traditia mea sau a lui??

24-12-2008
alina85
Nu este medic/terapeut
alina85
pentru inceput vreau sa mentionez ca logodnicul meu nu este din romania..astfel venind dintr-o alta parte a lumii si fiind catolic(eu sunt ortodoxa) avem unele traditii si chiar mentalitati diferite..oricum eu consider ca nu exista 2 oameni care sa fie perfect identici in gandire si chiar daca ar fi relatia ar deveni monotona rapid.. sa revenim la problema mea! sper sa nu vi se para copilaresc sau stupid dar pt mine conteaza. la el in familie cand o persoana decedeaza(vorbind de tatal lui..) ei nu obisnuiesc sa faca brad de craciun in anul acela.eu l-am cunoscut si l-am iubit mult, m-a tratat ca pe propria lui fiica si am suferit cand a murit! acum ma simt apoape fortata sa le respect traditia cand de fapt eu imi doresc foarte mult sa impodobesc bradutul si sa ma bucur de craciun(craciun fara brad e trist).si tatal meu a murit si totusi am facut brad si ne-am bucurat de sarbatori si stiu ca si el a fost langa noi..uneori cred ca sunt egoista si nu il sustin indeajuns, dar uneori consider ca am si eu drepturile mele..
Orice sfat si parere va conta mult pentru mine!
3 comentarii
0
24-12-2008, ora 16:54
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Pt inceput vreau sa te intreb daca locuiti impreuna si unde?Ma refer la tara, adica in Romania sau la el in tara!Dupa parerea mea, daca locuiti impreuna, avand in vedere ca a decedat tatal lui, ai putea totusi din respect pt el si fam.lui sa renunti la a face brad!Daca nu locuiti impreuna atunci nu vad nici o legatura, mai ales ca sunteti logodnici si nu sot si sotie!Poti sa te bucuri de brad si acasa la mama ta!!Acum depinde unde locuiti...
Asa cum scrie in biblie, femeia trebuie sa urmeze barbatul!
Si eu sunt casatorita cu un barbat de alta nationalitate si tot timpul am respectat si traditiile lor dar si pe ale noastre!Atata doar ca ei nu au chestia cu bradul..
Numai bine si Sarbatori fericite!
0
24-12-2008, ora 22:42
alina85
Nu este medic/terapeut
alina85
buna jaquelinne iti multumesc mult de raspuns!intradevar locuim impreuna dar separat de familia lui si locuim la el in tara nu in romania(daca nu te superi prefer sa nu mentionez tara doar ca e o tara musulmana dar el e crestin..) momentan el este plecat din tara pt 3 zile in scop de afaceri si de asta eu mi-as fi dorit sa impodobesc bradul cel putin zilele craciunului..dar din pacate nu s-a putut..el ar fi fost de acord intr-un fel dar stiu ca in sufletul lui nu accepta ideea..oricum nu am facut-o dar acum sunt singura il astept sa se intoarca si ma simt cam pustie craciunul acesta. eu sincer sunt o fire mai libera si nu prea merg pe ideea bibliei (femeia=barbat) din punctul meu de idee si el stie asta foarte bine! le respect mereu traditiile cu toate ca uneori nu le consider necesare..oricum am sa-i respect suferinta si o sa incerc sa fiu langa el cu tot sufletul!
0
24-12-2008, ora 22:43
alina85
Nu este medic/terapeut
alina85
Sarbatori fericite si tie si numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul