Testare HIV

14-03-2024
Anonimul28
Nu este medic/terapeut
Anonimul28
Bună dimineața, este posibil sa fi fost infectat in urma cu 7 săptămâni, ce fel de analize ar trebui sa fac, pe cele Anti-HIV 1+2 sau pe altul?
2 comentarii
0
14-03-2024, ora 10:51
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună dimineața! Dacă vă îngrijorează posibilitatea unei infecții cu HIV și a trecut deja 7 săptămâni de la posibila expunere, puteți opta pentru un test combinat antigen/anticorp HIV (cunoscut și sub numele de test de generația a 4-a). Acest test poate detecta atât antigenele HIV (specific, p24, care apare la scurt timp după infectare), cât și anticorpii împotriva virusurilor HIV-1 și HIV-2. Testul de generația a 4-a este capabil să identifice o infecție HIV cu mai mare precizie în faza timpurie, de obicei la 2-4 săptămâni după expunere, făcându-l o opțiune eficientă pentru situația dumneavoastră.

Există și teste rapide pentru anticorpi HIV care pot oferi rezultate în câteva minute, dar acestea se bazează în principal pe detectarea anticorpilor și s-ar putea să nu fie la fel de sensibile în primele săptămâni de infecție. Deși aceste teste sunt utile, testul combinat antigen/anticorp este preferat pentru o evaluare mai timpurie.

Dacă aveți îngrijorări legate de posibila expunere la HIV sau alte infecții cu transmitere sexuală (ITS), este important să consultați un medic. Medicul vă poate oferi sfaturi personalizate bazate pe situația dumneavoastră specifică, poate recomanda gama cea mai adecvată de teste și vă poate îndruma cu privire la pașii următori, inclusiv prevenirea, diagnosticarea timpurie și, dacă este necesar, opțiunile de tratament. Este, de asemenea, important să discutați despre orice simptome pe care le-ați putea avea și despre istoricul dumneavoastră sexual pentru a determina cel mai bun plan de acțiune.
0
16-03-2024, ora 15:24
Anonimo
Nu este medic/terapeut
Anonimo
Te duci si faci un HIV screning la o clinica care face analize. COsta in jur de 50-60 RON. Nu cred ca mai exista clinica care nu foloseste HIV combi test.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.