Scolioza pe stinga

25-06-2017
Basilius777
Nu este medic/terapeut
Basilius777
Salut, am 21 de ani si am scolioza, coloana e deviata in partea stinga, se observa vizibil aceasta deviatie, un medic mi-a zis ca o parte a corpului e mai scurta putin ca alta si ca am o inaltime mare 1.93 m, ar fi o cauza a scoliozei.Mi-a recomandat sa port o talpa la un picior ca profilactica pentru echilibrarea partilor spatelui.N-am mai inteles la care picior sa pun talpa.Soldul drept e mai ridicat ca sting, scolioza e pe stinga.Intrebarea mea e la ce picior ar trebui sa pun talpa.Multumesc anticipat.
3 comentarii
1
25-06-2017, ora 13:25
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ar trebui sa mergeti la un specialist in chirurgia coloanei.
"coloana e deviata in partea stinga" o deviatie numai intr-o directie ("C") este extrem de rara si de prognostic prost. marea majoritate a scolozelor sunt in "S" sau si mai complexe cu componenta de rotatie.
sau Dvs nu ati inteles ceva sau medicul respectiv habar nu are de ortopedie
"o parte a corpului e mai scurta putin ca alta" acesta ar fi o boala genetica extrem de rara, nu cred ca aveti asa ceva.
posibil ca din cauza scoliozei si bazinul sa fie afectat si deviat intr-un plan sau mai multe, din cauza acesta un sold sa fie mai sus ca celalat si acesta sa produca o diferenta relativa de lungime a membrelor inferioare. acesta poate fi compensata cu pantofi speciali. insa acesta trebuie masurata exact si nu lasata pe raspunderea pacientului.
"o inaltime mare 1.93 m, ar fi o cauza a scoliozei" inaltimea nu prea are de a face cu scolioza, majoritatea celor cu scolioza sunt mai degraba mici de statura.
scolioza nu a fost depistata in copilarie? arata progres scolioza? au fost facute radiografii de coloana si masuratori speciale pentru a da un prognostic (acestea trebuie facute in fiecare jumat de an in timpul adolescentei? cat este unghiul Cobb de ex? este o scoloioza aparuta dintr-o problema speciala (fractura de corp vertebral, probleme de segmentare, de evolutie a vertebrelor, probleme a cutiei toracice) sau este una idiopatica (fara o origine clara)?
scolioza este o boala foarte complexa de acea este tratata deobicei de cpecialisti in acest domeniu si operatiile se fac in clinici speciale.
0
30-06-2017, ora 12:47
Basilius777
Nu este medic/terapeut
Basilius777
Cu un efort am descifrat din scrisul medicului ceva, e scris scolioza T-L, pe stinga de gr 2 initial au scris, apoi de gr 1 si un scris nedescifrabil pentru mine urmat de inscriptia 2 cm.Sint aproape sigur ca 2 cm reprezinta deviatia coloanei pe stinga.Si paremise am vazut si o litera C.Medicii mi-au spus ca sa fregventez inotul si sportul.Am fost la un centru de tratarea scoliozei si acolo mi-au recomandat talpa la un picior.
1
01-07-2017, ora 09:15
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
scolioza thoraco-lumbala. cum am spus, deobicei scoliozele sunt in forma de "S", nu stiu ce radiografii a facut colegul, poate ca radiografia nu este ok (nu cuprinde toata coloana si de acea nu se vede toate deformitatea) sau descrierea deformitatii nu este ca lumea.
ce poate fi grad 1 si 2 e greu de spus: poate fi gradul rotatie dupa clasificarea Nash Moe, insa ar putea fi si forma scoliozei dupa clasificatia Lenke
deviatia coloanei este claculata mai degraba in grade decat in cm pentru ca indicatia terapiei este data de gradul de deviatie (unghiul Cobb intre altele)
eu as zice ca diferenta intre membrele inferioare este de 2 cm
dupa cum vedeti scolioza este o problema foarte complexa, mult prea complexa ca sa putem da un sfat corect. daca avetio diferenta de lungime a membrelor inferioare de 2cm acesta trebuie compenzata cu ghete ortopedice.
ar trebui sa cautati un specialist in scolioza si sa spuneti colegului sa scrie mai frumos :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scolioza în sarcină
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •