tratament scolioza lombara si hiperlordoza

18-01-2011
Magdalena T
Nu este medic/terapeut
Magdalena T
Buna ziua, numele meu este Magdalena, am 26 de ani si sunt din Bucuresti.Acum 5 ani am aflat ca am scolioza lombara si hiperlordoza, am facut fizioterapie.De 3 ani au inceput sa imi apara cioculete in zona cervicala si acum incep sa imi iasa si pe coloana.In fiecare seara ma dau cu diclofenac de 500 din pacate nici acesta nu prea isi mai face efectul si durerile sunt din ce in ce mai intense.Va rog sa imi dati o solutie.Se poate face operatie sau ce tratament este mai indicat sa urmez.Multumesc.
5 comentarii
0
18-01-2011, ora 11:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
"Ciocurile" pe care le descrieti nu reprezinta problema reala, ci un eventual sindrom compresiv.
Atitudinea terapeutica depinde strict de examenul clinic la neurochirurg, si poate fi sistematizata astfel: fie interventie chirurgicala, fie kineto-terapie (gimnastica medicala, nu fizioterapie sau proceduri electrice).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-01-2011, ora 11:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Am facut o eroare de dactilo: voiam sa va transmit ca nu trebuie sa va nelinistiti de prezenta "ciocurilor": acestea sunt absolut benigne, nu determina suferinta si nu constituie obiectivul tratamentului. Adevarata problema este sindromul compresiv, fie el determinat de o discopatie sau de stenoza canalului vertebral.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-01-2011, ora 14:05
Magdalena T
Nu este medic/terapeut
Magdalena T
Va multumesc ca mi-ati raspuns.Medicul meu de familie mai exact doamna dr.Adriana Strainu, in urma radiografiilor pe care le-am facut mi-a recomandat sa fac fizioterapie si mi-a spus ca din pacate nu pot face operatie deoarece golul dintre vertebre ar fi prea mic pentru o proteza si ca voi ramane asa toata viata, singura mea posibilitate de ameliorare a dureri fiind fizioterapia si gimnastica medicala in apa.
Fizioterapie am facut de 2 ani incoa si nu simt nici o diferenta, nici macar dupa sedinta ca sa nu mai spun in timp.Daca credeti ca este posibil sa fac o operatie va rog din suflet sa ma ajutati.
Va multumesc.Cu multa stima.
0
20-01-2011, ora 14:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cred ca nu ati citit raspunsul meu!!!
Eu nu va indemnam la fizioterapie, ci la ceva fundamental diferit, si anume kineto-terapia (gimnastica medicala) dupa programe specifice. Aceasta kineto-terapie trebuie aplicata zilnic, timp de mai multi ani pentru a avea cu adevarat efect.
Cat despre operatie, cel care decide in acest sens este specialistul neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-01-2011, ora 13:40
Magdalena T
Nu este medic/terapeut
Magdalena T
Buna ziua,

Am inteles si va multumesc.Mai am o rugaminte la dumneavoastra daca puteti sa ma indreptati spre un cabinet de kineto-terapie sau un neurochirurg bun deoarece am fost la mai multi si toti mi-au spus la fel si nu mi-au dat nici o sansa, dvs.spunteti prima persoana care imi spune ca pot sa fac si altceva.De exemplu acum 3 ani aveam o problema cand lasam capul in jos de la genunghi in jos simteam o amorteala, am fost la neurochirurgie si mi-a spus sa sunt suspecta de paralizie la piciorul stang, am fost la un al doctor care imi spunea ca astea sunt simpomele dupa operatie desi eu nu am facut nici o operatie nici macar de apendicita, asa ca a vrut sa ma trimita la rmn.La un alt doctor ca am anemia prea mare si din cauza asta si sangele meu nu duce cantitate suficienta de calciu la inima de aceea am anumite palpitatii, sincer nu stiu pe cine sa mai cred si la ce doctor sa ma mai duc de aceea va rog daca puteti sa imi recomandati pe cineva care poata sa imi spuna mai exact ce pot sa fac si unde anume.
Va multumesc.
Cu stima Magdalena Tache
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scolioza în sarcină
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •