Tehnica de recuperare a memoriilor

09-07-2020
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Buna ziua,

As avea o intrebare. Daca ai confabulatii legate de anumite momente din viata traumatizante. In care ai fost amenintat batut etc. Cum poti sa iti recuperezi exact memoriile? Si sa stopezi creearea de noi confabulatii.
NU am fost lovit puternic la cap, am o memorie foarte buna, mi-a fost provocat de catre cineva care stie sa faca astfel de lucruri ca sa nu pot depune plangere.
Cine ma poate indruma catre un specialsit care sa ma ajute sa imi recapat memoriile situatiile cum sau intamplat si sa previn sa mai imi creez astfel de situatii si scenarii in cap.
Multumesc
2 comentarii
0
09-07-2020, ora 12:43
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Pentru inceput, ati putea merge la psihiatru, pentru un tratament care sa va ajute la concentrare si la conservarea memoriei, ii spuneti tot ce ne-ati povestit noua aici, lasand apoi 2-3 saptamani tratamentului sa isi faca efectul, dupa care puteti merge si la un psiholog in paralel, care sa va ajute sa va imbunatatiti memoria. Nu pun la indoiala ce spuneti, dar e cam improbabil ca cineva sa va fi putut face ceva ca sa uitati. Uneori si memoria si atentia ne mai joaca feste, in conditii de stres si oboseala, sau din cauza altor factori. E mai bine sa va tratati din timp aceste probleme, astfel incat, ele sa nu se agraveze.
Sanatate!
0
09-07-2020, ora 23:08
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Iau medicamente. Si astea imi afecteaza concentrarea. Merg si la psiholog dar mi-a spus ca ea nu stie tehnicile de recuperare a memoriei. Cu toate ca profesor universitar si nu stie nici din elevii ei care s-ar ocupa. Ideea ii ca ar trebui sa gasesc pe cineva care de preferinta online sau face 2 face sa ma poata ajuta. Dar nu am gasit pe Google nimic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul