Tatal meu e nebun?

40 comentarii 1 2
0
15-04-2014, ora 22:09
Calex
Nu este medic/terapeut
Calex
Din pacate azi am avut o "tangenta" cu tatal meu destul de violenta. I-am spus ca nu-mi place sa stea prin preajma, eram nervoasa, ma facea nebuna, ii spuneam sa nu apese pe pedala ca tot ce spune poate sa ajunga sa ii fie impotriva saturala de nesimtirea lui am ridicat tonul spunandu-i ca a stricat harul de a fi tata.
Atat mi-a trebuit: a venit, a deschis usa si m-a luat la bataie. M-a imbrancit, m-am lovit rau cu spatele de canapea, initial am crezut ca mi-am rupt spatele si cand eram pe jos si cu telefonul in mana el dadea in mine ca intr-o carpa si strigam dupa ajutor si ca daca nu se opreste chem politia. Mi-a smuls in mod agresiv telefonul din mana si mi s-a facut rau, am albit la fata (asta i-a zis tata mamei) simteam ca nu mai pot sa respir.
Mama m-a facut cu ou si cu otet cand a aflat ca vreau sa merg la Politie sa il denunt, m-a acuzat ca eu sunt vinovata ca eu l-am provocat. A plecat de acasa si m-a acuzat mama pe mine ca din cauza mea a plecat.
Am publicat treaba asta ca nu mai suport si multa lume mi-a spus sa nu mai stau, sa ma duc la Politie sa il denunt, dar nu am curaj. Am fost jognita si calcata in picioare, am crezut ca ma omoara ca era foarte violent.
Eu inca mai vreau sa il dau in judecata, nu pot trece peste asa ceva.
0
15-04-2014, ora 23:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tatal tau e bolnav psihic si nu ai cum sa il dai in judecata sa castigi. Castiga el ca are o boala de care nu e constient.
Tu oricum nu ai ce sa castigi.

Si nici plangere la politie nu ai de ce sa faci, ca nu are politia ce sa ii faca. Isi va da seama ca necesita tratament.

Daca are accese de violenta cineva din casa poate sa cheme salvarea si politia prin 112 si sa il interneze ca sa inceapa tratamentul. Nu e cine stie ce. Ar trebui sa iti convingi mama sa faca asta.

Daca nu, sa mearga ea la doctor, sa ia medicamente si sa i le puna in mancare.

Nu mai sta, ca la un moment dat risti chiar sa iti rupa spatele si sa ramai invalida.

Ori internare cu politia (care e foarte pasnica, dar il salta) si salvarea ori medicamente prescrise de un psihiatru si puse fara sa stie in mancare.
0
16-04-2014, ora 09:48
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Calex, cati ani aveti? Nu cred ca demersul in instanta este solutia, cu atat mai mult cu cat spuneti ca este violent. Acest demers il poate inrai si mai mult.

Ar fi de dorit sa mergeti si sa expuneti problema unui medic psihiatru, acesta probbail va va sfatui mai bine ce sa faceti.

Nici mama nu e mai breaza ca il protejeaza, ii "scuza" iesirile.
0
16-04-2014, ora 16:01
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Raspunsul la intrebarea din titlu este da ! Prevalenta schizofreniei in populatie este de cam 2-3 la suta ! Avem un presedinte psihotic, puteti vedea delirurile sale in direct la tv aproape zilnic deci nu va mirati de un biet om anonim ca n-a ajuns la medic vreodata si este nediagnosticat !

Important este sa stiti ca nu are un defect de caracter ci un defect al creierului care se poate corecta cu medicatia potrivita ! Nici base nu e un om rau, este doar un om bolnav netratat de medic ! Greseala este sa iei faptele sau spusele unui om bolnav drept acte ale unui om normal ! Pur si simplu acesti oameni trebuie luati pe sus si dusi la medic !
0
16-04-2014, ora 16:41
Calex
Nu este medic/terapeut
Calex
Clara P, aveti dreptate, incerc sa o fac pe mama sa priceapa ca i-ar face bine sa il vada un psihiatru pentru ca e excesiv de violent si nu exista niciun motiv intemeiat pentru asta. ( a reactionat asa pentru ca i-am spus ca ma molesteaza prezenta lui aici, el sta la doua etaje mai sus cu bunicii mei si bea si fumeaza).

Prozac, am 26. Incerc sa ii expun mamei care sunt avantajele pe care le-ar avea daca l-ar vedea un psihiatru.

Stevens, aveti dreptate in legatura cu medicatia. Doar ca trebuie pus in fata faptului implinit.

Va multumesc tuturor pentru raspuns.
0
17-04-2014, ora 01:16
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
O SINGURĂ picătură de Haloperidol strecurată în farfuria lui de ciorbă/supă, îl va calma instant.

Atenţie! Nicidecum mai mult de O SINGURĂ PICĂTURĂ.

Este foarte ieftin: 8-9 lei sticluţa.
0
17-04-2014, ora 13:09
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Nu va hazardati sa precsrieti medicatie. o SINGURA picatura, daca este alergic, il poate ucide. Nu vreau sa ma gandesc la consecinte.
0
17-04-2014, ora 15:26
Calex
Nu este medic/terapeut
Calex
Verbina, nu sunt medic specialist si prefer sa nu dau medicamente fara sa cunosc si reactiile adverse (bunicul meu i-a dat bunicii mele de la psihiatru fara sa o vada si bunica mea a ramas cu cateva ticuri, se ciupeste mereu si scoate limba afara). Nici nu imi doresc ca tatal meu sa dezvolte astfel de comportamente sau mai rau sa pateasca vreun rau sau Doamne fereste sa moara.
Eu nu-i doresc raul acestui om, cu toate ca imi este extrem de greu sa inteleg de ce s-a purtat si se poarta daca are ocazia(eu am taiat relatia, dar tangentele se pare ca nu sunt favorabile deloc) ca un animal cu mine.
0
17-04-2014, ora 18:37
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cele de care spuneti sunt efectele neurolepticelor vechi ! Sper ca patania bunicii sa nu va impiedice sa apelati la sfatul unui medic pt a va da o reteta de picaturi sau tablete ! Inteleg ca e boala mostenita la tata deci cu atat mai mult trebuie sa il tratati pentru ca si el e chinuit, nu numai dvs. familia !
0
18-04-2014, ora 13:44
Calex
Nu este medic/terapeut
Calex
Bunica e mama mamei si ea este invalida din 2008 din cauza diabetului i-a fost amputat un picior iar bunicul meu ii dadea calmante ca sa doarma si sa poata sa lucreze pana a clacat el pentru ca nu il lasa sa doarma noaptea.
Boala tatalui meu este de la tatal lui, cred. Parintii lui stau intr-un sat din Ardeal unde nu prea exista educatie, ci bataie in locul ei. Tind sa cred dupa comportamentul tatalui meu ca a fost des lovit in cap cand era copil si poate nu numai pana a ajuns sa nu mai gandeasca normal. El respinge comportamentele pozitive sau nu reactioneaza deloc la ele, iar la comportamente negative se baga mereu. Minte in ceea ce il priveste (spre ex. ca vorbeste la nivel mediu limba engleza, dar el nici numele proprii la filme nu le citeste corect, ci exact cum sunt scrise) Ba chiar a ajuns sa simta nevoia de a-mi anula mie studiile, valorile morale ori religioase ca sa se ridice pe el mai sus si daca vede ca nu ii iese devine agresiv. Iar asta nu e deloc recomandat sa continue la infinit.
Adaugă un comentariu / răspuns
40 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •