Dinte de lapte ciobit

02-01-2019
Feliciaradu
Nu este medic/terapeut
Feliciaradu
Fetita mea de 1 an si jumatate a cazut si si-a ciobit un dinte de sus. Am fost la dr in Germania si au spus ca e ok, ca il lasa asa ca nu au ce sa ii faca. Au incercat sa il pileasca pentru ca ma deranja la alaptat dar nu prea au reusit ca nu sta. A spus ca sa mai asteptam sa creasca pentru ca daca ii face completare acolo s-ar putea sa nu accepte si nici sa nu stea. Avea niste dinti perfecti.si pana ii cad si ii cresc cei de lapte o sa mai dureze ceva timp. De la ce varsta sunt pacienti potriviti ca sa stea la dr? Sau ce solutii as avea? Multumesc,
8 comentarii
1
02-01-2019, ora 16:22
Dr. Remiș Constantin
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Remiș Constantin
Daca o sa stea sau nu: tine doar de dvs. Daca o sa stea poate sa ii puna o mica plombita in zona de fractura
0
02-01-2019, ora 20:58
Feliciaradu
Nu este medic/terapeut
Feliciaradu
Va multumesc pentru raspuns. In ce sens sa tina de mine? Va referiti sa o tin cu forta? Ca la 1 an si jumatate nu are stare si nu sta atata timp cu gura deschisa. Dr de aici a spus ca nu e nevoie de nicio interventie, dintele nu are risc sa se inegreasca. Plomba la care va referiti este pentru estetica sau? Ar trebui sa vad alt medic aici oare, sa mai cer o opinie? Eu imi doresc sa ii refaca varful dintelui... Maine merg iar sa mai incerce sa pileasca dintele. Ce ar trebui sa mai intreb dr?
0
02-01-2019, ora 21:47
Dr. Remiș Constantin
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Remiș Constantin
Da, tine doar de estetica. Daca e un pic ciobit nu e nimic grav.
0
03-01-2019, ora 07:45
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Dupa varsta de 3 ani se poate colabora cu un copil.
0
04-01-2019, ora 21:57
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Va recomand sa mergeți cu cea mică la un medic specialist pt ea din 6in 6luni odata ce i au apărut primii dințișor. O sa primiți sfaturi cum sa aveți grija de dințișorii celei mici și in acest fel și ea se învață cu medicul pentru ca apoi colaborarea sa fie mult mai ușoară.
0
27-04-2020, ora 22:31
Geo86
Nu este medic/terapeut
Geo86
Buna seara,
aceasi problema avem si noi am observat la fetita de 1 an si 10 luni dintisorul de jos este ciobit, iar la dentist Nici vorba Sa deschida gura, am observat la periaj si am facut poza in timpul somnului, este putin ciobit cam 1 2mm este vreo problema pe viitor?ii poate cauza?
Va multumesc anticipat
1
28-04-2020, ora 07:34
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, daca este ciobit putin un dinte frontal si va dati seama cand s-a intamplat, nu este grav. Important este sa nu fie cumva cariat si smaltul respectiv sa se fi despins ca urmare a procesului carios. Continuati temeinic cu periajul, dimineata si seara si limitati la maxim aportul de zaharuri concentrate. Cand situatia epidemiologica perimite, este indicat sa faceti si o vizita medicului dentist sa evalueze situatia. Pana atunci, ii puteti povesti in descrieri cat mai atragatoare ce se intampla in cabinet. Exista si carticele care va pot ajuta in acest sens. Numai bine!
0
28-04-2020, ora 21:23
Geo86
Nu este medic/terapeut
Geo86
Va Multumesc frumos pentru sfat,
Nu imi pot da seama cand s a intamplat, nu a avut nici o reactie este al doilea dinte dreapta jos, de langa canin, la periaj nu prezinta durere, Incerc Sa ii explic dar e mititica Sa inteleaga ce ii explic cu dintisorii, insa cand ii spun ca trebuie sa periem dintii o face cu placere, as putea sa va trimit o poza?noi locuim in Germania am mers in decembrie la control si nici vorba sa deschida gura:( imi este teama sa nu afecteze pe viitor cand ii apar dintii permanenti, dulciuri nu primeste decat cele facute in casa.Va Multumesc DIN suflet!
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Creșterea dinților la copii cauzează febră
  • Extracția dinților temporari (de lapte)
  • Dinții primari pot oferi informații esențiale cu privire la greutatea din timpul copilăriei
  • Patologii frecvente ale dinților temporari
  •