ca era liftul acolo. Am coborat repende la et 7 si m-am uitat pe lift, nu ere acolo. Am coborat la parter, am deschis usa si l-am gasit. L-am luat in brate. Avea craniul spart, un ochi putin iesit din orbita si ii curgea sange din urechi. Catelusul ala mic nu isi daduse inca duhul ma asteptase pe mine, in bratele mele si-a dat sufletul, dupa care a facut pipi. El de abia se abtinea si vroia sa iasa afara sa faca pipi.

Daca conditionezi iubirea aceea nu mai e iubire. Iubirea nu trebuie sa tina cont de varsta, rasa, religie, bani...
0
17-12-2013, ora 16:11
eddye
Nu este medic/terapeut
eddye
k.v.
Lumea nu intelege ca Eu sunt de fapt baiatul acela dezinhibat usor maniac.
Luand medicamente neuronii se inhiba creierul ajungand iar sa intre in "cada din matrix".

Sotia mea mi-a promis ca o sa se logheze si ea pe forum sa va spuna si ce greu este sa fi mama si sotie de Maniac, dar daca iubesti cu adevarat faci fata oricaror greutati.

Acum eu cand vreau pot sa fiu maniac, cand vreau pot sa fiu normal adica sa intru in coaja oului (cada). Problema este ca eu nu as mai vrea sa devin vechiul Eddye. Totul e sa ma inteleg bine si cu sotia si cu mama care ma iubesc "fara conditii".
0
20-12-2013, ora 14:18
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Iti propun ceva: pentru ca sunt sarbatorile si probabil ca ai nevoie de liniste sa te bucuri de ele, o sa-ti scriu dupa. Daca insa doresti sa dialogam acum, zilele acestea, o voi face cu placere. Oricum, dupa sarbatori o sa incerc sa-ti aduc niste informatii mai mult decat importante, care te vor ajuta cu siguranta si-ti vor oferi noi viziuni asupra suferintei tale sufletesti.

Linisteste-te, relaxeaza-ti mintea, nu te mai gandi la trecut si incearca sa te bucuri de perioada aceasta, cu brazi, cu colinde, cu portocale (mie imi plac mandarinele -)), si in curand cu zapada.

Eu iti doresc o pace adanca in inima ta prea mult chinuita si sa ai speranta ca totul se poate schimba in bine in viata ta.
0
20-12-2013, ora 16:04
eddye
Nu este medic/terapeut
eddye
Asta imi doresc si eu o pace sufleteasca. Selam Aleykum salutul la musulmani inseamna Pacea Lui Allah fie asupra ta.
La noi au trecut sarbatorile, deci poti sa postezi ce vrei. Eu te ascult si vreau sa vorbesc cu cat mai multa lume!
0
20-12-2013, ora 17:01
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Selam Aleykum, Eddye.
0
21-12-2013, ora 10:25
eddye
Nu este medic/terapeut
eddye
Wa aleykum selam, we rahmetulahi we bereketuhu

Asa se raspunde la Selam. Inseamna, pacea si binecuvantarea lui Allah(Dumnezeu)fie asupra ta si linistea sufleteasca si belsugu lui Allah fie asupra voastra
0
25-06-2016, ora 23:01
eddye
Nu este medic/terapeut
eddye
Nu am mai postat de mult. Intre timp am mai avut un episod maniacal de data asta cu o interrnare in Londra.
Am plecat ca șofer pe tir fara experienta in Anglia. Acolo am fost prins de politie fara asigurare pe o masina mica deoarece patronul meu imi spusese ca am asigurare. A trebuit sa ma reprofilez avand grija de o persoana paralizata. Chinuit de griji si mai scazand medicamentul crezand ca fara influenta alor mei nu mai trebuie sa iau pastile.
Un prieten cu care stateam m-a fortat sa imi iau pastile, la insistentele maicami. Atunci am luat un pumn de pastile de litiu de 300mg adica doza pentru vreo doua saptamani.
Dupa vreo 3 zile am chemat salvarea si m-a internat pentru supradoza de litiu. Aveam litemia de 4.
Am iesit a doua zi din spital si fiind suparat că "fratii mei musulmani" nu dau doi bani pe mine am evacuat o moscheie din Londra si m-am inchis in ea. Peste cateva minute a venit politia si m-a luat cu catuse. La arest am cantat in continu vreo doua ore pana cand m-au dus la spitalul de veseli.
Conditiile de aici nu se compara ca cele din Romania cu toate ca medicii tot infumurati sunt.
De aceea am un vis sa fac medicina si sa tratez pe cei ca mine dar coborandu-ma la acelasi nivel.
0
26-06-2016, ora 00:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Acum pe ce tratament esti ?
0
26-06-2016, ora 13:43
eddye
Nu este medic/terapeut
eddye
Litiu 300mg de doua ori pe zi si olanzapina de 5mg seara. Tu ce tratament iei?
0
26-06-2016, ora 14:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Litiu 600 mg pe zi. Si pastile pt insomnie.
0
18-07-2016, ora 19:03
eddye
Nu este medic/terapeut
eddye
Se poate comensura starea de manie? Cum poate un doctor sa constate daca eu m-am vindecat sau nu? Eu pun aceste intrebari deoarece doctorita mea de familie se purta de parca mi-a facut un mare favor pentru ca mi-a dat o adeverinta de clinic sanatos pentru angajare. Eu consider ca daca un bolnav de TAB isi ia medicatia poate trai si muncii aproape ca un om normal. Tot ce ii trebuie este o persoana sau doua care sa il simta atunci cand trebuie crescuta medicatia. Eu personal nu am decat stari de manie fara depresii.
0
18-07-2016, ora 23:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Conform legii, doctorita ta trebuia sa scrie pe hartie ca ai tab. Chiar ti-a facut o mare favoare. Toti tinerii se plang pe forum ca nu primesc aceasta adeverinta.
Adaugă un comentariu / răspuns
73 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Distincția între episoadele depresive din cadrul tulburărilor bipolare și tulburarea depresivă majoră
  • Studiu privind diferențele de formă facială legate de schizofrenie și tulburarea bipolară
  •