Tesut gri din camera pulpara (urgenta copil 3.5 ani necooperant) | Forumul Medical ROmedic

Tesut gri din camera pulpara (urgenta copil 3.5 ani necooperant)

21-02-2018
spasski
Nu este medic/terapeut
spasski
Buna seara. Baietelul de 3 ani jumatate a cazut cu gura deschisa pe asfalt si, fara vreo durere acuzata, a ramas fara un colt din smaltul incisivului de lapte (stanga sus). Dupa 2 zile jumate, a exercitat presiune cu o cana in timp ce bea apa, si a acuzat durere (a trecut in 25 min cu nurofen sirop), observand ca s-a desprins dar nu si cazut, o parte din incisiv, cu sangerare usoara pe partea inferioara. Dupa 1 ora a cazut partea aceea, fiind fisurat pana aproape de gingie, fara durere. Am observat o gaura de dimensiunea unei gamalii de ac f aproape de gingie, camera pulpara descoperita, cu putin sange. Somn fara probleme pana dimi, cand am observat tesut gri inchis in locul gaurii. Dupa o zi, a mai crescut putin, cu excesul de tesut roz inchis peste cel gri, care peste jumate de zi nu mai e roz, ci tot gri, acum dupa inca o zi (de sambata seara pana marti seara) e un pic mai maricel tesutul gri, nu e legat de gingie, doar din camera pulpara iese. A acuzat putina durere la ciocolata ce ajunsese acolo, si la un periaj pe exterior(probabil un fir a atins tesutul din spatele dintelui), in rest nu doare, doar mananca mai prudent. Problema e ca nu e cooperant copilul, acum incercam sa il familiarizam cu ideea de dentist, si nu vrem tinut cu forta sau anestezie generala sau inhalosedare. E normala culoarea gri a tesutului ce iese din camera pulpara? Cat poate creste, ca ritmul e cam alarmant. E un polip? Nervul e aproape mort din cauza ca e gri tesutul? Exista posibilitatea sa se necrozeze tesutul si sa cada, sau sa se retraga, ca apoi sa putem plomba? Sau tesutul acesta trebuie obligatoriu excizat? Va multumesc tare mult, suntem disperati pt ca nu vrem sa ii punem sanatatea in pericol, nici pe cea emotionala in urma unei posibile interventii de urgenta si el sa nu fie pregatit (e extrem de reticent, am incercat la un dentist si se zbatea de numai, nici in cabinet nu am intrat). O seara buna!
1 comentarii
0
21-02-2018, ora 07:20
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna dimineata,
puteti merge cu copilul la un medic pedodont care se ocupa sa trateze doar copii, si usor usor se va familiariza si sigur va sta sa i se lucreze pentru ca oricum alta varianta nu aveti. Trebuie sa stea, nu cu forta, dar este recomandat sa il vada un medic. Greu de spus ce este acolo fara sa vedem exact.
Cel mai probabil s a necrozat nervul dar nu se poate plomba fara sa se faca curatenie pe canal unde a fost nervul si sa se scoata de acolo tot.
Noi avem un medic pedodont foart calm si bland.
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • DinÈ›ii primari pot oferi informaÈ›ii esenÈ›iale cu privire la greutatea din timpul copilăriei
  • Patologii frecvente ale dinÈ›ilor temporari
  •