Trăiesc ca să nu mor?! Caut prieten de suferinta

10-05-2022
DANIIS
Nu este medic/terapeut
DANIIS
Salut! Sufăr de tulburare schizo afectiva de tip depresiv de mulți ani. Nu am avut niciodată înclinație spre interacțiune cu semenii, nu - mi oferea plăcere, nici nu o cautam. Nimeni nu înțelege de ce taci, nici chiar eu, de ce tac? de ce nu am nimic de spus, de ce nu am păreri?
Zac în lene mult, de dis de dimineata ma însoțește o stare profunda de plictiseala, nu vreau sa fac nimic niciodată dar ma și plictisesc teribil sa stau degeaba. Sufăr de anhedonie, am încercat sa pictez, desenez, modelez cu pasta modelatoare, sa împletesc, Broderie, nimic nu - mi oferă plăcere, am și nerabdare dar nu susțin nici efortul. Nu ma hrănesc efectiv cu nimic. Niciodata nu mi - a plăcut sa citesc, studiul, n-am mai ras de ani de zile și nu sunt bucuroasa. Totul în viata mea se învârtește între mâncatul excesiv și consumul excesiv de cafea și apa din cauza plictiselii. Am ajuns la o greutate considerabila. Încerc cu sport, dieta de obicei fac câteva zile, excesiv apoi deloc. Efectiv trăiesc ca să nu mor, ma simt ca un rest de om.
22 comentarii
4
10-05-2022, ora 16:52
360
Nu este medic/terapeut
360
referitor la carti, poate ca nu ai gasit domeniul potrivit care sa iti starneasca interesul. daca tot zici ca vrei sa arati bine cu dietele, vreau sa te intreb daca ai studiat carti in domeniul asta al dietei ? asta e ceva care poate te-ar face m-ai activa mental, pt ca vei investi astfel intr-un progres al tau, atat educational, cat si fizic (prin pierderea in greutate datorata sportului.).

Placerea din sport ar fi mica la inceput pt ca s-ar putea sa ai asteptari prea mari pt cateva exercitii fizice. Dozeaza putin astreptarile si transforma sportul intr-o componenta a stilului tau de viata. Astfel, asta ar fi un inceput in colorarea vietii tale.
1
10-05-2022, ora 19:16
Freshbuddy100
Nu este medic/terapeut
Freshbuddy100
Bună și io caut pe cineva la fel ca mine un prieten sau o prietena de suferinta dacă vrei sa vorbim lasă-mi un mesaj cu un whatssap sau facebook
2
10-05-2022, ora 19:37
360
Nu este medic/terapeut
360
.. imi retrag mesajul anterior...
1
10-05-2022, ora 19:39
DANIIS
Nu este medic/terapeut
DANIIS
Eu cred, pur și simplu ca nu prind gustul cititului, ca diete am fost vegetariana în facultate, am ținut water fasting de mai multe ori, mi-ar plăcea sa încerc postul intermitent. Nu știu dacă ați ținut vreodată post cu apa dar e foarte interesat.
Eu una nu vreau sa arat bine, aspectul sănătate primează, ca să-mi rezolv anumite probleme de sănătate și sa am o greutate normala pentru înălțimea mea.
4
10-05-2022, ora 19:53
360
Nu este medic/terapeut
360
luand medicamente ar fi mai greu sa slabesti in greutate decat o persoana obisnuita. e nevoie de mai mult sport.
cate calorii consumi pe zi, aproximativ ? (asta daca ai folosit calculatoare de calorii)

postul cu apa, presupune sa bei numai apa zilnic ?
1
10-05-2022, ora 19:59
DANIIS
Nu este medic/terapeut
DANIIS
Este o problema de vointa, de motivație, am mai slăbit 16 kg cu același tratament. Dacă ma țin de treaba slăbesc 2 kg pe saptamana. Și nu știu câte calorii consum, mănânc de plictiseala dar și pentru faptul ca e un lucru plăcut, in viata mea fiind mult nimic, interior și...
Da, apa, atât, fără mâncare
Se presupune ca ar vindeca inclusiv bolile psihice, dacă se tine destul de mult, adică s au mai vindecat, sunt evidente ținute de clinica de post din Rusia, unde se face.
4
10-05-2022, ora 20:14
360
Nu este medic/terapeut
360
legat de citit, iti place sa intelegi natura omului ? daca da, poti cauta pe internet articole despre tipurile de personalitate ale lui myers briggs. pe human metrics punct com gasesti test cu care sa vezi ce personalitate ai... asta ca un inceput.

sau, ai incercat carti de dezvoltare personala ?

legat de dieta, nu-i sanatos sa faci o astfel de dieta in care sa pierzi 2kg pe saptamana. te poti imbolnavi de fiere...cel putin.
incearca sa conumi pe la 1200 calorii pe zi, iar in felul asta si mananci ceva, dar si slabesti. daca nu slabesti cu 1200 calorii, adaugi si cardi cate 15 minute pe zi, iar in felul asta ai sanse mai mari sa slabesti pe termen lung
1
10-05-2022, ora 21:27
DANIIS
Nu este medic/terapeut
DANIIS
Am încercat sa citesc, , the Power of habbit, , de Charles duhigg dar n - am razbatut.Mi-ar plăcea să-mi placa sa citesc dar... Am făcut testul de personalitate, în mare parte știam.
Eu de când am terminat facultatea n-am mai făcut nimic, am zăcut mocnit în mine, în acedie.
Informația dește post negru cu apa vine de la un jurnalist de pe YouTube care a ținut postul la clinica din Siberia și face astfel de posturi cu doritori la mănăstire, sub supravegherea medicilor.
1
10-05-2022, ora 21:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nemancatil (post cu apa) poate duce la psihoze sau chiar la moarte. Cunosc pe cineva care a vrut sa tina post cu apa 40 de zile si a murit. Altii au intrat in psihoze. Fii si tu atenta la astfel de informatii!
4
10-05-2022, ora 21:40
360
Nu este medic/terapeut
360
incearca sahul. poate daca cititul nu-ti place, jocul asta bazat pe imaginatie, o sa-ti placa.
e gratuit. poti incerca lichess punct org sau chess punct com

trebuie neaparat sa gasesti o activitate mentala care sa te atraga, altfel poti da in despresie.

poate iti place natura eventual, sa mergi cu bicicleta... trotineta... numai ca aici e nevoie de ceva investitie.

eu spre exemplu mi-am propus sa merg cu bicicleta la padure vara asta (e aproape de oras o padure unde lumea mai merge la recreere). e un loc bun de relaxare si e foarte sanatos aerul de padure pt creier. ce sugerez e ca si tu + inca o persoana (nu singura) sa mergeti de cateva ori la padure cand e vremea mai misto.
2
10-05-2022, ora 22:14
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
E foarte clar, ai anhedonie si apatie fie de la tratament fie de la boala, trebuie sa discuti cu medicul neaparat, ca asta nu e viata.
Nu e vb de n-ai prins gustul cititului, nu poti simti placere orice ai face, de aia se numeste anhedonie. Nu e vb de ce faci.
In momentul in care se rezolva treaba, de la sine iti va place sa faci diverse chestii poate ca inainte de boala.

Deci nu ai ce face decat sa discuti cu medicul, orice alt raspuns nu te ajuta.

Cu slabeala, vezi ca te int ceva ? Sa arati bine. motivatia ar fi sa arati bine, dar si motivatia aia vine sau nu vine, nu depinde de tine, aia trebe sa o simti de la sine.
Nici nu conteaza ce dieta tii, sau alternative fasting adica postul alternativ, conteaza cate calorii mananci, daca mananci mai putine decat arzi, vei slabi, daca nu, nu.
Postul alternativ este bun, chiar un medic de diabet o zice pe youtube.
Dar sa poti sa-l tii. Mananci azi, maine nu, si asa ai mai putine calorii, ca tot la ala se reduce treaba de fapt.

Si eu am o depresie si nu-s departe de tine, nu-mi mai plac multe chestii, insa totusi a mai ramas forumul, ceva emisiuni la TV si statul pe youtube. Stau juma de in pat ca am o stare tampita si seara mai stau pe aici si la TV si atat.
Daca vrei, vorbim, lasa mesaj privat daca vrei. Si sa vb si cu Freshbuddy100.
5
11-05-2022, ora 01:18
360
Nu este medic/terapeut
360
tot ce poate face doctorul e sa ii dea antidepresive, medicamente pe care banuiesc ca le ia deja, considerand diagnosticul pe care il are. deci, degeaba vorbeste cu doctorul.

@ clara, vad ca ai o gama variata de cunostinte (persoane) iar majoritatea mor...hmmm =))
1
11-05-2022, ora 09:01
DANIIS
Nu este medic/terapeut
DANIIS
Exact, extreme07 nu poate pt anhedonie decât să-mi dea antidepresiv ceea ce iau, am început cu o capsula alventra de 75 mg acum iau 2 dar nici o îmbunătățire, absolut deloc.
Este fr chinuitoare aceasta anhedonie, într-un fel ma silesc sa fac lucruri câteodată dar fără absolut nici un entuziasm.
Ati făcut psihoterapie vreunul din voi?
Îmbunătățește în vreun fel calitatea vieții sau e degeaba? Știți dacă la psihoterapeut pot sa vii la ședința cu lucruri așternute pe hârtie, sentimente, emoții, impresii, sa le dezbați sau totul trebuie sa fie spontan?
Uit foarte mult din ceea ce vreau sa spun.
1
11-05-2022, ora 13:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pe unii ii ajuta psihoterapia, pe altii nu. Incearca si tu.
Poti sa vii cu lucruri asternute pe hartie.
1
11-05-2022, ora 20:51
360
Nu este medic/terapeut
360
psihoterapia poate fi buna in functie de tipurile de personalitate. daca esti o persoana introvertita, cred ca e de folos sa incerci psihoterapia, astfel avand posibilitatea sa iti expui gandurile fara sa fie sentimentul ca te critica cineva.

legat de notite, e ok sa transformi psihoterapia intr-o discutie dupa placul tau, asa cum iti place tie sa o faci. atat timp cat platesti pt terapie, esti libera sa te exprimi asa cum iti place, prin notite sau fara.
1
11-05-2022, ora 23:36
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Psihoterapia la ea nu ajuta, are defectiune chimica in creier care da anhedonia, trebuie cumva rezolvata treaba psihiatric, daca e de la boala, inseamna ca tratamentul nu e bun, daca e de la tratament, trebuie schimbat cu altul si poate dispare anhedonia. Deci oricum, trat trebuie schimbat.
Degeaba ia antidepresiv daca paralel ia medicatia care da anhedonie, asta daca e de la medicatie.

Trebuie sa ia masuri, doar nu o sta asa naiba, aia nu e viata.
S-o rezolva sau nu, dar macar sa incerce, sa se duca la alt medic, eu cand nu-s multumit, ma duc la altul, desi medicul meu a fost de minune, un medic f bun care a facut tot ce s-a putut sa ma ajute, ca n-a reusit, nu e vina lui ca m-am dus la medic prea tarziu.
1
01-06-2022, ora 10:27
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Eu, la un moment dat am scris coli ministeriale întregi cu textul, "ma simt bine, nu am nimic" și am repetat de câte ori a fost nevoie. Lipsa de chef am avut și eu, dar azi puțin făceam treaba, în ziua următoare mai mult și tot asa pana am reușit sa ma ocup și de fiica mea și de servici și de treburile casnice. Încearcă sa mai ceri o părere și de alt psihiatru. Eu, psihoterapie nu am făcut niciodată, deci nu știu dacă e de ajutor sau nu. În schimb, îmi puneam meditații pe YouTube și m.au ajutat sa îmi controlez atacurile de panica.
4
01-06-2022, ora 13:16
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Eu am fost la psiholog trimisa de dr psihiatru si ori vorbeam cu un perete ori scriam singura un jurnal tot acolo eram.

Pt mine psihoterapia nu a avut deloc efect, omului din fata mea nu ii pasa de mine cu adevarat - era un job pt el. Adica ii pasa dar contra cost.

In schimb am duhovnic pe care il doare sufletul de mine si asta conteaza enorm in spovedanie. Dar e drept ca merg poate la unul dintre cei mai buni din tara.

Cu psihologul cred ca conteaza sa aiba conceptie de viata crestina, mai ales daca si clientul e credinicios.

Fiecare face pana la umra ce considera ca e bine pt el.
2
01-06-2022, ora 14:14
DANIIS
Nu este medic/terapeut
DANIIS
Și eu am un duhovnic căruia ii pasa de mine, când am fost la spovedit, atunci când m-am hotărât sa ma duc la dansul, 3 săptămâni m-am simțit foarte bine. Din păcate nu s-a menținut starea de bine pt ca nu am făcut ce trebuie.
1
01-06-2022, ora 15:04
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Bine, dar nu inseamna ca daca ai duhovnic o sa te simti automat bine mai ales daca problema e psihiatrica.

Daca e boala trebuie sa mergi si la medicul psihiatru si sa te tii de tratament si sa ii spui ce anume te deranjeaza. Eventual sa incerci si o a doua parere medicala. Asta recomanda si duhovnicii.

Acum depinde si ce trament iei. Eu de un an de cand am intrat pe Abilify am si depresie. Pe mine m-a ajutat acum o cura cu latpisor de matca fiole 10 zile. Se mai numeste si Royal Jelly si e facut in China. Gasesti la magazinele naturiste.

Nu stiu pana cand o sa ma ajute si pe mine. Dar daca nu ajuta o sa cer si eu iar antidepresiv.
1
01-06-2022, ora 16:19
DANIIS
Nu este medic/terapeut
DANIIS
Pt Lena8:Am luat și eu Abilify dar am avut halucinații cu el și am început cu Invega. Acum cred ca nu se mai da pe diagnosticul meu. Adică nu iei niciun antidepresiv momentan? Dar ai diagnostic de depresie? Reușești sa ai viata duhovniceasca, adică sa te rogi, sa mergi la slujba și celalalte cu diagnosticul tău, ma gândesc ca ai o boala psihica.Eu nu ma aștept sa ma simt bine automat, ca prin magie, eu nu mi-am luat medicamentul duhovnicesc prescris.
1
01-06-2022, ora 17:18
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Nu am diagnostic de depresie, ci de tulburare psihotica acuta - oficial am avut doar un prim episod.

Neoficial am mai incerc sa scad singura medicatia si au revenit ideile delirante.
Da, eu merg la o biserica de tineret si e punctul meu de sprijin impreuna cu parintele duhovnic.
Altfel n-as fi rezistat anii acestia.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul